Tandenknarsen verhelpen

tandenknarsen


verhelp tandenknarsen met 1 botox behandeling

tandenknarsen

Tandenknarsen verhelpen

TANDENKNARSEN EENVOUDIG VERhelpen MET 1 BOTOX BEHANDELING

Botuline toxine injecties zijn zeer effectief tegen tandenknarsen

Veel patiënten die Gaaf Skin Clinic bezoeken, zoeken behandelingen die niet alleen aan hun cosmetische / esthetische behoeften voldoen, maar ook helpen bij hun dagelijkse fysieke ongemakken. Tandenknarsen, zowel tijdens het wakker zijn als in slaap, kan leiden tot fysiek pijnlijke en ernstige gebitsproblemen als het niet wordt behandeld. Dit is ook een extreem pijnlijk en ongemakkelijk gevoel waar veel patiënten van ons mee worstelen! Tandenknarsen kan een aantal problemen veroorzaken, zoals:


 • Chronische migraine of hoofdpijn
 • oorpijn
 • gezichtspijn
 • Ernstige gebitsproblemen (verlies van tandglazuur, verhoogde tandgevoeligheid en tandschilfers)


Patiënten die aan deze aandoening lijden, worden 's ochtends meestal wakker met een pijnlijke kaak, omdat de hypertrofie van de kauwspieren/TMJ-verbinding (Temporomandibulaire gewrichtsaandoeningen) een beklemd gevoel veroorzaakt en kan leiden tot het verschijnen van een ernstige vierkante kaak. Dit is een ander neveneffect hiervan is als het niet wordt behandeld.

WAT is de oorzaak van tandenknarsen?

Tandenknarsen komt zowel bij volwassenen als bij kinderen voor. Tandenknarsen, of bruxisme, is meestal van voorbijgaande aard. Als het niet voorbij gaat, kan het klachten gaan geven. Er is dan sprake van een overmatig gebruik van de kauwspieren, ook wel hyperactiviteit genoemd.


De oorzaak van tandenknarsen kan in verschillende factoren liggen:

 •  zaken als stress, roken en alcoholgebruik hebben invloed op tandeknarsen. Bij rokers wordt knarsen 2x vaker geconstateerd.
 • slaapstoornissen, zoals apneu, worden in verband gebracht met nachtelijk knarsen
 • Erfelijke factoren spelen ook een rol (40-60%!)
 • XTC pillen en prozac worden in verband gebracht met tandeknarsen


Hoewel tandenknarsen kan worden veroorzaakt door bovenstaande factoren, komt het vaak voor tijdens de slaap en wordt het mogelijk veroorzaakt door een abnormale beet of ontbrekende of scheve tanden.

tandenknarsen symptomen

Chronisch tandenknarsen kan vervelende gevolgen hebben: 

 

 • de tanden en kiezen kunnen enorm gaan slijten Tandglazuur kan slijten en zelfs gezonde kiezen kunnen breken.
 • doordat de kaakspieren "getraind" worden, kunnen ze groter worden ter plekke van de kaakhoek. Bij vrouwen zorgt dit vaak voor een esthetisch onwenselijk effect
 • Er kunnen kaakgewrichtsproblemen ontstaan
 • Spierspanningen kunnen zorgen voor spierpijn en op termijn ook hoofdpijnklachten veroorzaken
 • een doffe, constante hoofdpijn of een zere kaak wanneer je wakker wordt
tandenknarsen symptomen

kan gaaf skin clinic je af helpen van jouw tandenknarsen?

Wij kunnen je zeker helpen als je last hebt van tandenknarsen en tandenklemmen waar je direct van af wilt! Behandelingen met Botulinum Toxine Type A., algemeen bekend als Botulinum Toxine, kunnen enorme verlichting bieden van kaakpijn, hoofdpijn en andere onaangename problemen die gepaard gaan met tandenknarsen en klemmen!


Botulinetoxinebehandelingen kunnen ook het uiterlijk van de kaaklijn verzachten. Onze arts gebruikt botulinumtoxine-injecties als behandelingsoptie voor het aanpakken en behandelen van overmatige spieractiviteit die tandenknarsen veroorzaakt. We hebben veel patiënten ontvangen en met succes geholpen die last hadden van  tandenknarsen!


null


meer ervaringen van onze klanten

tandenknarsen behandeling ervaringen
bruxisme tandenknarsen
tandenknarsen migraine botox
bruxisme behandeling tandenknarsen

Hoe gaat een tandenknarsen behandeling?

Door de kauwspieren met botox  te injecteren, zal de spier verzwakken en het tandenknarsen verdwijnen. Hoeveel botox nodig is, is afhankelijk van de ernst van de klachten, van het aantal spieren dat behandeld wordt en van de spierdikte . Bij gemiddelde klachten zal bij de eerste behandeling alleen de grote kauwspier, m.masseter, behandeld worden. Als er ook duidelijke pijnklachten in de andere kauwspier ( de musculus temporalis ) aanwezig zijn,  kan deze eventueel meteen meebehandeld worden. De behandeling is dus maatwerk.


tandenknarsen behandeling botox

Na de eerste behandeling zal na enkele weken het effect merkbaar zijn. De duur van het resultaat van de botox behandeling verschilt per persoon, maar houdt enkele maanden aan. Om het resultaat te optimaliseren en behouden dient de behandeling in het begin na 3-4 maanden herhaald te worden.

De botuline toxine  wordt met een zeer dunne naald in de masseter spier en/of temporalis spier toegediend door enkele vrij pijnloze injecties beide kanten. Per spier worden 50 - 100 E dysport (botox) ingespoten. Dit verschilt dus van persoon tot persoon.

Een behandeling duurt ongeveer 15 minuten.


Na de behandeling zal je minder tandenknarsen en klemmingen moeten ervaren en andere problemen die verband houden met het probleem, zoals hoofdpijn, moeten ook minder zijn geworden of verdwenen zijn. De meeste van onze patiënten ervaren een significante afname van de meeste van hun tandenknarsen symptomen 2 weken na de injecties! Een extra voordeel is dat de kauwspieren kleiner worden, wat resulteert in een smallere/slanker ogende kaaklijn! 

Onderstaande foto's tonen mensen die een tandenknarsbehandeling hebben gehad. Je ziet ook dat de kaaklijn zachter is. Dit komt omdat de kaakspier m.masseter minder sterk aanspant.

tandenknarsen masseter voor na


kaakspieren tandenknarsen oorzaak


tandenknarsen behandeling kaaklijn

prijs tandenknarsen behandeling

De prijs voor het verhelpen van tandenknarsen is € 270.  

adviesgesprek of afspraak behandeling tandenknarsen?

 Via onderstaande knop kun je een vrijblijvend consult boeken, of je kunt direct een tandenknars behandeling boeken; kies dan voor de optie: Botox behandeling.