Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Wat is het verschil tussen botox en fillers?

Botox en fillers zijn twee volledig verschillende producten. Allebei zijn geschikt om rimpels te behandelen, maar ze hebben elk een andere werking.

Wat is het verschil tussen botox en huidvullers?

Om te begrijpen wat Injectables doen, is het belangrijk om te begrijpen wat er met het verouderende gezicht gebeurt. Hoe gerimpeld je wordt, is gedeeltelijk genetisch, maar wordt ook voor een belangrijk deel bepaald door blootstelling aan de zon. Blootstelling aan de zon verzwakt het collageen en het elastische weefsel van de huid, wat verzakking en rimpels (statische rimpels) veroorzaakt. In de loop van de jaren verliest het gezicht ook volume door een natuurlijke afname van bot en vet die optreedt naarmate we ouder worden.


Daarnaast kunnen rimpels ontstaan door het veelvuldig gebruik van gezichtsspieren. Na verloop van jaren zie je daar rimpels ontstaan. Dit noemen we mimische of dynamische rimpels.


Botox

Botox wordt gebruikt voor vermindering van dynamische rimpels. Botox werkt door spieren tijdelijk uit te schakelen. Spieren die gebruikt worden om bijvoorbeeld de wenkbrauwen op te trekken, of om boos te kijken, kunnen met botox geïnjecteerd worden. Hierdoor zullen deze spiertjes gedurende 3-5 maanden niet kunnen bewegen.


Het gevolg is dat rimpels op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen kunnen gaan herstellen. De rimpels vervagen of verdwijnen helemaal, zolang de botox werkt. Na 3-5 maanden moet de behandeling herhaald worden om het effect te behouden.


Botox wordt met name bij rimpels in het bovenste gedeelte van het gezicht gebruikt, zoals kraaienpootjes, voorhoofd en fronsrimpels.Kraaienpootjes behandeld met botoxVoorhoofd behandeld met botox, waardoor de lijnen op het voorhoofd verdwijnen


 

Fillers

Fillers hebben geen invloed op spierbewegingen. Fillers zijn letterlijk"vulmiddelen". Hiermee kunnen statische rimpeltjes dus opgevuld worden, maar ook wangen, plooien of lippen. Fillers worden gebruikt om bijvoorbeeld lippen te vergoten of accentueren. Ook het herstellen van volume op de wangen, van wallen en van plooien naast de mond wordt gedaan met fillers. Fillers kunnen worden gebruikt om iemand echt een facelift te geven. Dit wordt dan een liquid facelift genoemd.


Fillers blijven ongeveer een jaar zitten. Bij voorkeur wordt er een hoge kwaliteit filler op basis van hyaluronzuur gebruikt. Dit is zeer veilig en geeft een mooi natuurlijk resultaat.

Botox en fillers om zichtbare veroudering te vertragen

Om de zichtbare effecten van veroudering te helpen minimaliseren, dienen botox-injecties en fillers verschillende doelen:

  • Botox verzacht lijnen door te voorkomen dat spieren samentrekken wanneer we kauwen, praten, of gezichtsuitdrukkingen maken. Dit kan een iets minder geanimeerde blik in het gezicht veroorzaken bij het uiten van emoties, vooral wanneer het wordt toegediend door iemand die niet goed is opgeleid in de nieuwste technieken.
  • Fillers maken rimpels glad en vullen “uitgeholde” delen van het gezicht op, zoals in de wangen waar het gezichtsvolume tijdens het verouderingsproces verloren is gegaan. Ook kunnen ze lippen mooi opvullen.


 

Botox bijwerkingen:


Botox bijwerkingen zijn zeldzaam. De bijwerkingen die we het meest zien zijn een klein blauw plekje, wat roodheid of een licht branderig gevoel direct na de behandeling.


Bij een voorhoofdbehandeling met botox hebben sommige mensen tijdelijk wat hoofdpijn, of het gevoel dat er een strakke band om hun hoofd zit. Vaak is er dan sprake dat de patiënt even moet wennen aan het inwerken van de botox.


