Acne en acne littekens

Acne en acne littekens

Wat is acne?

Hoe ontstaat acne?

Factoren die kunnen leiden tot acne

Wat zijn de symptomen van acne?

Behandelingen tegen acne

Wat kun je zelf doen?

geneesmiddelen

Behandeling acne en acne littekens bij Gaaf Injectables

Peelings tegen acne (littekens)

Dermapen microneedling tegen acne littekens 

Wat is acne?

Acne is een andere naam voor puistjes. Het betreft een ontsteking van de talgklieren en de omringende huid. Het is een van de meest voorkomende huidaandoeningen. Eigenlijk iedereen heeft er wel in meer of mindere mate last van gehad.

Hoe ontstaat acne en acne littekens?

Acne ontstaat wanneer poriën verstopt raken door olie, bacteriën, dode huidcellen of vuil. Elke porie op je huid is de opening naar een follikel. De follikel bestaat uit een haar en talgklieren. De talgklier geeft talg (ook wel olie) af, die door het haar, uit de porie naar je huid reist. De talg houdt je huid gesmeerd en zacht. Acne kan worden veroorzaakt door een of meer problemen in dit smeringsproces. Het kan ontstaan wanneer:
 • te veel olie wordt geproduceerd door je haarzakjes
 • dode huidcellen zich ophopen in je poriën
 • bacteriën zich opbouwen in je poriën

acne behandeling acne littekens verwijderen

Al deze problemen dragen bij aan de ontwikkeling van puistjes. Wanneer bacteriën groeien in een verstopte porie en de olie/talg niet kan ontsnappen, kan een puistje ontstaan. Als dit herhaaldelijk gebeurt bij jouw huid kun je acne krijgen.

De huid kan ernstig beschadigd raken door acne. Dit kan zelfs leiden tot blijvende littekens. De acne littekens zien er uit als hobbeltjes of putjes.

Factoren die kunnen leiden tot acne

Risicofactoren voor het veroorzaken en verergeren van acne zijn onder andere:
 • hormonale veranderingen veroorzaakt door de puberteit of zwangerschap
 • bepaalde medicijnen, zoals bepaalde anticonceptiepillen of corticosteroïden
 • een dieet rijk aan geraffineerde suikers of koolhydraten, zoals brood en patat
 • ouders hebben die acne hadden
 • make up
 • stress
 • strakke kleding
 • slechte hygiëne

acne behandeling acne littekens verwijderen

Jongeren lopen het grootste risico acne te ontwikkelen tijdens de puberteit. Gedurende deze tijd ondergaat het lichaam drastische hormonale veranderingen. Deze veranderingen kunnen leiden tot olieproductie, wat leidt tot een verhoogd risico op acne. Hormonale acne gerelateerd aan de puberteit zakt meestal weg of verbetert op zijn minst wanneer je volwassen bent.

Wat zijn de symptomen van acne?

Acne kan bestaan uit puistjes met een wit of zwart uiterlijk. Mee-eters openen zich aan de oppervlakte van je huid, waardoor ze een zwart uiterlijk krijgen vanwege het effect van zuurstof in de lucht. Pustels worden net onder het oppervlak van je huid gesloten, waardoor ze een witte punt krijgen. Acne kan bijna overal op het lichaam voorkomen. Het zit meestal op het gezicht, de rug, nek, borst en schouders.

Net nadat de acne verdwenen is zie je rode vlekjes die door de ontstekingen zijn ontstaan. Deze vlekjes blijven drie tot negen maanden zichtbaar. Door blootstelling aan de zon kunnen de vlekjes donkerder worden en langer zichtbaar blijven. Dit zijn pigmentvlekken. Daarnaast kan acne leiden tot littekens. Acne littekens ontstaan wanneer de onderhuidse ontsteking zo hevig is dat er in de huid littekenweefsel vormt. Dit kan er uitzien als putjes, hobbeltjes en/of verharding in de huid.

Acne is niet gevaarlijk. Het kan echter wel emotionele stress veroorzaken. Acne in je gezicht kan je zelfbeeld en zelfvertrouwen negatief beïnvloeden. Bovendien kan het blijvende littekens veroorzaken.

Er zijn veel effectieve behandelingen voor acne die zowel het aantal puistjes verminderen dat je krijgt als je kans op littekens.

Acne behandelingen

Wat kun je zelf doen om acne te verminderen?


