botox boze blik

boze blik verminderen?

verminder je frons en je hebt direct een vriendelijker uitstraling

boze uitstraling door veel te fronsen

Vaak gaat het onbewust. Je hebt niet eens door dat je aan het fronsen bent. Maar dat fronsen geeft je wel een kritische of soms zelfs onvriendelijke uitstraling.


Je frons kun je verminderen door een beetje botox  tussen je wenkbrauwen te injecteren. Botox werkt als een spierontspanner. Het voorkomt dat de zenuwen een signaal naar de spieren kunnen sturen. Hierdoor kunnen de spieren zich tijdelijk niet meer aanspannen. Je frons verdwijnt of wordt drastisch minder en je fronsrimpels verminderen. Als je fronsrimpels nog niet heel diep zijn kunnen ze zelfs helemaal verdwijnen. De boze blik verdwijnt en je hebt een opener, vriendelijker uitstraling.

Botox fronsrimpel

Wenkbrauwlift tegen een boos gezicht / boze blik

Sommige mensen hebben een relatief lage stand van de wenkbrauwen. Dit is vaak erfelijk bepaald en kan een boos gezicht of boze blik geven. Ook de zwaartekracht kan hier voor zorgen. Er zijn mensen waarbij de wenkbrauwen echt zwaar op de ogen drukken, waardoor hun zicht ook nog wordt belemmerd. Een wenkbrauwlift kan in deze gevallen uitkomst bieden.


Je kunt je wenkbrauwen laten liften door meerdere kleine prikjes botox onder en tussen de wenkbrauwen en in het voorhoofd te doen. Dit zorgt ervoor dat de wenkbrauwen een beetje omhoog komen (een paar milimeter). Hierdoor ontstaat er een frisse en blijere blik. De botox moet wel zeer precies worden ingebracht, om te voorkomen dat het effect te drastisch en onnatuurlijk wordt.

boze blik wenkbrauwlift

Effect van de behandeling is tijdelijk


Doorgaans werkt botox binnen 3 tot 7 dagen en blijft het resultaat zo'n 3-5 maanden. De spier herstelt zich namelijk weer na verloop van tijd. Wil je het resultaat behouden dan moet je de behandeling na een paar maanden weer herhalen. In het begin ongeveer na drie tot vijf maanden. Hoe vaker je behandeld bent, hoe langer het resultaat blijft. Soms hoef je dan pas na zes tot acht maanden te herhalen.


Behandeling boze blik verminderen is veilig


Botox behandelingen zijn erg veilig. Botox, of eigenlijk botuline toxine, is een medicijn dat al 30 jaar gebruikt wordt in ziekenhuizen. Het wordt voor meerdere medische doeleinden gebruikt, waaronder in de neurologie tegen spierspasmen. Net als ieder medicijn heeft botox een aantal mogelijke bijwerkingen. Afgezien van beperkte hoofdpijnklachten de eerste dagen na de behandeling treden die bijwerkingen echter vrijwel nooit op bij cosmetische behandelingen.

meer informatie of afspraak maken?

Voor meer informatie over een behandeling met botox, ervaringen van anderen, FAQ's en behandelresultatenfoto's, klik hier: Botox


Botox Den Haag, Fillers Den Haag, Profhilo Den Haag, Skinboosters, Morpheus8, Plexr Den Haag