Hoe kan je er jonger en uitgeruster uitzien? De 8 meest doeltreffende snelle tips!
Er jonger uitzien. Dat willen we allemaal wel. Waarom doen we het dan niet? Want zo moeilijk is het helemaal niet. En het hoeft ook geen bakken met geld te kosten.
Waardoor zien we er oud of jong uit?
Hoe oud je eruit ziet wordt grotendeels bepaald door de conditie van je gezichtshuid en je haar.
Het gaat om de volgende kenmerken:
- rimpels: hoe meer rimpels en hoe dieper ze zijn hoe ouder je lijkt
- wallen: hoe minder wallen en hoe minder donker hoe frisser en jonger je oogt
- egale huidskleur: een egale huidskleur toont jeugdiger
- hangende oogleden: hangende oogleden tonen oud en vermoeid
- pigmentvlekken: pigment– of ouderdomsvlekken tonen ouder
- slappe/hangende huid: hoe meer de huid hangt, hoe ouder we lijken. Als we ouder worden gaan bijvoorbeeld ook onze wenkbrauwen meer hangen.
- gezichtscontrast: een hoger gezichtscontrast toont jonger
- liphoogte/dikte van je lippen: dikke lippen geven een jeugdig uiterlijk. Hoe langer de afstand tussen je neus en je lip en hoe dunner je bovenlip zelf, hoe ouder dit je laat lijken
- haarvergrijzing: meer grijzen haren hebben een verouderend tonend effect
- kaalheid/terugwijkende haargrens: een hogere haargrens toont ouder dan een lagere
- haardikte: dunnere haren maken ouder dan een dikke haardos
Bovenstaande opsomming zijn allemaal kenmerken van (natuurlijke) huidveroudering. Het is dan ook logisch dat ons brein onbewust en volledig automatisch iemand ouder schat bij het zien van dergelijke symptomen.
Naarmate een persoon ouder wordt, verliezen de cellen in de opperhuid (dermis) hun kracht en flexibiliteit, waardoor de huid haar jeugdige uiterlijk verliest.
Hoe kun je zorgen dat je er jonger en uitgeruster uit gaat zien? 8 snelle tips
Er zijn verschillende manieren om de gevolgen van het verouderingsproces terug te draaien en te vertragen voor de toekomst. De ene vergt een wat langere adem om effect te zien dan de andere. In dit artikel behandelen we de ‘snelle’ en meest effectieve oplossingen voor een jonger uiterlijk.
Verder kun je altijd bij ons terecht voor een gratis huidscan en huidanalyse m.b.v. de Observ 520. Want je kunt je huid alleen optimaal verzorgen als je weet wat je huidige huidconditie is. De huidscan toont de zichtbare en (nog) niet zichtbare huidschade in de diepere huidlagen: vochtgehalte, pigmentschade, talghoeveelheid, huidelasticiteit, doorbloedingsproblemen, etc:
TIP 1: De beste haarkleur voor jou – 5 belangrijke uitgangspunten
Je eigen originele haarkleur ziet er nooit kunstmatig uit en past meestal het beste bij je huidteint. Toch kunnen er redenen zijn om je haar te willen kleuren. Bijvoorbeeld omdat je grijs wordt, of omdat je wel eens wat anders wilt. Door te verven kun je je natuurlijke haarkleur uitstekend verrijken, of het grijs verdoezelen. Een verkeerde haarkleur kan je er echter ouder laten uitzien. Let er dus op dat je een goede kleur kiest. Hierbij vijf tips.
1. Kies een tint die lijkt op je natuurlijke haarkleur
Ben je als een blonde geboren? Naarmate we ouder worden, wordt het moeilijker om een haarkleur te ‘faken’ die te ver van onze natuurlijke tint afdwaalt. Als je als kind blond was, blijf dan binnen de kleuren van licht goud tot medium goudbruin haar. Als je van nature bruinzwarte lokken hebt, probeer dan niet meer dan twee of drie tinten lichter.
