Slappe huid verstevigen

Slappe huid verstevigen

Wat veroorzaakt een slappe huid / hangende huid?

Factoren die de huid slapper maken

Hoe voorkom je een slappe huid?

Behandelingen tegen slappe huid


Slappe, hangende huid

Een slappe huid krijgen we op den duur allemaal. Het is een natuurlijk gevolg van het verouderingsproces. De elasticiteit van je huid neemt in de loop der jaren steeds meer af. Dit is genetisch bepaald, maar ook omgevingsfactoren en levensstijl hebben hier invloed op.

Wat veroorzaakt een slappe huid / hangende huid?

Een stevige, gezonde huid bevat de eiwitten elastine en collageen. Collageen zorgt voor stevigheid in de huid. Elastine maakt de huid elastisch, of veerkrachtig. Het zorgt ervoor dat je huid weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm gaat nadat hij is vervormd of uitgerekt. Als we ouder worden hebben we minder collageen en elastine in ons lichaam. Daardoor wordt de huid slapper, gaat hij hangen en krijg je rimpels. Deze natuurlijke huidveroudering begint vanaf ongeveer 25 jaar. Je huid maakt minder collageenvezels aan dan dat hij afbreekt. Je krijgt een slappere huid, die op den duur zelfs kan gaan hangen.


slappe huid verstevigen

Factoren die de huid slapper maken

 • UV straling: UV-straling breekt collageen af én remt de aanmaak van nieuw collageen. De huid verliest haar stevigheid.
 • Roken: Sigarettenrook bevat giftige stoffen die er onder andere voor zorgen dat de gezichtshuid dunner en slapper wordt.
 • Hormonen / overgang: Tijdens de overgang neemt de productie van oestrogeen af. Daardoor daalt de hoeveelheid collageen in je huid jaarlijks met zo’n twee procent. Ook neemt jaarlijks de dikte van de huid en de elasticiteit af. Dit maakt de huid dunner en minder elastisch. Dit creëert rimpels en een slappe, hangende huid.
 • Luchtverontreiniging: Vervuilde lucht zorgt voor oxidatieprocessen in de huid waardoor zogenaamde vrije radicalen ontstaan. Deze tasten het bindweefsel van de huid aan. Hierdoor verliest deze haar elasticiteit. Vervuiling leidt daarnaast onder meer ook tot de afbraak van collageen, waardoor de huid minder stevig wordt.
 • Stress: Chronische stress leidt tot meer vrije radicalen.
 • Gebrek aan rust: tijdens je slaap herstelt de huid zichzelf en maakt het nieuwe cellen, waaronder collageen en elastine, aan. Als je chronisch te weinig slaapt, heeft de huid hier te weinig tijd voor. Dan versnelt de huidveroudering en krijg je eerder een slappe huid.
 • Zwaartekracht: de zwaartekracht trekt alles naar beneden, dus ook je huid. Dit zie je het duidelijkst aan hangende oogleden, wenkbrauwen en wangen, huidoverschot bij de onderste oogleden en rond de nek.
 • Veel afvallen: Als je veel afvalt blijft er vaak extra en dunne huid over. Die huid gaat gemakkelijk hangen.
 • Slechte voeding: Te veel slechte koolhydraten, waaronder suikers leidt tot een proces genaamd glycatie. Daarbij hechten suikers in het bloed zich aan eiwitten. Ze vormen daarbij schadelijke moleculen die aangrenzende eiwitten als collageen en elastine beschadigen met een slappere huid tot gevolg.


Hoe voorkom je een slappe huid?

Een slappe huid helemaal voorkomen kan helaas niet. Maar je kunt wel zorgen dat je de schade beperkt. Wat kun je zelf doen?

 • Eet gezond. Er zijn veel vitamines en mineralen die je huid stevig en elastisch helpen houden, zoals:
  • Selenium (voor elasiticiteit): zit in noten, vis, graanproducten en schaaldieren.
  • Vitaminen voor een stevige huid: A (in melkproducten, lever en vis), C (in citrusvruchten), E (in zaden en noten).
  • Vermijd veel suiker.
  • Drink voldoende (minimaal twee liter per dag).
 • Vermijd of bescherm je goed tegen de zon en de zonnebank
 • Rook niet
 • Beweeg
 • Vermijd stress
 • Slaap voldoende


Behandelingen tegen slappe huid

Wij bieden verschillende behandelingen tegen een slappe huid. Tijdens een gratis consult kan onze arts je informeren over de verschillende behandelingen. Ook kan hij je adviseren wat de effectiefste behandeling is gegeven onder meer je klacht, huidconditie en je wensen. Hier kun je lezen welke behandelingen wij hebben tegen slappe en hangende huid:

Algemene huidversteviging: Morpheus8, Dermapen, Profhilo, Peelings

Bij hangende oogleden: Plexr soft surgery, Morpheus8, of Facetite/Accutite

1. Morpheus8

morpheus8 behandeling huidversteviging


Morpheus8 is een behandeling gericht op huidversteviging. Tijdens de behandeling wordt microneedling gecombineerd met RF-energie (RadioFrequente). Via een matrix van naaldjes wordt radiofrequente energie in de huid gebracht. Dit zorgt voor activatie van collageenproductie in diepere huidlagen en remodellering van huid en vetweefsel. Prachtige resultaten zonder ingrijpende, chirugische ingreep.

