botuline toxine bijwerkingen

botuline toxine

Wat is het?

werking, ervaringen en bijwerkingen

botuline toxine

botuline toxine bijwerkingen

WAT IS HET?

WERKING, ERVARINGEN EN BIJWERKINGEN

wat is Botuline toxine?

Botuline toxine is een toxine geproduceerd door de bacterie Clostridium botulinum, de meest giftige biologische stof die bekend is.

Botuline toxine werkt als een neurotoxine. Het bindt zich aan het zenuwuiteinde op het punt waar de zenuw zich samenvoegt met een spier. Het blokkeert de afgifte van de chemische acetylcholine (een neurotransmitter) door de zenuw. Hierdoor wordt voorkomen dat de spier samentrekt. Het resultaat is ontspanning en verlamming van de spier. Er treedt spier atrofie op (spierverzwakking). De blokkering van acetylcholine-afgifte is onomkeerbaar. De functie kan worden hersteld door het ontstaan van nieuwe zenuwuiteinden en de vorming van nieuwe synaptische contacten. Dit gebeurt automatisch en neemt gewoonlijk 2 tot 3 maanden in beslag.


botuline toxine behandeling

Er is meer dan één type botulinumtoxine. Verschillende stammen van de bacteriën produceren acht verschillende neurotoxinen. Alle acht typen werken op dezelfde manier.

Gezuiverd botuline toxine A was het eerste bacteriële toxine dat als een geneesmiddel werd gebruikt. Het is alom bekend als botox, wat eigenlijk een merknaam is.

botuline toxine als geneesmiddel

In het begin van de jaren tachtig werd botox geïntroduceerd in de oogheelkunde bij de behandeling van scheelzien (strabisme). Botox wordt nu echter ook toegepast bij dubbel zien (diplopie). Daarnaast vermindert het ooglidspasmen (blepharospasme), migraine/hoofdpijn en overmatig zweten / transpireren (hyperhidrose). Het wordt ook toegepast bij cervicale dystonie (een spieraandoening van de nekspieren), tandenknarsen en primaire hyperhidrose (overmatig zweten).

botulisme

Zeer kleine hoeveelheden botuline toxine kunnen botulisme veroorzaken. Op twee manieren: Eén manier is door het toxine zelf in te nemen (door voedsel overgedragen botulisme), zoals via ingeblikt voedsel. De andere manier is door infectie met de bacteriële sporen die het toxine in het lichaam produceren en afgeven (infectieus botulisme). De infectie kan zich voordoen in de darm (intestinaal botulisme), zoals bij een pasgeborene (infantiel botulisme), of diep in een wond (wondbotulisme).

botuline toxine bijwerkingen

botuline toxine bijwerkingen

Botuline toxine, of Botox, mag alleen onder toezicht van een arts worden gebruikt. Botox-injecties zijn relatief veilig wanneer uitgevoerd door een ervaren arts. Het is belangrijk dat injecties precies worden geplaatst om botuline toxine bijwerkingen te voorkomen. Botox-therapie kan gevaarlijk zijn als het verkeerd wordt toegediend. Zorg er dus voor dat je een bekwame arts uitkiest. Een bekwame en gecertificeerde arts kan je adviseren over de procedure en helpen bepalen of deze het beste past bij jouw behoeften en gezondheid.


Mogelijke botuline toxine bijwerkingen zijn: Pijn, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaats. Zeldame botuline toxine bijwerkingen zijn hoofdpijn of griepachtige symptomen, scheve glimlach of kwijlen, oogdroogte of overmatige tranen. Hoewel het uitermate onwaarschijnlijk is, is het mogelijk dat het effect van botuline toxine zich verspreidt naar andere delen van het lichaam en spierontspannings/-verzwakkingssymptomen veroorzaakt. Geadviseerd wordt om Botox niet te gebruiken als je zwanger bent of borstvoeding geeft.

botuline toxine ervaringen

Wij hebben veel ervaring met botuline toxine behandelingen. Wij behandelen jaarlijks duizenden klanten met botuline toxine, om vele uiteenlopende redenen. Vaak gaat het om het verzachten van rimpels, maar ook hebben wij al veel mensen van hardnekkige migraine, overmatig transpireren, tandenknarsen of een zogenaamde tandvleeslach af geholpen. Met botuline toxine kun je dergelijke klachten heel goed en vrij gemakkelijk verhelpen en dat is zeer bevredigend voor de patiënt / cliënt, maar ook voor ons als behandelaar. 