2. Vermijd harde kleuren
Zwart, platina, schokkend rood of levendig roze: tieners en jonge volwassenen kunnen deze opvallende tinten wel dragen, maar ze kunnen de teint verouderen en de huid er vervaagd uit laten zien. Ze kunnen ook het ouder wordende haar beschadigen (lees: kwetsbaar haar) en broos haar ziet er nooit goed uit.
3. Voeg rijkdom en diepte toe aan donker haar
Wil je een brunette blijven? Het is het beste om dan niet hele donkere tonen te kiezen, tenzij je een van nature donkere huidskleur hebt. Huidonvolkomenheden kunnen daardoor namelijk geaccentueerd worden. Verder benadrukt het grijs haar en uitgroei extra. Kies in plaats daarvan voor chocoladebruin of karamel haar en wees niet bang om te experimenteren; haal het meeste uit je haarkleuring door te spelen met trendy balayage of ombré-stijlen om gelaagde, multidimensionale kleuren te creëren. Zorg ervoor dat je de kleurstof niet te lang laat zitten, anders kan je haar oververzadigd raken en kunnen de resultaten veel donkerder zijn dan wat werkt voor jouw leeftijd en huidskleur.
4. Voed je haar
Kies altijd een eigen haarkleurstof die hydratatie en voeding belooft. Bijvoorbeeld een kleuring die gevoed is met druivenpitolie (vult oliën aan terwijl deze kleuren, zodat je haar wekenlang stralend blijft) of kies een met een bijgeleverde voedende haarverzachter met avocado-, olijf- en/of shea-oliën voor een rijke voeding. Deze beschermen tegen uitdroging tot de volgende keer dat je je haar kleurt.
5. Vermijd te monotone kleur
Het toevoegen van glans en contrast aan het haar is essentieel om er zo jong mogelijk uit te zien. Voor brunettes kan het toevoegen van highlights in een caramelkleur de gezichtskenmerken verwarmen en verzachten. Bovendien voegt deze look dimensie toe aan het haar, waardoor het er net zo volumineus uitziet als tien jaar geleden. Warmte toevoegen aan blonde tinten in het honing- en boterachtige bereik geeft de huidtint en teint een jeugdige gloed.
TIP 2: Zorg voor contrast met make up
Make up kan voor de juiste contrasten in het gezicht zorgen en het gezicht een fris en jonger uiterlijk geven.
Goede voorbeelden zijn:
- Lippenstift: let op dat je niet te matte lippenstift gebruikt. Dit ziet er droger uit en toont de lijntjes in de lippen beter;
- Mascara en wenkbrauwpotlood: als je ouder wordt krijgen de haren van je wimpers en wenkbrauwen minder pigment en worden ze dunner. Het effect is daarom groot en maakt jong als je mascara gebruikt en je wenkbrauwen bijtekent.
- Rouge/blush: gebruik niet teveel, dat maakt juist ouder. Verder kan je beter een met shimmer gebruiken, dan een matte. Door die laatste zie je vlekken en oneffenheden namelijk meer.
- Oogschaduw: een paar tinten lichter dan je huid geeft een frisse blik
Lees ook: zomer proof foundation.
TIP 3: Vernieuw je huid met een peeling
Een chemische peeling verwijdert met een chemisch middel de bovenste huidlaag. Daaronder vormt zich weer een nieuwe laag onbeschadigde huid. Hierdoor kun je snel en effectief weer een egale, gladde en stralende huid krijgen.
Peelings zijn er in verschillende categorieën, afhankelijk van de diepte waarin ze de huid doordringen. Daardoor hebben zij ook verschillende resultaten. Een lichtere peeling bereikt alleen de opperhuid. Diepere peelings komen ook in lagere huidlagen, waardoor zij ook diepere rimpels kunnen bereiken.
Het beste kun je je door een specialist of arts laten adviseren om er achter te komen welke peeling voor jou het meest geschikt is. Dat hoeft namelijk zeker niet altijd de diepste peeling te zijn. Dit is afhankelijk van de huidconditie en/of –aandoening. De hersteltijd van een peeling is afhankelijk van de diepte en varieert van bijna niet tot ongeveer een week.
