Restylane; wat is het, hoe werkt het en wat doet het?

Restylane; wat is het, hoe werkt het en wat doet het?

Restylane kan worden gebruikt om volume aan de huid toe te voegen en matige tot ernstige rimpels (groeven en plooien) te corrigeren. Het geeft een jongere en frissere uitstraling.

Wat is Restylane?

Waar kan Restyale voor gebruikt worden?

Natuurlijk middel en resultaat

Toepassingen van Restylane producten:

Verschillende soorten Restylane

Wat is Restylane Volyme?

Veilig

Restylane Kysse

Waaruit bestaat Restylane Kysse?

Wat is Optimale Balance Technology?

Restylane Vital

Wat doen de skin boosters van Restylane Vital?

Skinboosterbehandeling met Restylane Vital

Risico’s en complicaties van Restylane Vital

 

Wat is Restylane?

Restylane is filler. Het is een heldere gel van hyaluronzuur  die speciaal is samengesteld om te werken als het eigen, van nature door ons lichaam geproduceerde hyaluronzuur. Deze stof is van nature in ons lichaam aanwezig en deze houdt onze huid veerkrachtig en soepel. Naarmate we ouder worden maken wij zelf minder hyaluronzuur aan, waardoor de huid slapper wordt en we rimpels krijgen. Met een filler als Restylane kun je hyaluronzuur direct in de huid injecteren. De gel vult de huid en zorgt ervoor dat deze tevens niet uitdroogt. Zo kun je rimpels en fijne lijntjes opvullen. Daardoor worden zichtbaar matige tot ernstige rimpels en vouwen in het gezicht minder zichtbaar of verdwijnen ze volledig.

Waar kan Restyale voor gebruikt worden?

Voorbeelden waar Restylane mooi voor gebruikt kan worden zijn de lijnen die van je neus naar de hoeken van je mond lopen (nasolabiale plooien, oftewel de neuslippenplooi) en de lijnen die van de hoeken van je mond naar de kin lopen (marionetlijnen).


Restylane fillers den haag marionetlijnen restylane kysse vital volyme

Behandeling marionetlijnen met Restylane filler


Verder wordt Restylane gebruikt voor lipverbetering. De samenstelling van het product maakt het hiervoor zeer geschikt en het kan de lippen prachtig volume en meer definitie geven (mooie lipcontouren).

Natuurlijk middel en resultaat

Restylane geeft geen permanente resultaten. Het lichaam breekt de stof namelijk geleidelijk op natuurlijke wijze zelf af in een periode van ongeveer twee jaar. De resultaten blijven ongeveer 12 tot 15 maanden mooi. In een klinisch onderzoek van personen die met Restylane werden behandeld, rapporteerden geblindeerde beoordelaars bij 95% van de patiënten 18 maanden na de eerste injectie nog steeds verbetering vergeleken met voor de behandeling. De snelheid van afbreken door het eigen lichaam kan per persoon verschillen, maar om de resultaten permanent mooi te houden raden wij aan om ongeveer elke twaalf maanden de fillerbehandeling te herhalen.

Het grote voordeel van fillers op basis van hyaluronzuur is dat zij gemakkelijk op te lossen zijn. Als je niet tevreden bent met het resultaat of om een andere reden bij nader inzien van je filler af wilt kun je de behandeling eenvoudig ongedaan laten maken. Met het stofje hyaluronidase wordt het hyaluronzuur meteen afgebroken, op natuurlijke wijze. De filler is dan verdwenen.

Bij Gaaf Injectables kun je ook terecht voor het corrigeren van elders niet goed verrichte fillerbehandelingen (zie fillers correctiewerk). Helaas zien we dat regelmatig; mensen die elders behandeld zijn met bijvoorbeeld bobbelige resultaten en dit gecorrigeerd willen hebben. Vooral lipbehandelingen vereisen echt zeer ervaren artsen, aangezien dit een van de moeilijkste cosmetische behandelingen zijn.