De behandeling is vrij nieuw. In Amerika al heel populair en het komt nu ook steeds meer op in Europa.

2. Facetite / Accutite

facetite huidverstevigingersteviging

Facetite is eveneens een RF-behandeling. Met radiofrequente energie wordt de huid zowel binnen als buiten verwarmd. Met speciale apparatuur bereikt het vetweefsel de optimale en veilige temperatuur. Dit zorgt ervoor dat het vet gaat smelten en dat de huid strakker wordt. We noemen deze techniek lipoplexy. De behandeling stimuleert daarnaast de collageenproductie. De huidverstrakking gaat daardoor nog maanden door na aflooop van de behandeling. Deze behandeling wordt heel veel uitgevoerd om de kaaklijn te verstrakken, of de onderkin te verminderen. Het is een hele effectieve behandeling die veel minder ingrijpend is dan een facelift of chirurgische ingreep.

Meer informatie over onderkin verwijderen en kaaklijn verstrakken met Facetite

3.     Plexr: voor huidverstrakking en ooglidcorrecties

Met het verouderingsproces daalt de hoeveelheid elastine, die zorgt voor veerkracht, in de huid. Ook wordt je huid dunner. Beide effecten zorgen ervoor dat de oogleden kunnen gaan hangen. Plexr, een techniek op basis van plasma, kan je oogleden liften zonder te snijden en prikken en voor een fractie van de kosten van een chirurgische ingreep. De huid wordt strakker. Daardoor kun je zakjes onder de ogen ook goed permanent verwijderen met Plexr.


slappe huid verstevigen


  Klik hier voor alles wat je wilt weten over ooglidcorrecties door middel van Plexr.

4.     Profhilo huidverbetering


Profhilo is een zogenoemde bioremodellerende behandeling. Het helpt rimpels te genezen van binnenuit, in plaats van ze slechts op te vullen. Profhilo is de zuiverste en natuurlijkste injectable op de huidige markt (100% puur hyaluronzuur). Die unieke hoge concentratie hyaluronzuur hydrateert diepgaand en langdurig en laat de huid er voller uitzien. Dit geeft een jeugdige uitstraling. Het stimuleert tevens de productie van collageen en elastine wat de huid lift, verstevigt, verzacht en veerkracht geeft.


slappe huid verstevigen


Tijdens een behandeling wordt Profhilo op vijf anatomisch ontvankelijke delen van het gezicht in de huid geïnjecteerd.


Meer weten over Profhilo: Profhilo behandeling of Profhilo Den Haag

5.     Peelings:

Met een chemische peeling kun je je huid compleet vernieuwen en daarmee huidoneffenheden helemaal laten verdwijnen. Je krijgt een nieuwe huid die gladder, steviger, weer egaal is en een stralende teint heeft. Dit geeft een jonger en frisser uiterlijk.


slappe huid verstevigen
Bij een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag verwijderd. Met een niet-giftig chemisch middel wordt de huid een klein beetje ‘beschadigd’. Hierdoor gaat de huid nieuwe cellen aanmaken, omdat hij gedwongen wordt zich te herstellen. Peelings stimuleren van de aanmaak van collageen (zorgt voor stevigheid in de huid) en elastine (zorgt voor veerkracht).


Meer weten over peelings: Peelings Den Haag

6.     Dermapen microneedling


Dermapen microneedling is een relatief nieuwe (bestaat sinds 2011), maar steeds populairdere anti-aging behandeling. Het lift, verjongt, verstevigt en egaliseert de huid.


De dermapen maakt met microscopische naalden kleine ‘kanaaltjes’ in de huid die het natuurlijke genezingsproces van de huid activeren. De huid gaat daardoor meer elastine en collageen aanmaken en de kanaaltjes zorgen voor een veel betere absorptie van werkbare stoffen in verzorgingscrèmes en serums. Door tijdens de behandeling hyaluronzuur in de huid te brengen krijgt deze extra volume en stevigheid. https://haar-en-huid.linkjespagina.nl/


slappe huid verstevigen


Meer lezen over Dermapen microneedling


Gratis en vrijblijvend consult

Voorafgaand aan een behandeling bij ons heb je altijd een gratis en vrijblijvend consult met onze cosmetisch arts. Hij kan je uitgebreid informeren over de behandelingen. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen of de behandeling geschikt voor jou is. De cosmetisch arts is ook degene die de behandelingen uitvoert.

Reactie plaatsen