Je kunt zelf verschillende dingen doen om puistjes te voorkomen en je acne te verminderen, zoals:
 • dagelijks je huid reinigen met een milde zeep om overtollige olie en vuil te verwijderen
 • regelmatig je haar wassen en het uit je gezicht houden• make-up gebruiken op basis van water of gelabeld als "niet -comedogeen" (geen porie-verstopping)
 • niet knijpen in of krabben aan puistjes. Dit verspreidt namelijk bacteriën en overtollige olie
 • geen hoeden of strakke hoofdbanden dragen
 • je gezicht niet of zo min mogelijk aanraken

Geneesmiddelen voor verminderen van acne


Als voorgaande tips niet helpen met je acne, is er een aantal vrij verkrijgbare medicijnen tegen acne beschikbaar. De meeste van deze medicijnen bevatten ingrediënten die kunnen helpen bij het doden van bacteriën, het openen van poriën of het verminderen van olie op je huid:
 • Benzoylperoxide is aanwezig in veel acne crèmes en gels. Het wordt gebruikt voor het uitdrogen van bestaande puistjes en het voorkomen van nieuwe. Benzoylperoxide doodt ook acne-veroorzakende bacteriën.
 • Zwavel is een natuurlijk ingrediënt met een kenmerkende geur die voorkomt in sommige lotions, reinigingsmiddelen en maskers.
 • Resorcinol is een minder vaak voorkomend ingrediënt dat wordt gebruikt om dode huidcellen te verwijderen.
 • Salicylzuur zit vaak in zepen en acnebehandelingen. Het helpt voorkomen dat poriën verstopt raken.

Als dit niet helpt kun je het beste een arts raadplegen.

Acne behandeling en acne littekens verwijderen bij Gaaf Injectables

Wij bieden verschillende acne behandelingen om acne te verminderen en acne littekens te verwijderen:

 Peelings tegen acne (littekens)


Met een chemische peeling kun je je huid compleet vernieuwen en daarmee huidoneffenheden, waaronder acne laten verdwijnen en ondiepe acnelittekens verminderen. Chemische peelings verwijderen een laagje beschadigde huid. Tijdens een behandeling wordt een niet-giftige chemische vloeistof aangebracht op de huid. De vloeistof trekt in de huid en 'beschadigt' deze lichtelijk. Dit zorgt ervoor dat je huid nieuwe cellen gaat aanmaken, want hij wordt gedwongen zich te herstellen. De huid gaat vervellen en een nieuwe, gezondere huid komt tevoorschijn.

acne behandeling acne littekens verwijderen

Voor- en na foto van een peelingbehandeling tegen acne

Wij hebben verschillende peelings in onze behandeling. Meer informatie over peelings

Dermapen microneedling tegen acne littekens


Onze huid heeft een zelfverjongende functie die in staat is om onzuiverheden veroorzaakt door onder andere acne aanzienlijk te verminderen. Micro-needling activeert dit proces door kleine gaatjes in het te behandelen gebied aan te brengen. Terwijl je huid geneest, produceert het elastine en collageen dat een nieuwe laag huidweefsel vormt, waardoor er een jeugdiger uiterlijk aan het oppervlak ontstaat en er antilichamen onder worden bestreden.

In onderstaande video wordt uitgelegd hoe de Dermapen acne littekens vermindert:

https://youtu.be/6WczUjxn6x4?rel=0

De Dermapen heeft – als enige op de markt momenteel - een speciale littekeninstelling voor de verbetering van diepe, atrofische littekens; inclusief  post-acne littekens. Een behandeling:

- vult littekenweefsel op

- breekt bestaand littekenweefsel af

- versnelt het genezingsproces

acne behandeling acne littekens verwijderen

acne littekens verminderen met dermapen microneedling

Meer informatie over dermapen microneedeling

Skinceuticals tegen acne


Skinceuticals zijn huidverzorgings die de huidgezondheid en uitstraling verbeteren, ongeacht het huidtype. Ze ondersteunen en behouden de resultaten van cosmetische behandelingen.

Skinceuticals zijn zogenaamde cosmeceuticals: dit zijn producten die tussen geneesmiddelen en cosmetica in zitten. De producten van SkinCeuticals zijn geformuleerd met hoge concentraties farmaceutische ingrediënten van farmaceutische kwaliteit waarvan klinisch is bewezen dat ze de gezondheid en het uiterlijk van de huid aanzienlijk verbeteren. De producten vinden hun basis in medisch onderzoek. Jarenlang onderzoek heeft Skinceuticals een autoriteit gemaakt op het gebied van antioxidanten. Antioxidanten vormen de basis van Skinceuticals.

acne behandeling acne littekens verwijderen

Naast hun befaamde antioxidanten heeft Skinceuticals een volledig productassortiment met een oplossing voor ieder huidtype en ieder huidprobleem, waaronder voor acne. Meer weten over Skinceuticals

 

Gratis en vrijblijvend consult

Voorafgaand aan een behandeling bij ons heb je altijd een gratis en vrijblijvend consult met onze cosmetisch arts. Hij kan je uitgebreid informeren over de behandelingen. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen of de behandeling geschikt voor jou is. De cosmetisch arts is ook degene die de behandelingen uitvoert.
Reactie plaatsen