Volumeverlies gezicht

Volumeverlies gezicht

Volume zorgt voor jeugdigheid en schoonheid

De mond en ogen zijn het eerste gebied waar onze blik naartoe gaat. Dit gezichtsgebied noemen we ook wel de centrale gezichtsdriehoek. Een gezicht waarbij de centrale gezichtsdriehoek wordt benadrukt, ervaren mensen over het algemeen als aantrekkelijker. Brede, heldere ogen en proportionele lippen zonder andere kenmerken die de aandacht zouden kunnen afleiden, zoals een grote neus, prominente neus-liplijnen of kaken, betekenen dat men zich kan concentreren op de belangrijkste kenmerken van de centrale driehoek. Zie de foto van Brigitte Bardot.

volumeverlies gezicht fillers den haag

Het feit dat haar centrale gezichtsdriehoek zo duidelijk is, maakt haar erg mooi.

Naarmate we ouder worden neemt het volume in ons gezicht af. Denk aan volumeverlies onder je ogen, bij je wangen en lippen. Met name het volumeverlies van je wangen heeft veel invloed op de vorm van je gezicht. Het “voetstuk” waar de ogen op staan wordt minder, waardoor zij minder prominent aanwezig zijn. Ook het uiterlijk van de mond wordt minder. De aanwezigheid van rimpels boven en naast de mond (zoals marionetlijnen en neuslippenplooi) leidt af en de mondhoeken gaan meer naar beneden hangen. De centrale gezichtsdriehoek, die belangrijk is voor een jeugdig uiterlijk en schoonheid, wordt minder zichtbaar. Het volume zakt naar onderen. De kaaklijn wordt breder en slapper en op den duur lijkt de centrale gezichtsdriehoek om te keren.De tekenen van veroudering in het gezicht van Brigitte Bardot op 25 en 62-jarige leeftijd. Verlies van het volume van het middengedeelte van het gezicht en de verandering van de kaaklijn keert de perceptie van de centrale gezichtsdriehoek om.

 wangen opvullen volumerverlies gezicht fillers den haag

De leeftijd waarop dit volumeverlies van de wang begint, ligt tussen 38 en 40. De zwaartekracht heeft daarnaast ook effect op de gezichtsvorm en dat effect begint een jaar of zeven later.

Waardoor ontstaat volumeverlies van de huid?


 • Natuurlijke huidveroudering: naarmate je ouder wordt gaat je huid minder collageen (zorgt voor stevigheid), elastine (zorgt voor elasiticiteit) en hyaluronzuur (houdt vocht vast) aanmaken. Dit leidt ertoe dat je huid dunner, slapper en minder gehydrateerd raakt.
 • Roken: Roken maakt de huid dunner en minder goed doorbloed. Ook wordt erdoor het collageen en elastine in de huid aangetast, waardoor deze minder elastisch wordt.
 • Zon: UV straling kan leiden tot verminderde aanmaak van collageen, waardoor de huid minder stevig wordt.
 • Hormonale veranderingen: het hormoon oestrogeen is van invloed op de vochtbalans, de structuur van de huid en kan zorgen voor extra collageenproductie. Het beïnvloed daarmee de dikte / hoe vol de huid lijkt, de stevigheid en vochtbalans van de huid. Een afname van de hoeveelheid oestrogeen maakt de huid onder andere dunner. Vanaf je dertigste gaat je oestrogeenproductie dalen.

 •  Herstel van volumeverlies voor een jeugdiger en mooier uiterlijk


  Herstel van volume op de wangen geeft direct een jeugdiger en aantrekkelijker uiterlijk. Ook het verminderen van de neuslippenplooi en marionetlijnen helpen om de jeugdige centrale driehoek in het gezicht te herstellen. Volumeherstel en plooien en lijnen opvullen kan door middel van een fillerbehandeling op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature in het lichaam wordt aangemaakt. Het maakt deel uit van het bindweefsel van de huid. Hyaluronzuur kan extreem goed vocht vasthouden en zorgt voor het volume in onze huid. Ook vult het rimpels op en maakt het de huid glad en stralend. Naarmate we ouder worden gaat ons lichaam zelf minder hyaluronzuur aanmaken. Met fillers kun je de natuurlijke hoeveelheid hyaluronzuur herstellen en je gezicht weer mooi volume geven.  Fillers kunnen daarnaast het volumeverlies bij de ogen, slapen en lippen opvullen (meer informatie over lipfillers). Ook je lippen verliezen namelijk volume naarmate je ouder wordt.

  volumeverlies gezicht wangen

  Fillerbehandeling tegen volumverlies

  Tijdens een fillerbehandeling van bijvoorbeeld je wangen bij Gaaf Injectables vullen we het volume aan met hyaluronzuur fillers. Zo herstellen we je oorspronkelijke wangvolume en we kunnen daarbij ook je jukbeenderen mooi accentueren. Het is net of je wangen iets zijn gelift, zonder dat je gezicht zijn natuurlijke verhouding verliest. Het resultaat is mooie volle, natuurlijk uitziende wangen.

   

  Meer informatie?


  Neem contact opvoor een afspraak of een gratis en vrijblijvend consult.

  Of kijk hier voor onder andere ervaringen van anderen, voor- en na foto's en de prijzen van een fillerbehandeling: Fillers Den Haag
Reactie plaatsen