Van alle chemische peelings is TCA (TriChloorAzijnzuur) de medisch meest gebruikte. Het is namelijk een van de veiligste en meest effectieve chemische peelings. We weten nu dat het gebruik van lage percentages van meerdere zuren, zoals TCA of een Easy Droxy Neutralizer Versicolor, een beter resultaat geeft met minder irritatie dan een enkel zuur met een hogere sterkte.
Easy Droxy Neutralizer Versicolor is een zeer uitgebalanceerde fruitzuurpeeling samengesteld uit verschillende zuren (glycolzuur, citroenzuur, melkzuur, kojiczuur en salicylzuur) die werkt op de bovenste huidlaag en geschikt is als onderhoudsbehandeling bij verschillende indicaties.
Je kunt TCA-peelings gebruiken voor:
- Vermindering van rimpels (diepere peelings) en fijne lijntjes
- vermindering van (ouderdoms)vlekken in het gezicht
- verbetering van huidtextuur
- meer glans aan de huid
- vermindering van melasma (zwangerschapsmasker)
- behandeling van bepaalde soorten van acne
- striae
- vergrote poriën
Voordelen van peelings:
- Kwalitatief goede huidige peelings voorzien de huid van ingrediënten die lijnen verminderen, collageen te bouwen en de teint te verbeteren
- Peelings laten je huid- en huidverzorgingsproducten beter werken.De zuren verwijderen dode cellen. Terwijl die bovenste huidlaag wordt afgeworpen, ontvangen de levende cellen eronder het signaal:
- zich te vermenigvuldigen
- de collageenproductie te verhogen
- meer hyaluronzuur te maken.
Kortom, de huid gaat zich jonger gedragen.
Daarnaast geeft een volledige vervelling direct een gladdere stralender huid. En tot slot werken je huidverzorgingsproducten beter na een peeling, omdat er geen dode cellen zijn die hun penetratie belemmeren.
- De juiste peeling kan een einde maken aan acne en de littekens die ermee gepaard gaan verzachten. Om ontsierde acne littekens te verbeteren kan een hoog percentage TCA worden gebruikt en daarna een zwakker op de rest van het gezicht om de huid gelijkmatig te maken.
- Beste middel om melasma onder controle te houden. Er is geen permanente remedie voor de terugkerende door de zon veroorzaakte donkere vlekken veroorzaakt door hormonen (zoals die veroorzaakt door zwangerschap en de pil). Maar chemische peelings (in combinatie met specifieke crèmes, zonnebrandcrème met een hoge factor en strikte zon vermijding) bieden de beste kans. Bij lasers komen vlekken vaak later weer terug.
TIP 4: Huid egaliseren met foundation
Met een foundation kun je je huid egaliseren en pigment-, ouderdoms- of andere vlekjes camoufleren. Voor probleemgebieden (bijv donkerdere gezichtsvlekken) kun je een concealer gebruiken. Bij donkere kringen onder je ogen gebruik je ook een concealer. Tot slot gebruik je gezichtspoeder om je huid mat te houden en te zorgen dat je make up niet vervaagt.
TIP 5: Verminder rimpels en fijne lijntjes met botox
Botox is een hele effectieve manier om rimpels minder zichtbaar te maken en bovendien verdere rimpelvorming te voorkomen. Het verlamt namelijk de spieren. Hierdoor kun je bijvoorbeeld je voorhoofdsrimpels laten verminderen, of zelfs helemaal laten verdwijnen mocht je dat willen. Bovendien rem je het ontstaan en verergeren van rimpels in het behandelde gebied, omdat die spier niet meer wordt gebruikt. Botox werkt nagenoeg meteen en kan je dan ook direct een jongere uitstraling geven. Het is niet chirurgisch, maar kan dezelfde voordelen bieden. Het is een laagdrempelige behandeling en we zien dan ook dat het steeds populairder wordt, binnen de gehele samenleving.
Wat is botox eigenlijk?
Botox is eigenlijk een merknaam. Het staat voor botuline toxine. Dit is een eiwit, aangemaakt door de bacterie Clostridium Botulinum. Deze kan gevaarlijk zijn als hij wordt gegeten. Maar als een in het laboratorium aangemaakt cosmeticum is het veilig.
Hoe werkt botox?
