Wat zijn fillers?

Fillers zijn letterlijk "vulmiddelen". Dit zijn injectables die worden gebruikt om bijvoorbeeld de lippen mee te vergroten of accentueren. Ook het herstellen van volume in het gezicht wordt met fillers gedaan. Verder kun je alle fijne rimpeltjes er mee vullen en ook ingevallen wallen/ vermoeide ogen kunnen met fillers weer helemaal hersteld worden.

Er zijn verschillende diktes van fillers voor verschillende indicaties. Voor de lippen zal altijd een zachte, niet te dikke filler gebruikt worden. Voor de wangen gebruik juist een filler die veel volume geeft.

Soorten fillers

Er zijn verschillende soorten fillers. Gaaf Injectables werkt uitsluitend met fillers op basis van hyaluronzuur. Dit zijn de meest veilige producten, omdat hyaluronzuur een lichaaamseigen stof is. In de huid zorgt het voor hydratatie. Doordat het een lichaamseigen stof is, herkent het lichaamhet niet als lichaamsvreemd  en zal er geen reactie op komen.

Behalve hyaluronzuurfillers zijn er ook bio stimulatoren. Middelen zoals radiesse en sculptra claimen de collageenvorming te stimuleren. Wat er in feite gebeurt is dat het lichaam de filler opruimt en vervangt voor littekenweefsel. Vooral bij sculptra kan het 8 maanden duren voordat er iets te zien is en dan moet de behandeling weer herhaald worden.

Er zijn vele verschillende merken fillers op de markt. De prijzen varieren van €200/ml tot €550/ml. Hoe goedkoper de filler hoe lager de kwaliteit en hoger de kans op een bijwerking. Het is aan te raden vooral op de kwaliteit te letten, want het gaat om uw uiterlijk en gezondheid. Fillers blijven gemiddeld ongeveer een jaar zitten.

Zie ook de fillers pagina voor meer informatie: Fillers Den Haag en Lipfillers Den Haag
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down