Huidverbeterings-behandelingen voor veertigers

De belangrijkste huidproblemen en behandelingen

Huidveroudering bij veertigers

Door vermindering van vocht- en vetgehalte in de huid worden wallen en donkere kringen rond de ogen sterker zichtbaar. De huidelasticiteit neemt af. Dit kun je vooral zien bij décolleté, hals, kaaklijn, lippen en ogen. Lach- en fronsrimpels blijven in de huid staan en worden zichtbaarder. Ouderdomsvlekken (pigmentvlekken) worden steeds zichtbaarder in de huid.

Vanaf je veertigste is het heel belangrijk de huid goed te voeden met hoogwaardige verzorgingscrèmes of peelings. Op deze leeftijd produceert het vrouwelijk lichaam minder oestrogeen waardoor het verouderingsproces versnelt. 

Er zijn verschillende goede opties om verdere huidveroudering te voorkomen en al ontstane huidschade te corrigeren. 

Behandelingen:


1. Vermindering van rimpels en lijntjes

Er zijn verschillende manieren om rimpels te laten verdwijnen. Als een rimpel (diep) in de huid staat kun je die met een filler opvullen. Rimpels die door het gebruiken van je gezichtsspieren ontstaan (zoals voorhoofdsrimpels, kraaienpootjes, fronsrimpels) kun je behandelen met botox. 

botox voorhoofdsrimpels den haag

Bij veertigers is een botoxbehandeling van deze rimpels niet altijd meer genoeg, omdat de rimpels al in de huid zijn gaan staan. Dan is een combinatie met een filler nodig om de rimpel helemaal te laten verdwijnen. Voor oppervlakkige rimpels en lijntjes kunnen Dermapen, Skinboosters, Plexr of Profhilo uitkomst bieden. Het is per individu verschillend welke behandeling het beste is.


2. Huidvlekken (ouderdomsvlekken, zwangerschapsvlekken/melasma, pigmentvlekken) verwijderen

Deze vlekken zijn een teveel aan pigment. Pigment is verkleuring van je huid. UV-straling van zon en zonnebank stimuleert de aanmaak van pigment. En als je ouder wordt of zwanger bent wordt je huid en vormen huidvlekken. Hier geldt ook voor dat er verschillende behandelopties zijn. Zeer effectieve en populaire methoden om huidvlekken te verwijderen zijn de Dermapen en Plexr. Maar in bepaalde gevallen kunnen peelings kunnen een geschikte oplossing zijn.

Dermapen den haag dermapen microneedling den haag

3. Verwijderen van wallen en donkere kringen 

Wallen en donkere kringen onder de ogen kunnen een zwaar stempel drukken op je uiterlijk. Het maakt je vaak ouder en je toont vermoeid. Gelukkig kunnen donkere kringen en wallen onder je ogen met fillers heel mooi worden weggewerkt. Bij overtollige en/of slappe huid onder de ogen is een Plexr behandeling de beste optie. 

Plexr den haag ooglidcorrectie den haag

Meer informatie over wallen en donkere kringen onder je ogen.

4. Volumeherstel

Als je ouder wordt neemt het aantal cellen dat je huid volume geven af. Hierdoor worden de contouren van je gezicht minder strak en gaat de huid meer hangen. Dit proces zie je vaak ontstaan bij veertigers. Mensen krijgen bijvoorbeeld ingevallen of hangende wangen. Maar ook het lipvolume gaat geleidelijk afnemen. Met hyaluronfillers kun je dit volume gemakkelijk herstellen en je gezicht weer voller maken, wat een jeugdiger uiterlijk geeft.

fillers den haag wangen opvullen den haag

5. Ooglidcorrecties

Sommige veertigers hebben al behoorlijk last van een slapper wordende huid, ook bij de ogen. Dit is vaak genetisch bepaald. Als een van je ouders (op jongere leeftijd) hangende oogleden had is de kans groter dat jij dat ook zult krijgen. Tegenwoordig kun je hangende oogleden zonder te snijden of prikken eenvoudig liften met behulp van Plexr. Een veilige, laagdrempelige plasmabehandeling. 

ooglidcorrectie den haag plexr den haag

 Lees dit artikel voor alles wat je wilt weten over ooglidcorrecties door middel van Plexr.

6.Huidverbetering

Er zijn veel verschillende huidverbeteringsmogelijkheden bij Gaaf Injectables. De Dermapen is een zeer effectieve behandeling voor huidverbetering. Deze behandeling heeft als voordeel dat het verschillende voor een veertiger veel voorkomende huidproblemen met dezelfde behandeling aan kan pakken. Zo lift, verjongt, verstevigt en egaliseert de Dermapen de huid. Een behandeling is zeer geschikt bij grove poriën, (acne)littekens, rimpels en lijntjes.

dermapen den haag dermapen microneedling den haag

Maar ook peelings kunnen zeer effectief zijn. En goede dagelijkse huidverzorging is vanaf je veertigste zeer belangrijk. Wat voor jou de beste optie is hangt af van meerdere factoren, waaronder je huidconditie, wensen, etc. Onze arts informeert en adviseert je hier graag persoonlijk over.


7.Lippen vergroten en verfraaien

Veertigers zien vaak al dat hun lippen wat volume hebben verloren. Dit is een normaal gevolg van het verouderingsproces. Met lipfillers kun je dit verloren volume in de lippen eenvoudig herstellen. Daarnaast kan een lipfiller de lip meer contour geven, de lippen qua verhouding meer met elkaar en de rest van het gezicht in balans brengen, of wat extra volume geven bij mensen die van nature minder lipvolume hebben.

lipfillers den haag fillers den haag lippen vergroten den haag


Hulp nodig bij je behandelkeuze?

Per ‘probleem’ zijn er vaak verschillende behandelmethoden. Het is per persoon verschillend welke behandeling het effectiefst is. Wat de beste behandeling is gegeven jouw huidconditie, wensen, budget, enz is zelf vaak lastig te bepalen. Onze arts kan je hier met zijn jarenlange ervaring bij helpen. Hij informeert en adviseert je graag persoonlijk en vrijblijvend over de verschillende alternatieven. Vraag nu een gratis consult aan.

Meer weten over huidveroudering en hoe je rimpels kunt voorkomen?

wat zeggen klanten over gaaf injectables?

Vragen?

Heb je vragen?

Neem gerust contact met ons op.