Lip injecties: 17 dingen die je ervan moet weten voordat je je laat behandelen

Lip injecties: 17 dingen die je ervan moet weten voordat je je laat behandelen

Volle lippen, prachtige lipcontouren. Het is niet voor niets een schoonheidsideaal. Mooie lippen maken aantrekkelijk en symboliseren een jeugdig uiterlijk. Door lip injecties kan iedereen die niet van nature gezegend is met volle lippen en zich hieraan stoort hier iets aan laten doen. Wat zou je moeten weten voor je aan een behandeling begint? • Lip injecties zijn van medische oorsprong • Oorspronkelijk hebben fillers een medisch doel: fillers zijn bedoeld voor het herstel van de natuurlijke lichaamsvorm na een chirurgische ingreep. Ook werden ze gebruikt om symptomen van ziektes (aids bijvoorbeeld) tegen te gaan.


 1. Permanente fillers zijn verbodenSinds 2015 zijn permanente fillers in Nederland verboden. We hebben allemaal wel eens een voorbeeld gezien van die pijnlijk uitziende grote lippen, zoals hieronder

lip injecties

Die zijn waarschijnlijk met permanente fillers gecreëerd. Ook slecht te behandelen complicaties, zoals terugkerende ontstekingen, konden het gevolg zijn van permanente fillers. Gelukkig mag dit nu niet meer. Er mag nu alleen nog maar gewerkt worden met afbreekbare fillers. Die fillers kun je te allen tijde direct oplossen met een stof genaamd hyaluronidase. Dus niemand hoeft meer rond te lopen met te grote of lelijke lippen als gevolg van een lip injectie. Alleen voor medisch-reconstructieve doeleinden mogen nog permanente fillers worden gebruikt.

    3. Lip injecties mogen in Nederland vanaf 18 jaar


Ben je jonger dan achttien? Dan moet je toch echt nog even wachten...


 1. Alleen artsen mogen lip injecties gevenDe cosmetische industrie groeit hard. Daar willen mensen uiteraard van profiteren. Dat leidde ertoe dat er behandelaars opdoken die nauwelijks tot geen specifieke ervaring met het vak hadden; zoals schoonheidsspecialisten en tandartsen. In 2013 werd wettelijk vastgelegd dat alleen artsen cosmetische behandelingen als lip injecties mogen geven. Zij weten in ieder geval hoe te handelen in het geval er een complicatie optreedt.

    5. Mogelijk nog strengere wetgeving


De verwachting is dat op korte termijn de wetgeving nog strenger wordt en dat alleen artsen nog cosmetische ingrepen mogen verrichten als zij op dat gebied ruime ervaring en kennis hebben én een groot deel van hun tijd cosmetische ingrepen verrichten. Dus geen tandartsen meer die er wat bijklussen.


 1. Een arts heeft zijn eigen stijlDe ene arts staat voor natuurlijk resultaat. De ander voor wat meer opvallend. Ook hebben artsen hun voorkeur voor welk type filler hij of zij gebruikt. De verschillende merken en typen geven andere resultaten. Zo is de ene geschikter wanneer veel volume gewenst is en zou je voor het accentueren van de lipcontouren weer een ander kunnen gebruiken. Je kunt de arts vragen welke producten hij of zij hanteert en wat je daarvan kunt verwachten.


 1. Prijzen lip injecties variërenLip injecties / je lippen opvullen zal tussen de € 200 (als je weinig extra volume nodig hebt of alleen de contouren wilt aanzetten) € 1.000 kosten. Dit is afhankelijk van het product, benodigde hoeveelheid en de kliniek. Prijsvechters leveren vaak niet de benodigde kwaliteit, wees daar alert op en kijk of je achter de ervaringen van anderen kunt komen. Maar ook de hoofdprijs betalen is vaak niet nodig. Er zijn genoeg klinieken die zeer goede kwaliteit en service bieden voor acceptabele kosten.

      8. Lip injecties op basis van lichaamseigen stof


Lipfillers zijn gemaakt van hyaluronzuur; een stof die van nature al in je lichaam voorkomt, maar die je hoe ouder je wordt steeds minder zelf gaat aanmaken. Je lichaam breekt een lip injectie met hyaluronzuur na verloop van een aantal maanden zelf af.

lip injectie

Een filler werkt zo: hyaluronzuur wordt onder de huid gespoten. Deze stof kan tot 1.000 keer zijn eigen gewicht aantrekken. De filler trekt dan ook onder de huid vocht aan en houdt dat vast. Daardoor worden kuiltjes, lijntjes en rimpels opgevuld.

