Huidverzoring voor twintigers

De beste huidverzoring en mooiste cosmetische behandelingen voor jonge mensen

Huid van twintigers

Dit zijn mooie jaren qua huid voor de meeste mensen. Je huid is veerkrachtig, elastisch, egaal van kleur en je hebt nauwelijks rimpels. Daarom zijn de meeste twintigers niet erg bezig met bescherming tegen huidveroudering. Hoewel nog onzichtbaar, het huidverouderingsproces is dan wel al begonnen. Afhankelijk van je huidtype zul je de eerste tekenen van huidveroudering aan het eind van je twintiger jaren dan ook wel gaan zien (hoe lichter je huid, hoe eerder dit gebeurt). 

huidverzorging twintigers


Qua levensstijl vragen twintigers relatief veel van hun huid. Veel outdooractiviteiten, roken, alcohol. Deze activiteiten zijn zeer slecht voor je huid (de eerste twee helemaal). En omdat twintigers meestal zo'n mooie huid hebben zijn ze ook niet erg bezig hun huid te beschermen tegen dergelijke slechte invloeden. Om huidverouderingsverschijnselen (rimpels, lijntjes, pigmentvlekken, droge huid) zo veel mogelijk uit te stellen en bovendien huidkanker te voorkomen is het belangrijk je huid - ook al ben je nog jong - goed te beschermen. Dat betekent áltijd je huid beschermen tegen UV straling (zon én zonnebank) en goede gezichtsverzorging. Verder zou je beter niet kunnen roken en alcohol beperken. 


Typische huidproblemen voor twintigers zijn acne(littekens) en wallen. Deze problemen zijn gelukkig goed te behandelen (zie verderop).

Je kunt als twintiger verschillende dingen laten doen, maar ook zelf doen, om (verdere) huidveroudering te voorkomen en te corrigeren. Daarnaast zijn er enkele opties om je uiterlijk op subtiele wijze te verfraaien. 

Behandelingen:


1. Wegwerken van donkere kringen en wallen

Als je last hebt van wallen of donkere kringen onder je ogen dan kun je die heel mooi wegwerken met fillers. Bij slappe / overtollige huid onder je ogen is een Plexr behandeling de beste oplossing. Meer weten over donkere kringen en wallen onder je ogen? Klik hier


2. Lippen opvullen 

Mensen die van nature minder lipvolume hebben kunnen met een lipfiller mooie volle lippen krijgen. Of de lippen verfraaien, door bijvoorbeeld de lippen beter in verhouding tot elkaar en de rest van het gezicht brengen.  

3.Huidverbetering 

Er zijn veel verschillende huidverbeteringsmogelijkheden. Zoals gezegd is als twintiger goede huidverzorging al erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je huidveroudering zoveel mogelijk voorkomt, uitstelt en corrigeert. Je beschermt ermee de mooie huid die je momenteel hebt. Je zou huidverzorgende producten met vitamine A en antioxidanten moeten gebruiken. En een goede zonnebrand wanneer je je aan UV-straling blootstelt (breedspectrum met hoge factor (SPF 30 of hoger)). 

Als je toch al last hebt van huidveroudering zou je een IPL of Skinboosters behandeling in Den Haag kunnen doen. 

Behandeling voor twintigers

Voor- en nafoto van een Skinboosterbehandeling


Bij typische huidproblemen voor veel twintigers als grove poriën, acne, acnelittekens, of andere huidoneffenheden is Dermapen microneedling de beste optie. 

gezichtsverzoring twintiger

Voor- en nafoto van een Dermapenbehandeling


Peelings zou je op deze leeftijd nog maar sporadisch moeten doen. 


Wat voor jou de beste optie is hangt af van meerdere factoren, waaronder je huidconditie, wensen, etc. 

Hulp nodig bij je behandelkeuze?

Per ‘probleem’ zijn er vaak verschillende behandelopties. Het verschilt per persoon welke behandeling het beste en effectiefst is. Wat gegeven jouw wensen, huidconditie, budget, etc de beste keus is, is vaak zelf lastig te bepalen.

huidverzoring twintigers

 Onze arts heeft hierin jarenlange ervaring en helpt je daar graag bij. Hij adviseert en informeert je graag vrijblijvend en persoonlijk over alle opties. 

Meer weten over huidveroudering en hoe je rimpels kunt voorkomen?

ervaringen van anderen

peelings den haag
profhilo den haag ervaringen

null