Als de botox niet goed is geïnjecteerd, dan kunnen er zeldzamere bijwerkingen optreden, zoals een hangend ooglid, of juist dat de oogleden omhoog gaan staan. Bij een professionele kliniek met veel ervaring treden deze bijwerkingen vrijwel nooit op.


 

Wat kun je met Botox behandelen?


  • Voorhoofsrimpels: deze ontwikkelen zich in de loop van de tijd doordat je je wenkbrauwen veelvuldig hebt opgetrokken. Ze worden zichtbaar in je twintiger jaren. Wanneer botox op bepaalde plaatsen in het voorhoofd wordt geïnjecteerd, kun je je voorhoofdspieren niet meer zo goed bewegen en zullen de lijnen daar verminderen.
  • Fronsrimpels: Fronsrimpels, zijn verticale plooien die zich tussen de wenkbrauwen ontwikkelen. Botox tussen de wenkbrauwen vermindert deze plooien. Als je al diepe rimpels daar hebt dan kan het nodig zijn deze daarnaast ook op te vullen met fillers om ze helemaal te laten verdwijnen.
  • Kraaienpootjes: deze ontstaan door de effecten van glimlachen door de jaren heen en het knijpen van je ogen (bijvoorbeeld wanneer je tegen de zon in kijkt zonder zonnebril). Ze worden prominenter in het einde van je twintiger jaren tot begin van je dertiger jaren. Ze kunnen ook effectief worden behandeld met Botox.
  • Andere toepassingen: Botox kan helpen bij tandenknarsen (bruxisme), migraine, overmatig zweten (hyperhidrose), tandvleesglimlach, als wenkbrauwlift.


Wat kan met fillers worden behandeld?


  • Gezichtsverslapping, lijntjes en volumeverlies: fillers zijn uitstekend om volumeverlies en hangende huid  mee te behandelengezichtsverzakking. Met fillers kun je lijntjes en rimpels opvullen, een liftend effect bereiken in het gezicht en kun je bijvoorbeeld je kin vergroten of kaaklijn verstrakken.
  • Lipvergroting: Hyaluronzuurvullers worden het meest gebruikt en wanneer ze in de lippen worden geïnjecteerd, kunnen ze de vorm, structuur of het volume verbeteren.
  • Handverjonging: naarmate we ouder worden, hebben onze handen de neiging een verzonken en verrimpeld uiterlijk te krijgen en worden botten, pezen en aders zichtbaarder. Fillers of Profhilo kunnen je handen weer een jeugdiger uitstraling geven. 


[caption id="" align="alignnone" width="1170"]fillers den haag neus lippen plooi opgevuldPlooi van de neus naar mond opgevuld met fillers[/caption]


lippen opvullen lipfillers den haag


Lippen opgevuld met lipfillers

Fillers bijwerkingen


Aangezien de meeste fillers worden gemaakt van de lichaamseigenstof hyaluronzuur, is er in de regel geen allergische reactie. Vooral wanneer fillers op professionele wijze door een arts worden gebruikt zijn negatieve reacties van het lichaam zeer zeldzaam.

Sommige patiënten kunnen in lichte mate last krijgen van lichte roodheid, zwelling, jeuk, blauwe plekjes, of pijn/gevoeligheid.

Lippen kunnen na een behandeling een beetje gevoelig zijn en er kan enige zwelling zijn voor een paar dagen.

De reacties zijn over het algemeen licht tot matig en verdwijnen meestal snel (vaak na 1 of 2 dagen) na de behandeling. Wanneer kwalitatief hoogwaardige producten worden gebruikt is zwelling over het algemeen minimaal.

Fillers kunnen bovendien direct volledig opgelost worden wanneer je niet tevreden bent met het resultaat.


Meer informatie over botox en fillers


Botox Den Haag


Fillers Den Haag


Lipfillers Den Haag

Reactie plaatsen