Toepassingen van Restylane producten

 • Verbeteren van het gezicht:

Om harmonie en balans te creëren

Om de vorm, contour en definitie te verbeteren

 • Herstellen van een jeugdig uiterlijk door:

Lijnen en rimpels op te vullen

Vervangen van verloren volume wegens veroudering

 • Opfrissen


Verschillende soorten Restylane

Restylane is ontwikkeld in Zweden. Het betreft een hyaluronzuurfiller, gemaakt door Q-Med AB (de producent). Er zijn verschillende soorten Restylane, elk geschikt voor andere probleemgebieden/behandelingen:

 1. Restylane Volyme: Voor verbetering en herstel van verloren gezichtsvolume in gebieden als de kin, wangen of kaaklijn;
 2. Restylane Kysse: Perfecte filler voor lipbehandelingen;
 3. Restylane Vital: Dit is een skinbooster. Het is geen typische filler, maar het product verbetert de conditie van de huid, de elasticiteit en vermindert fijne lijntjes en onvolkomenheden.


Restylane Volyme

Wat is Restylane Volyme?

Restylane Volyme is een injecteerbare dermale vuller (filler). Het is bedoeld om het volume van de gezichtshuid te vergroten en is speciaal ontworpen voor het veilig en langdurig herstellen van de gewenste gezichtscontoure. Restylane Volyme is een injecteerbare zachte hyaluronzuurgel van niet-dierlijke oorsprong met toevoeging van 0,3% Lidocaine Hydrochloride. Dit verhoogt het comfort tijdens een fillerbehandeling. De concentratie hyaluronzuur is 20 mg / ml. Restylane Volyme was eerder bekend als Emervel Volume. Te behandelen gebieden zijn onder andere wangen, jukbeenderen, kin.


Restylane Volyme marionetlijnen fillers den haag


Restylane Volyme is een zachte vulstof. Het heeft echter een matig stevige gelconsistentie, een zeer groot volume-creërend effect. Daarnaast integreert het goed in de huid en pakt het verloren gezichtsvolume door veroudering aan.

Veilig

Restylane Volyme is net als de andere Restylane producten is compatibel met het lichaam, volledig biologisch afbreekbaar en, eenmaal gebruikt, hypo-allergeen.

Restylane Kysse

Restylane is Kysse is zeer geschikt voor het subtiel verbeteren van het volume van de lippen en het toevoegen van definitie aan de lippengrens / lipcontouren. Lippen lijken gerevitaliseerd doordat rimpels worden opgevuld en daarnaast worden ze ook zacht en soepel.


Restylane Kysse voor en na foto

Lippen opvullen met Restylane Kysse


Restylane Kysse is gemaakt met Optimal Balance Technology (OBT) om het volume en de definitie te verbeteren met langdurige resultaten voor de lippen te creëren in vergelijking met andere fillers. Het is klinisch bewezen dat Restylane Kysse 6-9 maanden aanhoudt en soms worden effecten ook nog na 12 maanden waargenomen. De unieke samenstelling van Restylane Kysse is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van gevoelige lippen. De op hyaluronzuur gebaseerde gel integreert zachtjes in het gevoelige lipweefsel en heeft bewezen weinig zwelling te veroorzaken. Het bevat lokaal verdovende lidocaïne voor meer comfort tijdens de behandeling. Hoge tevredenheid is aangetoond in klinische onderzoeken waarbij meer dan 86% opnieuw met hetzelfde product wilde worden behandeld.

Een behandeling met Restylane duurt slechts ongeveer 15-30 minuten. Het wordt uitgevoerd door Restylane via een fijne naald in de huid (of voor sommige behandelingen net onder) te injecteren om rimpels op te vullen of volume toe te voegen, gezicht of lippen te vormen of de huid te verjongen.

Aangezien Restylane van nature biologisch is afgebroken, moet je de behandeling uiteindelijk herhalen om het resultaat te behouden. Herhaalbehandelingen worden meestal na 6-12 maanden gedaan voor rimpels en binnen 6 maanden voor de lippen.

Waaruit bestaat Restylane Kysse?

Restylane Kysse is gebaseerd op hyaluronzuur, een kristalheldere gel die in kleine hoeveelheden in de huid (of voor sommige behandelingen net onder) wordt geïnjecteerd om het volume en de structuur te herstellen.

Wat is Optimale Balance Technology?

