Vermoeid gezicht

Vermoeid gezicht

 • Een vermoeid gezicht of vermoeide blik; zo kom je er vanaf

 • Hangende oogleden en wenkbrauwen, donkere kringen en wallen onder je ogen, een doffe, slappe of hangende huid, rimpels. Dit kan je er allemaal een vermoeid gezicht geven. Soms ook wanneer je dat helemaal niet bent. Het komt ook niet altijd door slaapgebrek of een slecht eetpatroon. Soms heb je er vanuit je dna gewoon aanleg voor. Een vermoeid uiterlijk kan heel vervelend zijn; mensen maken er opmerkingen over, je lijkt er ouder door, of je ziet er niet zo representatief uit op je werk als je zou willen. Een vermoeid uiterlijk is bovendien niet altijd het gevolg van te weinig slaap of slechte voeding. Soms zit het gewoon in je genen. Gelukkig is er wat aan te doen.

  Behandelingen tegen een vermoeid gezicht

  Eerst moet je weten wat jou precies die vermoeide blik geeft. Want de verschillende oorzaken vragen een andere behandeling.

  1. Donkere kringen en wallen verminderen met fillers of Plexr

  Heb jij last van wallen of donkere kringen onder je ogen? Grote kans dat je er veel uitgeruster en frisser uitziet als je deze aanpakt. Wallen en donkere kringen kun je meestal het beste verminderen met hyaluronzuur fillers.

  vermoeid gezicht vermoeide blik verminderen

  behandeling van donkere kringen met fillers  Als je wallen meer uit huidoverschot bestaan, dan is Plexr soft surgery de beste behandeling. Deze methode maakt gebruik van kleine plasmastroompjes om de huid te verstrakken en liften.  Voor uitgebreide informatie, voor- en nafoto's, ervaringen van anderen over donkere kringen en wallen verminderen, klik hier.

  2. Lift je hangende oogleden met Plexr

  Vanaf eind dertig ongeveer kun je ook last krijgen van hangende oogleden. Als het in je familie voorkomt dan is de kans ook groter dat jij het krijgt. Met Plexr kun je je oogleden nu binnen 3o minuten laten liften zonder dat je onder het mes hoeft. Er is dus geen kans op littekens en er komen bovendien geen prikjes bij kijken. Dit maakt de kans op complicaties bijzonder klein. En de ingreep is een stuk goedkoper dan een chirurgische ooglift.

  vermoeid gezicht vermoeide blik verminderen

  ooglidcorrectie met plexr  Lees voor meer info ook ons uitgebreide artikel: Ooglidcorrectie zonder operatie: Plexr. 

  3. Lift je wenkbrauwen met botox

  Bij sommige mensen staan de wenkbrauwen relatief laag. Dat zit in je genen, maar kan ook door de zwaartekracht komen na verloop van tijd. Lage of hangende wenkbrauwen geven je niet alleen een boos gezicht, maar soms ook een vermoeid gezicht. Een wenkbrauwlift kan ervoor zorgen dat je er een stuk uitgeruster en frisser uitziet.

  vermoeid gezicht vermoeide blik verminderen

  wenkbrauwlift met botox  Door verschillende kleine prikjes botox onder en tussen de wenkbrauwen en in het voorhoofd aan te brengen kun je de wenkbrauwen enigszins liften. Dit zorgt ervoor dat de wenkbrauwen een beetje omhoog komen (een paar milimeter). Hierdoor ontstaat er een frisse en blijere blik. De behandeling moet wel heel secuur gebeuren, om een te drastisch en onnatuurlijk effect te vermijden.

  4. Verminder je rimpels met botox, fillers, dermapen of peelings

  Rimpels kunnen je een ouder uiterlijk geven, maar in sommige gevallen ook een vermoeid gezicht. Er zijn veel verschillende rimpelbehandelingen:
  • Botox vermindert rimpels op plaatsen waar je gezicht beweegt (oa kraaienpootjes en fronsrimpels). Het zorgt ervoor dat de zenuwen geen of minder prikkels naar de spieren kunnen sturen. Hierdoor neemt de spierkracht af en ontspannen de spieren. Dat geeft een gladdere huid met minder zichtbare rimpels en lijntjes.

   vermoeid gezicht vermoeide blik verminderen

   fronsbehandeling met botox

  • Fillers vullen rimpels en diepere groeven op en kunnen de huid meer volume geven. Het is een injectable op basis van hyaluronzuur. Dit is een stof die iedereen van nature in zijn lichaam heeft. Het zorgt voor hydratatie van je huid. Als je ouder wordt neemt de hoeveelheid van die stof af wat leidt tot rimpels, een meer ingevallen gezicht, hangende huid en dunnere lippen. Met een filler kun je het verlies van die natuurlijke hoeveelheid aanvullen en jeugdig volume herstellen en je rimpels verminderen. Dit zorgt ook vaak voor een frissere uitstraling. Rimpels die vaak met fillers worden gevuld zijn diepe fronsrimpels en de plooi die van je neus naar je lippen loopt.

