Boze blik verminderen

Boze blik verminderen

Een boos gezicht of boze blik ontstaat meestal door je frons. Maar ook wanneer je wenkbrauwen vrij horizontaal zijn kan dat je een boos gezicht geven. Deze symptomen zijn beiden gelukkig eenvoudig te behandelen.

Frons verminderen

Je frons kun je verminderen door een beetje botox  tussen je wenkbrauwen te injecteren. Botox werkt als een spierontspanner. Het voorkomt dat de zenuwen een signaal naar de spieren kunnen sturen. Hierdoor kunnen de spieren zich tijdelijk niet meer aanspannen. Je frons verdwijnt of wordt drastisch minder en je fronsrimpels verminderen. Als je fronsrimpels nog niet heel diep zijn kunnen ze zelfs helemaal verdwijnen.

boos gezicht boze blik verminderen wenbrauwlift

boos gezicht boze blik verminderen wenbrauwlift

Wenkbrauwlift tegen een boos gezicht / boze blik


Sommige mensen hebben een relatief lage stand van de wenkbrauwen. Dit is vaak erfelijk bepaald en kan een boos gezicht of boze blik geven. Ook de zwaartekracht kan hier voor zorgen. Er zijn mensen waarbij de wenkbrauwen echt zwaar op de ogen drukken, waardoor hun zicht ook nog wordt belemmerd. Een wenkbrauwlift kan in deze gevallen uitkomst bieden.

boos gezicht boze blik verminderen wenkbrauwlift

Je kunt je wenkbrauwen laten liften door meerdere kleine prikjes botox onder en tussen de wenkbrauwen en in het voorhoofd te doen. Dit zorgt ervoor dat de wenkbrauwen een beetje omhoog komen (een paar milimeter). Hierdoor ontstaat er een frisse en blijere blik. De botox moet wel zeer precies worden ingebracht, om te voorkomen dat het effect te drastisch en onnatuurlijk wordt.

Tijdelijk


Doorgaans werkt botox binnen 3 tot 7 dagen en blijft het resultaat zo'n 3-5 maanden. De spier herstelt zich namelijk weer na verloop van tijd. Wil je het resultaat behouden dan moet je de behandeling na een paar maanden weer herhalen. In het begin ongeveer na drie tot vijf maanden. Hoe vaker je behandeld bent, hoe langer het resultaat blijft. Soms hoef je dan pas na zes tot acht maanden te herhalen.

Veilig


Botoxbehandelingen zijn erg veilig. Botox, of eigenlijk botuline toxine, is een medicijn dat al 30 jaar gebruikt wordt in ziekenhuizen. Het wordt voor meerdere medische doeleinden gebruikt, waaronder in de neurologie tegen spierspasmen. Net als ieder medicijn heeft botox een aantal mogelijke bijwerkingen. Afgezien van beperkte hoofdpijnklachten de eerste dagen na de behandeling treden die bijwerkingen echter vrijwel nooit op bij cosmetische behandelingen.

Meer informatie?


Wil je nog wat meer informatie over botox, foto's van behandelingen en reviews van anderen? Klik hier:Botox Den Haag

Afspraak maken


Voor meer informatie of om een afspraak te maken neemt u contact met ons op.
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down