Restylane Kysse is met hyaluronzuur vervaardigd met de Optimal Balance Technology (OBT). Deze technologie biedt een breed scala aan geltexturen, die allemaal dezelfde concentratie hyaluronzuurgels (HA) bevatten, wat betekent dat de producten een breed scala aan functies kunnen bedienen. Zachtere gels verdelen gelijkmatiger over vloeiende lijnen en rimpels, en stevigere gels kunnen meer lift en volume leveren.

De verschillende geltexturen worden bereikt door het aantal verbindingen te variëren, of 'cross-links' tussen HA-moleculen. Minder verknopingen tussen HA-moleculen geven aanleiding tot een zachtere gel, terwijl meer verknopingen tussen HA-moleculen resulteren in een stevigere gel. Het bereik van geltexturen wordt gecombineerd met verschillende grootten geldeeltjes om het hefvermogen van het product nog verder te variëren.

Optimal Balance Technology (OBT) zorgt voor een relatief zachte geltextuur. HA-gels met OBT hebben resultaten aangetoond die tot 18 maanden duren met slechts één onderhoudsbehandeling.

Restylane Vital
Zoals gezegd vermindert de eigen productie van hyaluronzuur met de leeftijd. Vanaf een jaar of 35 ga je dit steeds meer zien in gezicht, hals handen en decolleté. Door hyaluronzuur aan de huid toe te voegen herstelt de stevigheid, elasticiteit en soepelheid van de huid. Restylane Vital is een hyaluronzuurgel zonder andere toevoegingen. De hyaluronzuur trekt veel vocht aan en houdt dit vast, waarmee het de huid van binnen vult. Deze ziet er voller en zachter / soepeler en jonger uit. Fijne, droge lijntjes verdwijnen. De behandeling kan worden gedaan in het zicht, hals en decolleté.

Wat doen de skin boosters van Restylane Vital?

Restylane Vital zorgt voor:

 • snelle, pijnloze (door de toegevoegde lidocaïne) huidverjonging
 • een volle gladde huid
 • herstel van de hydrobalans
 • herstel van de huidelasticiteit
 • een stralende teint van de huid’
 • vermindering van fijne lijntjes 1. Skinboosterbehandeling met Restylane Vital
  Restylane Vital wordt door middel van injecties met een dunnen naald in de huid gebracht. Een verdoving is doorgaans niet nodig, maar koeling kan worden toegepast voor een comfortabeler gevoel. Wanneer de vloeistof juist gedoseerd wordt (door capabele arts) is de behandeling niet tot nauwelijks voelbaar. Voor optimale resultaten met Restylane Vital dient de behandeling twee tot drie keer uitgevoerd te worden met twee weken tussenpoze. De Restylanegel geeft de hyaluronzuur geleidelijk en constant vrij. Hierdoor blijft de huid langdurig vocht vasthouden en ziet deze er frisser, jonger en steviger uit. Het hyaluronzuur wordt geleidelijk door het lichaam opgenomen en na ongeveer zes tot negen maanden verdwijnt daarmee het effect. Een onderhoudsbehandeling van elke zes maanden tot een jaar continueert de resultaten.

  De huid reageert per persoon en per behandeld gebied anders. Meestal onstaat wat lichte roodheid en zwelling vlak na de behandeling tot hooguit enkele dagen erna. De reacties zijn eigenlijk altijd zeer mild en verdwijnen uit zichzelf.

  Risico’s en complicaties van Restylane Vital
  Het hyaluronzuur dat in Restylane zit is volledig zuiver. Het geeft geen allergische reacties. Na verloop van tijd (een paar maanden) heeft het lichaam het product zelf volledig opgenomen. Er bestaat een hele kleine kans op infectie (zoals bij elke injectie) en allergische reactie met Restylane Vital.

  Alternatieven voor Restylane 


  Er zijn verschillende soorten fillers op de markt. Inmiddels zijn er naar onze ervaring meer gelijkwaardige en zelfs nog betere fillers, waaronder Aliaxin. Die is uiteraard net zo veilig en voelt en toont heel fijn en natuurlijk.

  Meer informatie over Fillers? Fillers Den Haag en Lipfillers Den Haag
Reactie plaatsen