rimpels verwijderen rimpels verminderen rimpels tegengaan rimpelbehandelingen

Rimpel-behandelingen

De beste oplossingen voor lijntjes, rimpels en plooien

Rimpels

Iedereen krijgt er vroeger of later last van. Vanaf welke leeftijd en de mate waarin verschilt echter. Dit wordt deels bepaald door je persoonlijke DNA en deels door je levensstijl. Gelukkig zijn er verschillende manieren om snel en effectief van je rimpels af te komen.

rimpels verwijderen rimpels verminderen rimpels tegengaan rimpelbehandelingen

Hoe ontstaan rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk gevolg van huidveroudering. Naarmate je ouder wordt verandert je huid. Hij wordt dunner, de vethoeveelheid, het aantal zweetklieren, zenuwuiteinden en bloedvaten neemt af. Dit maakt je huid kwetsbaarder voor invloeden van buiten, waaronder kou, hitte en UV-stralen. 

Je huid wordt droger, valer en beschadigt sneller. Daarnaast vermindert de hoeveelheid elastine en collageen in je huid. Deze twee elementen zorgen voor elasticiteit/veerkracht en stevigheid van je huid. Afname daarvan leidt ertoe dat je huid slapper, minder rekbaar en soepel is. Daardoor ontstaan rimpels en gaat je huid hangen. Dit proces is voor een deel erfelijk bepaald, maar het kan ook versneld worden door keuzes in je levensstijl.

Rimpelbehandelingen, 

veel opties

Er zijn veel manieren om rimpels te bestrijden: 


•Bij rimpels door de mimiek in je gezicht, zoals kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, fronsrimpels: botox

•Bij diepere rimpels en plooien: hyaluronzuur fillers

•Bij oppervlakkige rimpels en lijntjes: chemische peelings, dermapen, profhilo, skinboosters

•Bij bovenliprimpels: skinboosters, fillers, of plexr voor permanente vermindering van nog diepere rimpels 

•Bij gerimpeld decolleté, hals en handen: dermapen, profhilo en skinboosters


Voor het maken van een geschikte behandelkeuze is het allereerst belangrijk om te bepalen wat de rimpels veroorzaakt bij jou. Maar daarnaast spelen factoren als jouw specifieke huidconditie, je huidtype, mogelijke aandoeningen of andere huidproblemen die je hebt, je budget, het gewenste resultaat, de downtime en eventuele risico's van de behandeling een rol. Door deze veelheid aan factoren is het niet meer dan begrijpelijk dat het lastig voor mensen is om te bepalen wat de beste keus voor ze is. Het is dan ook onze ervaring dat een consult met een ervaren specialist heel verhelderend kan zijn. Je bent bij ons daarom altijd van harte welkom voor een gratis consult waarin onze arts je van alle gewenste informatie en advies kan voorzien. 


Wil je je graag (eerst) zelf oriënteren, dan vind je hieronder uitgebreide informatie over onze verschillende behandelmogelijkheden.

rimpels verwijderen rimpels verminderen rimpels tegengaan rimpelbehandelingen
rimpels verwijderen rimpels verminderen rimpels tegengaan rimpelbehandelingen

1. Botuline toxine behandeling - ofwel botox

Botuline Toxine, beter bekend als botox, is een eiwit dat door de bacterie Clostridium botulinum wordt aangemaakt. Het fungeert als spierverslapper. Daardoor wordt de huid gladder en worden fijne lijntjes en rimpels minder zichtbaar. Bovendien kun je er (ergere) rimpelvorming heel goed mee voorkomen. Op plekken met de meeste mimiek is botox het effectiefst. De rimpels ontstaan daar doordat de spieren in het gezicht samentrekken. Het zijn de rimpels die je niet of minder ziet wanneer het gezicht ontspannen is. Je ziet ze wel wanneer je fronst, lacht of je wenkbrauwen ophaalt. Door dat (veelvuldig) te doen vormen zich na verloop van tijd rimpels; voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, lachrimpels en neusrimpels. Deze rimpels kun je met botox direct verzachten tot zelfs helemaal laten verdwijnen.


Als de rimpels al heel diep in de huid staan is het soms nodig om (in het begin) aanvullend een filler te gebruiken om de rimpel of plooi op te vullen.

Tijdens een botox behandeling injecteert de arts de botox rechtstreeks in de spier. Daardoor kunnen de zenuwen geen prikkels meer naar de spieren geven. De spieren zijn tijdelijk verlamd ( 3 – 6 maanden). Herhaalbehandelingen zorgen voor behoud van resultaat en voorkoming van verdere (diepere) rimpelvorming.

Klik hier voor meer informatie over een botox behandeling, voor- en na foto’s en ervaringen van anderen. 

2. Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuurfillers - of kortweg fillers - zijn, de naam zegt het al, vulmiddelen. Injectie ervan in de huid kan rimpels opvullen, de vorm en structuur van het gezicht verbeteren en de huid verstevigen. Fillers bestaan uit een steriele gel gebaseerd op hyaluronzuur; een lichaamseigen stof. Hyaluronzuur komt van nature in de huid voor. Dat maakt de stof zeer veilig. In tegenstelling tot botox tast een filler de gezichtsuitdrukking niet aan. Voor rimpels worden fillers veel gebruikt in de neuslippenplooi (de plooi die loopt van de zijkant van je neus tot aan de je mondhoek) en marionetlijnen (de lijnen die vanaf de mondhoek naar beneden lopen, richting de zijkant van de kin). Het gezicht toont jonger, frisser, maar ook vaak blijer/vriendelijker.


Hoe lang een filler precies werkt hangt af van het behandelde gebied, het type filler dat wordt gebruikt en de stofwisseling. Meestal blijft het resultaat ongeveer 12 tot 15 maanden. Meer informatie over filler behandelingen

rimpels verwijderen rimpels verminderen rimpels tegengaan rimpelbehandelingen

3. Chemische peelings

Peelings, ofwel chemische peelings, hebben een algeheel verjongend effect op de huid. Ze verwijderen een laagje beschadigde huid. Tijdens een behandeling wordt een niet-giftige chemische vloeistof aangebracht op de huid. Deze trekt in de huid en 'beschadigt' deze een beetje. Dit zet de huid aan om nieuwe cellen aan te maken. Hij wordt namelijk gedwongen zich te herstellen.


Peelings worden gecategoriseerd door hoe diep ze de huid binnendringen. 

tca peeling den haag

Lichtere peelings verwijderen de buitenste lagen van de opperhuid. Daarmee kun je huidoneffenheden aanpakken. Voor de aanpak van rimpels moet je dieper in de huid komen en heb je dus een diepere peeling, zoals een TCA-peeling, nodig. Deze intensieve peeling maakt gebruik van Trichloorazijnzuur (TCA). Dit stimuleert de celdeling in de diepere lederhuid. Daardoor gaat de huid zich weer als een jongere huid gedragen en vindt er celvernieuwing plaats. De huidstructuur wordt beter en egaler. Dit maakt het een zeer geschikte methode voor het verminderen van fijne rimpels, zoals kraaienpootjes, en onregelmatigheden in de huid.


Naast het verminderen van rimpels en fijne lijntjes geeft een TCA peeling de volgende effecten:

- de huid wordt gladder

- oneffenheden vervagen

- de huidstructuur verbetert

- de huid oogt frisser

- de aanmaak van collageen (zorgt voor versteviging van de huid)

- mee-eters verminderen

Meer informatie over peelings, klik hier

rimpels verwijderen rimpels verminderen rimpels tegengaan rimpelbehandelingen

4. Dermapen

Dermapen microneedling is een relatief nieuwe behandeling (ontwikkeld in 2011), die snel groeit in populariteit. De dermapen wordt momenteel beschouwd als de wereldwijde standaard op het gebied van microneedling. Een behandeling lift, egaliseert, verstevigt en verjongt. Bij acne, lijntjes en rimpels, grove poriën en littekens is de behandeling erg geschikt.


Met microscopische naalden maakt de dermapen kleine ‘kanaaltjes’ in de huid. Deze activeren het natuurlijke genezingsproces van de huid. Hierdoor gaat de huid gaat meer elastine en collageen aanmaken. De kanaaltjes zorgen daarbij voor veel betere opname van werkbare stoffen die in verzorgingscrèmes en serums zitten. Hierdoor krijgt de huid een enorme boost. 

rimpels verwijderen rimpels verminderen rimpels tegengaan rimpelbehandelingen

5. Plexr

Plexr is een techniek waarmee met kleine plasmastroompjes de bovenste laag dode huidcellen wordt verdampt. Hierdoor krimpt de huid eromheen in, de huid verslapt. Met Plexr kun je lijntjes en rimpeltjes behandelen. Daarnaast is het erg geschikt als je last hebt vanovertollige of slappe huid, zoals bij wallen of hangende oogleden. Maar ook huidoneffenheden zoals wratten, fibromen, pigment- en andere huidvlekken.


Een voordeel van een Plexrbehandeling is dat het een blijvend effect heeft, in tegenstelling tot veel andere huidverbeteringsmethoden. Bovendien is een behandeling relatief goedkoop en geeft het een natuurlijk resultaat.

4. morpheus8

Morpheus8 is microneedling gecombineerd met radiofrequente (RF) energie in de huid. Het is een huidverjongings behandeling die gebuik maakt van warmte inbreng onder de huid door middel van kleine naaldjes. 