  vermoeid gezicht vermoeide blik verminderen

  fillerbehandeling van wangen en lippen


  • Dermapen microneedling is een behandeling waarbij met microscopisch kleine naaldjes in je huid geprikt wordt met een snelheid van wel 1.300 prikjes per seconde. De dermapen verwondt de huid als het ware een klein beetje. Dit triggert het natuurlijke herstelproces van de huid, waardoor de huid zich gaat vernieuwen. Het resultaat is een gladdere en meer egale huid.

  vermoeide blik vermoeid gezicht

  huidverbetering en -verstrakking door een dermapen behandeling


  • Peelings verwijderen dode huidlagen door behandeling van de huid met een niet giftig chemisch middel. Hierdoor gaat de huid vervellen en ontstaat een nieuwe, gezonde huid. Deze is strakker, egaler en stralender en geeft je een frisser uiterlijk.

  vermoeid gezicht vermoeide blik verminderen

  huidverbetering door easy droxy complex peeling


  5. Herstel je doffe huid met skinboosters, een peeling of profhilo

  Een doffe huid geeft een verlepte en vermoeide aanblik. Een doffe huid kan ontstaan door verschillende oorzaken. Voorbeelden zijn: veel binnen zitten, ziek zijn of net geweest zijn, roken. Er zijn verschillende dingen die je zelf tegen een doffe huid kunt doen:
  • veel water drinken: minimaal anderhalve liter per dag
  • gezond eten
  • stoppen met veel alcohol en roken
  • je huid reinigen en scrubben
  • regelmatig de buitenlucht opzoeken
  • goed slapen

  Verder geven de volgende behandelingen je een stralender blik en gezondere teint:
  • Skinboosters: Een skinboosterbehandeling omvat meerdere micro-injecties met hyaluronzuur. Deze injecties zorgen voor langdurige diepgaande hydratatie en maken je huid zacht en glad op natuurlijke wijze. Je algehele huidkwaliteit verbetert. De behandeling stimuleert collageenaanmaak en de bloedsomloop. Je krijgt een stralende, gezond en jeugdig uitziende huid. Skinboosters 'boosten' als het ware je huid. Skinboosters verbeteren de vochtbalans, kwaliteit en structuur van je huid.
  • Peelings: zoals hierboven al genoemd zorgen peelings voor het vormen van nieuwe gezonde huidlagen. Deze nieuwe huidlagen zijn gezond van kleur en geven je een stralende teint terug.

  vermoeid gezicht vermoeide blik verminderen

  huidverbetering door een peeling


  • Profhilo:


   Profhilo is een zogenoemde bioremodellerende behandeling. Het helpt rimpels te genezen van binnenuit, in plaats van ze slechts op te vullen. Profhilo is de zuiverste en natuurlijkste injectable op de huidige markt (100% puur hyaluronzuur). Die unieke hoge concentratie hyaluronzuur hydrateert diepgaand en langdurig en laat de huid er voller uitzien. Dit geeft een jeugdige uitstraling. Het stimuleert tevens de productie van collageen en elastine wat de huid lift, verstevigt, verzacht en veerkracht geeft.

   Profhilo den haag profhilo behandeling den haag

   Ook maakt het de huid ‘rustiger’; kleine ontstekingen en acne verminderen, het verkleint poriën en huidaandoeningen als eczeem verminderen. Tijdens een behandeling wordt Profhilo op vijf anatomisch ontvankelijke delen van het gezicht in de huid geïnjecteerd. De behandeling is geschikt wanneer je last hebt van huidveroudering, een vermoeide of doffe huid en bij volumeverlies in het gezicht (bijv ingevallen wangen). Meer weten over Profhilo
  Prijzen 'behandeling vermoeid gezicht'

  De kosten van een behandeling zijn afhankelijk van de behandeling die het beste voor je is.

  Behandeling vermoeid gezicht                                                            Prijs

  Lichte wenkbrauwlift met botox                                                                   € 90

  Wallen en donkere kringen verminderen met fillers                                v.a. € 380

  Plexr wallen verwijderen                                                                                € 500

  Plexr ooglidcorrectie                                                                                       € 500

  Rimpelbehandeling botox                                                                             1 zone € 145

  Rimpelbehandeling fillers                                                                             1 ml € 380

  Peelings                                                                                                             v.a. € 99

  Profhilo gezichtsbehandeling                                                                       €300

  Skinbooster gezichtsbehandeling                                                                1 ml € 350

  Dermapen microneedling
  Check altijd onze tarievenpagina om te zien of de prijzen nog actueel zijn.

  Gratis en vrijblijvend advies

  Het kan voor mensen zelf soms moeilijk zijn om zelf te zien wat hun gezicht nou die vermoeide blik geeft. En dit bepaalt wel of de gekozen behandeling het gewenste resultaat gaat geven. Daarom krijg je bij ons altijd een gratis vrijblijvend consult met onze arts. Daarin kan hij je informeren over de verschillende opties en kun jij een weloverwogen en voor jou beste keuze maken. Klik hier voor een gratis consult.

  Afspraak maken


  Voor meer informatie of om een afspraak te maken neemt u contact met ons op.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down