Rimpels bovenlip

Rimpels bovenlip

Hoe ontstaan bovenliprimpels?

Bovenlip rimpels worden in de meeste gevallen veroorzaakt door ouderdom en volumeverlies. Naarmate we ouder worden neemt de hoeveelheid collageen in de huid af. Daarnaast worden je tanden kleiner en neemt het onderhuidse vet (volume) af. Collageen zorgt voor stevigheid, dus een afname daarvan maakt de huid slapper. Hierdoor gaan rimpels op de bovenlip meer opvallen. Sommige mensen gebruiken hun mond vaker dan anderen voor expressie, zij bewegen hun mond meer, en zij hebben meer kans daardoor op rimpels op de bovenlip.

Daarnaast worden rimpels op de bovenlip veroorzaakt door roken. Door roken vernauwen je bloedvaten in de huid. Dit leidt tot een slechtere doorbloeding. Dit in combinatie met het samenknijpen van de mond veroorzaakt rimpels.

rimpels bovenlip verwijderen rokerslijntjes plexr fillers den haag

Bovenlip rimpels verwijderen


Er zijn verschillende effectieve manieren om rokersrimpels of rimpels in de bovenlip te verwijderen. Als er sprake is van heel veel ondiepe lijntjes biedt een Skinbooster behandeling uitkomst. Als de rimpels wat dieper zijn, kun je deze opvullen met fillers. Bij hele diepe rimpels kun je die het best met Plexr permanent laten verwijderen. Tijdens een gratis consult kan onze arts je adviseren wat voor u de meest geschikte behandeling is. Wil je je alleen wat oriënteren, of alvast wat meer weten over de behandelingen dan vind je hieronder meer informatie over de verschillende behandelopties.


Behandeling met Skinboosters


Skinboosters zijn ideaal voor wat jongere mensen die de eerste tekenen van ouder worden gaan opmerken en daar op willen reageren.  Je kunt Skinboosters gebruiken om de structuur, vochtbalans en algehele kwaliteit van je huid te verbeteren. Een skinbooster behandeling is erg geschikt om rimpeltjes/lijntjes rond de ogen en mond (rokerslijntjes) te verminderen.


Tijdens een Skinboosterbehandeling krijg je een serie micro-injecties bestaande uit hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature in ons lichaam voor. Het zorgt voor huidhydratatie. Eén hyaluronzuurmolecuul trekt tot wel 500 watermoleculen aan. Deze moleculen verbeteren de vochtbalans van de huid van binnenuit en ze maken de huid glad en zacht op natuurlijke wijze. Zo ontstaat een jeugdige huid met een gezonde glans. Resultaten van Skinbooster behandelingen zijn subtiel en mooi, wat je een stralend uiterlijk geeft.


rimpels bovenlip verwijderen rokerslijntjes restylane skinboosters fillers plexrBehandeling met fillers


Wanneer de rimpels iets dieper zijn kun je het gebruik van hyaluronzuur fillers overwegen. Als je ouder wordt gaat je huid zelf minder hyaluronzuur produceren. Daardoor verliest je huid aan volume en elasticiteit en ontstaan rimpels. Tijdens een fillerbehandeling wordt hyaluronzuur direct in de huid bij de rimpel geïnjecteerd. De filler vult de rimpel op. Fillers vervangen de hyaluronzuur die van nature in het lichaam zat en vullen huidoneffenheden op.

rimpels bovenlip verwijderen rokerslijntjes bovenlip rimpels verwijderen rokerslijntjes


Plexr soft surgery tegen bovenlip rimpels


Plexr is een techniek waarbij de huid wordt verstrakt met behulp van plasma. Kleine stroompjes plasma verdampen de bovenste laag dode huidcellen. Hierdoor gaat de huid eromheen inkrimpen. Als de plasmastroompjes in een specifiek patroon op de huid worden aangebracht, krijg je een compleet huidverstrakkings- en -verjongingseffect. Rimpels verdwijnen en de huid voelt steviger aan. Tevens activeert het lichaam zelf na de behandeling de aanmaak van elastine en collageen. Dit is een indirect behandelingsbij-effect wat zorgt voor extra verbetering nog maanden na afloop van de behandeling. Een plexr behandeling zorgt voor natuurlijk ogende verjonging van het behandelde gebied, zonder dat de natuurlijke uitstraling verloren gaat.rimpels bovenlip verwijderen rokerlijntjes verwijderen met plexr soft surgery

Plexr behandeling 
Het voordeel van Plexr is dat de huidverstrakking jaren aanhoudt. Verdampte huidcellen kunnen immers niet terugkomen. Het verouderingsproces gaat daarentegen wel gewoon door, waardoor rimpeltjes op den duur wel weer in enige mater terugzullen komen.De risico’s van behandelingen van de bovenlip


Het gebruik van Skinboosters, Plexr en fillers is zeer veilig. Wij hebben ook veel ervaring met het verrichten van deze behandelingen. Skinbooster en fillerbehandelingen hebben weinig risico’s. De werkzame stof, hyaluronzuur, is immers een lichaamseigen stof. Dit maakt de kans op een allergische reactie vrijwel verwaarloosbaar. Na behandeling zou wel een lichte reactie (roodheid, zwellinkjes) kunnen ontstaan, maar dit verdwijnt snel na de ingreep.

Plexr wordt ook wel soft surgery genoemd, omdat het niet invasief is; er komen geen prikjes, snijden of hechtingen aan te pas. Het plexr apparaat is gepatenteerd en medisch gecertificeerd. Uitsluitend de bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd. Dit maakt het zeer veilig. Er is geen kans op littekenvorming. De hersteltijd is kort. Na de behandeling ontstaan kleine korstjes. Na 5-8 dagen laten deze vanzelf los. De eerste dagen kan de huid wat gezwollen zijn.Voor meer informatie over Plexr of fillers, ervaringen van anderen en voor - en na foto's, klik hier: Plexr Den Haag of Fillers Den Haag

Wil je een afspraak maken?


Neem contact op voor meer informatie, een gratis persoonlijk consult of een afspraak.[tweetquote][/tweetquote]


Morpheus8, Profhilo, Botox, Plexr Den Haag, Fillers, Facetite, Lip fillers, Skinceuticals, Botox in Den Haag, Skinade, SkinboostersDermapen