wratten en fibromen verwijderen

wratten en fibromen verwijderen

Wat zijn wratten en hoe ontstaan ze?


Wat zijn fibromen en hoe ontstaan ze?


Fibromen en wratten verwijderen bij Gaaf Injectables


Gratis en vrijblijvend consult met onze arts?


Bruine wratten en fibromen zijn goedaardige huidveranderingen die vaker voorkomen naarmate men ouder wordt. Hoewel ze onschadelijk zijn, zijn ze visueel verontrustend en laten veel mensen hun fibromen en wratten verwijderen.

 Wat zijn wratten en hoe ontstaan ze?

Een wrat is een klein bultje met een ruwe textuur die overal op het lichaam kan verschijnen. Het kan eruitzien als een stevige blaar of een klein bloemkooltje.


Wratten worden veroorzaakt door virussen in de humane papillomavirus (HPV) -familie. Het uiterlijk van een wrat hangt af van de locatie op het lichaam en de dikte van de huid.


wratten verwijderen fibromen verwijderen wratten behandelen


Maar liefst ruim dertig procent van de kinderen heeft wratten. Onder volwassen is dat slechts drie à vijf procent. De reden is dat het immuunsysteem in de loop der tijd beter in staat is de ontwikkeling van wratten te voorkomen. Mensen die een zwakker immuunsysteem hebben meer kans om wratten te krijgen.


Meestal verdwijnen wratten vanzelf. Afhankelijk van de plek van de wrat en het aantal dat je hebt kan het een paar weken zijn tot enkele jaren. Bij kinderen verdwijnen ze meestal sneller; de helft ongeveer binnen een jaar en 70 procent binnen twee jaar. Als de wratten niet verdwijnen en je hebt er wel last kun, dan kan een arts je wratten behandelen.

Wat zijn fibromen en hoe ontstaan ze?

Fibromen zijn goedaardige huidgezwellen. Meestal heeft het ‘gezwel’ een ronde of bloemkoolachtige vorm en doet geen pijn. Ze zitten vaak in de oksels, lies, nek en op de oogleden. De oorzaak van de vorming van fibromen is onbekend. Ongeveer iedereen ouder dan dertig heeft wel ergens een fibroom op zijn. Mensen met overgewicht of diabetes hebben er vaker last van. Ze worden ook wel steelwratjes genoemd.


wratten verwijderen fibromen verwijderen wratten behandelen


Fibromen gaan niet vanzelf weg. Ze zijn onschuldig. Veel mensen storen zich er echter aan. Gelukkig kun je vrij gemakkelijk en risicoloos je fibromen laten verwijderen.

Fibromen en wratten verwijderen bij Gaaf Injectables

Wratten en fibromen verwijderen we bij Gaaf Injectables met Plexr. Dit is innovatieve techniek waarbij je de huid met behulp van plasma kunt laten inkrimpen. Het Plexrapparaat vormt een boogje van geladen gasdeeltjes (plasma) tussen de punt van het apparaat en de huid. Tijdens een behandeling raakt de arts met het plasmaboogje de huid aan en wordt vaste stof (de huid) omgezet in gas: de huid verdampt. De plasmaboog is erg klein en daardoor kan er heel precies, op kleine onderdelen van de huid, gewerkt worden.


wratten verwijderen fibromen verwijderen wratten behandelen


De resultaten zijn vergelijkbaar met het wegsnijden van huid, alleen geeft het geen littekens en is de kans op complicaties (zoals ontstekingen) kleiner, omdat er niet in de huid wordt gesneden of geprikt. Lees meer

Gratis en vrijblijvend consult met onze arts?

Heb je nog vragen of twijfel je of de behandeling geschikt is voor jou? Neem gerust contact op voor een gratis informerend gesprek met onze cosmetisch arts. Klik hier om een gratis consult te boeken.


Noella van stokrom
Door

Noella van stokrom

op 24 Nov 2023

Ik heb veel last van wratten Bij mijn vaGina en wil ze erg graag weg hebben ik weet Niet of jullie dat kunnen doen

Reactie plaatsen