tandenknarsen behandeling ervaringen
botuline toxine behandeling ervaring


botuline toxine review


bruxisme behandeling tandenknarsen

botuline toxine behandeling

Botuline toxine werkt als spierverslapper. Door een specifieke spier met botuline toxine  te injecteren, verzwakt de spier, waardoor zijn activiteit afneemt. Hoeveel botuline toxine injecties je nodig hebt hangt af van het probleem dat je wenst te bestrijden. Bij een botuline toxine behandeling tegen je frons heb je veel minder injecties nodig, dan wanneer je overmatig transpireren in je oksels wilt oplossen. Hoeveel botuline toxine nodig is, hangt af van de ernst van je klachten, hoeveel spieren we moeten behandelen en de dikte van die spieren.


Voordat je een botuline toxine behandeling krijgt zul je altijd een consult met de arts hebben. Dit gesprek is bedoeld om je klachten en wensen in te bespreken en informatie aan jou te verschaffen. Zodat jij een goede keuze kunt maken en dat je weet wat je kunt verwachten en wat eventuele risico's voor jou zijn. Een botuline toxine behandeling duurt over het algemeen niet lang, een paar minuutjes. Je huid wordt gedesinfecteerd waarna de arts de botuline toxine met een kleine naald in de betreffende spiertjes injecteert. De botuline toxine gaat snel werken. Bij een okselbehandeling is dat meestal al binnen een dag, bij een rimpelbehandeling kan dat een paar dagen langer duren. De effecten duren enkele maanden. Hoe lang precies kan per persoon enigszins verschillen, maar de verschillen worden vooral bepaald door het type behandeling. De resultaten tegen overmatig zweten houden over het algemeen veel langer aan (6 tot 9 maanden). Een rimpelbehandeling, of tandenknarsen met botuline toxine werkt over het algemeen zo'n 3 a 4 maanden. Tijdens een consult kan de arts je vertellen wat je kunt verwachten. 

voor en na foto's botuline toxine behandelingen

botox leiden botox rotterdam

verwijderen fronsrimpels 

botox leiden botox rotterdam

verminderen kraaienpootjes

botuline toxine behandeling frons

wenkbrauwlift

botuline toxine behandeling den haag

tandvleeslach verminderen

botuline toxine behandeling voorhoofd
voorhoofdrimpels verminderen

botuline toxine tandenknarsen behandeling kaaklijn

tandenknarsen en kaaklijn

uitstraling verfraaien met botuline toxine

Met botuline toxine kun je je uitstraling veranderen. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een boze uitstraling doordat ze veelvuldig fronsen. Door de frons met botuline toxine te behandelen krijg je een opener en vriendelijker uitstraling.

botuline toxine behandeling boze blik


Onderstaande foto's laten mensne zien die een botuline toxine injecties hebben gehad tegen tandenknarsen. Daar wordt de kaaklijn ook zachter van, omdat de kaakspier zich niet meer zo hard aan spant.


botuline toxine tandenknarsen behandeling kaaklijn


botuline toxine tanden knarsen

prijs botuline toxine behandeling?

BOtuline toxine prijzen

De kosten van botuline toxine behandelingen zijn afhankelijk van het type behandeling. De prijs wordt bepaald door de benodigde hoeveelheid botuline toxine. De hoeveelheid wordt in zones uitgedrukt. De hoeveelheden kunnen per persoon enigszins verschillen. Onderstaande prijzen zijn dus een goede indicatie, maar tijdens een gratis consult kan de arts je de exacte botuline toxine prijzen vertellen:


Halve zone:  €90

Gummy smile, kin, neusrimpels, lichte wenkbrauwlift, of afhangende mondhoeken                                                                                                                            


1 zone: € 145

Voorhoofdsrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes, of hoofdpijn/migraine                                                                                                                                                 


2 zones:  € 270

Alle behandelcombinaties mogelijk. Zoals frons i.c.m. voorhoofd.                                                                                                  


3 zones:  € 390

Alle behandelcombinaties mogelijk. Zoals, frons, voorhoofd en kraaienpootjes.


Overmatig transpireren / zweten:  € 495


Tandenknarsen:     v.a. twee zones  


KIJK OP ONZE TARIEVENPAGINA VOOR ACTUELE AANBIEDINGEN EN PAKKETKORTINGEN

adviesgesprek of afspraak botuline toxine behandeling?

 Via onderstaande button kan je een gratis consult of een afspraak inplannen.