Zes tot negen maanden na een behandeling heeft je lichaam de filler weer afgebroken. Om het resultaat van de behandeling te behouden zul je dus je lip injectie moeten herhalen.


 1. Direct zichtbaar resultaatDe procedure duurt in totaal 15 tot 20 minuten. De resultaten van een lip injectie zijn bijna onmiddellijk zichtbaar. De lippen zijn in het begin wat gezwollen, maar dit trekt vrij snel weg zodat de effecten te zien zijn. Er is nauwelijks downtime. Je kunt daarna alles weer doen al moet je er rekening mee houden dat je mogelijk een blauw plekje kunt krijgen.


 1. Het voelt niet andersIndien de behandeling correct is gedaan, voelen lippen met injecties niet anders aan dan echte lippen. Een ander zal het ook niet kunnen voelen.


 1. Je hoeft niet bang te zijn voor pijnJe kunt ervoor kiezen om je lippen van te voren te verdoven met een verdoving (zoals bij de tandarts). De arts kan het gebied rond de lippen verdoven.


 1. Verschillende accenten kiezenJe kunt zelf kiezen waar je behandeld wilt worden; in welke gebieden van de lippen je de focus wilt hebben. Beide lippen, of bijvoorbeeld alleen de onderlip, of alleen het midden van de lippen, of alleen de contouren. De arts kan je ook adviseren dusdanig te behandelen zodat de lippen de rest van je gelaatstrekken het beste complementeren.

lip injecties


 1. Een blauw plekje is normaalSommige lichte bloeduitstortingen en bloedingen op de injectieplaats zijn normaal en worden verwacht. De blauwe plekken moeten na vijf tot zeven dagen vervagen.


 1. Groter is niet altijd mooierJe kunt inspirerende foto's meenemen, maar uiteindelijk moeten jij en je arts samen beslissen welke look het beste bij jouw gezicht past. Wanneer je veel extra volume wilt kan het soms mooier zijn om de grootte geleidelijk op te voeren, om zodoende de meest natuurlijke resultaten te krijgen.


 1. Lip injecties betreft vakwerkLippen opvullen is precisiewerk en vereist veel ervaring en een goede training. Niet elke cosmetisch arts zal daarom direct ook lippen heel mooi kunnen opvullen. Check daarom de recensies en voor- en na foto’s voor je een arts selecteert. Bij een grotere kliniek zou je dus altijd moeten controleren wat de ervaring van de arts is die jij krijgt, ook al krijgt de kliniek zelf hele goede recensies.

lip injecties


 1. Bulten en knobbels in je lippenDe bulten en knobbels in de lippen die je soms ziet, zijn het gevolg van het feit dat de filler te dicht bij het oppervlak zit. Die zou je niet moeten mogen zien. Het kan worden gecorrigeerd, maar dat kost tijd en mogelijk ook geld. Niet alle klinieken zullen toegeven dat het een fout van hen betreft en je geld niet teruggeven en/of de behandeling corrigeren. Dus nogmaals selecteer je arts zorgvuldig en vraag naar hun service bij klachten.

lip injecties


 1. Lip injecties stimuleren het lichaam zelf ook meer hyaluronzuur aan te makenWanneer je op een gegeven moment stopt met lip injecties keren de lippen terug naar hun oorspronkelijke staat. De lippen veranderen niet in doorhangende, rimpelige huidzakken, ook al heb je meerdere behandelingen gehad. Het is daarentegen zelfs bewezen dat het hyaluronzuur dat in je lippen werd geïnjecteerd, meer hyaluronzuurproductie op de plaats van injectie stimuleert, zodat je lippen natuurlijk een beetje groter blijven, dankzij de injecties die je gehad hebt in het verleden.

Meer weten?


Lees hier alles over een lipfiller behandeling bij Gaaf Injectables: Lipfillers Den Haag en op Fillers Den Haag

Gratis consult?


Je kunt altijd langskomen voor een gratis en vrijblijvend advies/oriënterend gesprek met onze arts.
Reactie plaatsen