De kleine naaldjes maken hele kleine gaatjes in de huid. Deze micro-wondjes activeren het herstelproces van de huid, waarbij de huid extra collageen en elastine gaat aanmaken. Daardoor hervormt en verstevigt je huid. De RF-energie (warmte) verwarmt de huid die daardoor de opbouw van de gezonde huidbouwstenen activeert en vernieuwt. Het anti ageing proces is effectiever. Dit zorgt voor een verbeterde huidteint en -structuur, een egalere en gladdere huid. Je gezicht ziet er jeugdiger en stralender uit. 

De behandeling is nog vrij nieuw, maar al heel populair in Amerika. Ook hier groeit de populariteit heel snel. Meer informatie over Morpheus8 behandelingen

morpheus8 rimpels verminderen

6. Skinboosters

Skinboosters zijn een injectable behandeling. Hoewel ze zijn afgeleid van traditionele fillers, zijn ze veel lichter en vloeibaarder. 

Skinboosters verbeteren de hydratatie, stevigheid en teint van de huid via een serie micro-injecties in de huid met een zeer lichte hyaluronzuurfiller. In plaats van gebieden met volumeverlies te vullen en de huid te liften zoals de meeste fillers, zijn Skinboosters meer een zeer zacht vulmiddel dat de huid hydrateert en verjongt. Het is zeer geschikt bij veelvuldige oppervlakkige rimpels, bijvoorbeeld bij hals, decolleté en handen. 


Hyaluronzuur is een van nature voorkomend suikermolecuul in de huid. Het geeft de huid volume en hydratatie. Dit wordt geassocieerd met een jeugdige, gezonde huid. Een ouder wordende huid verliest collageen, elastine en hyaluronzuur en wordt droger, ruwer en minder elastisch. Skinboosters keren het huidverouderingsproces om door hyaluronzuur opnieuw in de huid te brengen. Eenmaal geïnjecteerd, beginnen de hyaluronzuurmoleculen water te absorberen tot 200 keer het gewicht en te zwellen. Dit heeft een diepe hydratatie tot gevolg. Met een drastisch verbeterde hydratatie ziet de huid er voller, stralender en jonger uit. Skinboosters stimuleren daarnaast de productie van collageen voor langdurige anti-aging effecten.

7. profhilo

Profhilo is een zogenaamde bioremodellerende behandeling. Het helpt rimpels van binnenuit te genezen, in plaats van ze alleen maar op te vullen, zoals bijvoorbeeld fillers doen. Het product bestaat uit 100% puur hyaluronzuur. Dat maakt het de zuiverste en natuurlijkste injectable momenteel beschikbaar op de markt.


Ons lichaam maakt van nature zelf ook hyaluronzuur aan. Dit molecuul houdt tot duizend keer zijn gewicht vast in water. De unieke hoge concentratie hyaluronzuur in Profhilo zorgt voor diepgaande, langdurige hydratatie en een voller uitziende huid. 

Een uniek effect, tot slot, van Profhilo is dat het verzakt en verouderd weefsel  vernieuwd. De productie van collageen en elastine wordt namelijk door het middel gestimuleerd (klinisch bewezen). Deze elementen geven de huid veerkracht, versteviging en ze verzachten haar.

Populairste rimpelbehandelingen

Alles over rimpels

Wil je meer weten over alle factoren die rimpels veroorzaken?

Wat kun je er zelf tegen doen? 

En hoe kun je (verdere) rimpelvorming het best voorkomen? 


Lees ons artikel: Rimpels, hoe komen we eraan en hoe komen we er vanaf?

Persoonlijk advies?

Twijfel je of en welke behandeling het meest geschikt is voor jou? Of heb je nog andere vragen?
Kom gerust langs voor een gratis en vrijblijvend persoonlijk consult

Vragen?

Heb je vragen? 

Neem gerust contact met ons op!

botox den haag fillers den haagbotox

Bij kraaienpootjes, frons, wenkbrauwlift,

voorhoofdsrimpels, neusrimpels

injectables den haag fillers lipfillers

FillersGeef je gezicht extra volume voor 

een jeugdiger en energiekere uitstraling

injectables den haag plexr


plexr

Voor ooglidcorrectie, wenkbrauwlift en andere overtollige huidverwijdering 

allemaal ZONDER operatie

injectables den haag profhilo


profhilo

Dé huidverbeteringstechniek. 

Bij doffe of vermoeide huid,

rimpels en verminderd volume

Morpheus8 behandeling microneedling voor en na

Morpheus8

Huidverstrakking,

egalisering en gezichtscontouring

Microneedling i.c.m.

radiofrequente energie

facetite accutite injectables den haag

FFacetite

Binnenkort:

Voor ooglidcorrectie, wenkbrauwlift en andere overtollige huidverwijdering 

Facelifting ZONDER operatie