Botox is een zogenaamd neurotoxine dat direct in de spier wordt geïnjecteerd. De aanwezigheid van de botox zorgt ervoor dat de zenuwen geen signalen naar de spier sturen, waardoor deze tijdelijk bevriest. Wanneer de spier niet kan bewegen, zal het geen lijnen meer veroorzaken. De huid die de spier bedekt, wordt platter, waardoor hij er gladder uitziet. Omdat de spier niet beweegt, kan hij geen nieuwe rimpels creëren totdat hij slijt. Binnen een week zijn de resultaten zichtbaar die ongeveer 3-6 maanden aanhouden.
Botox werkt het best bij de spieren waarmee we ons gezicht laten bewegen. Daar ontstaan rimpels: kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, lachrimpels, rokersrimpels (rimpels boven en onder de mond).
Waarvoor kan botox worden gebruikt?
Hoewel Botox het meest wordt gebruikt om het uiterlijk van lijnen, rimpels, vouwen, slappe huid en kraaienpootjes te verminderen, kan het ook worden gebruikt om overmatig zweten te stoppen. Het kan helpen bij spierspasmen en chronische migraine.
Aangezien Botox niet-chirurgisch is, helpt het fijne lijntjes en rimpels glad te strijken zonder het uiterlijk ernstig te veranderen. Dat kan bij een facelift bijvoorbeeld wel het geval zijn.
Meer informatie over Botox?
Kijk op: Botox
TIP 6: Geef je gezicht jeugdig volume met fillers
Fillers zijn vulmiddelen. Door ze in de huid te injecteren kun je rimpels opvullen, de huid steviger maken en de structuur en gezichtsvorm mooier maken. Ook kan je gelaatstrekken accentueren, bijvoorbeeld de lippen of jukbeenderen. Fillers geven een snelle, pijnloze, natuurlijk uitziende opfrisser aan de huid die (enigszins) is aangetast door de leeftijd en zwaartekracht. Ze zijn inmiddels zeer populair geworden als gezichtsverjongend middel. Mede doordat een filler behandeling geen operatie of hersteltijd vergt.
Wat kun je met fillers behandelen?
Fillers worden over het algemeen gebruikt voor het verzachten van fijne lijntjes en rimpels, en voor het toevoegen van volume en volheid aan de huid die begint te lijden aan volumeverlies. Ook kin- en wangcorrecties zijn mogelijk. Sommige fillers kunnen zelfs op de borst of handen worden gebruikt voor een gladdere, jeugdige uitstraling. Als de behandeling wordt uitgevoerd door een deskundige arts met ervaring en kwalitatief goede fillers geven de behandelingen buitengewoon natuurlijke resultaten. Ook zijn dan de mogelijke bijwerkingen zeer minimaal: enkel wat roodheid, een blauw plekje of zwelling rond de injectieplaats.
Wat kan je bereiken met fillers?
- Geeft jeugdig volume aan de huid:
Door veroudering wordt je huid slapper, minder rekbaar en minder soepel. De huid verliest haar natuurlijke vet onder het oppervlak van de huid, wat een jeugdige huid wel heeft. Door deze processen ontstaan rimpels. Fillers helpen dit tegengaan door de huid te vullen. Het geeft vollere wangen. Bovendien vermindert het kraaienpootjes en andere rimpels.
Lip fillers kunnen dunne lippen er sexyer en voller/dikker laten uitzien. Bovendien elimineert het ook het verschijnen van rimpels rond de mond. En kan een betere lippenvorm geven.
- Vermindering van littekens:
Fillers kunnen ook de huid opvullen die littekens bevat. Zoals littekens door acne of een huidziekte. Het kan het uiterlijk van de littekens er zachter uit laten zien.
- Verhoogt de collageenniveaus in de huid:
Als je ouder wordt gaat je lichaam minder collageen aanmaken. Collageen is een essentiële bouwsteen van de huid. Daarom leidt een afname hiervan tot zichtbare veroudering, waaronder rimpels en een grovere huidtextuur. Fillers bevatten niet alleen collageen, maar ze stimuleren ook de aanmaak van collageen door het lichaam.
Meer informatie over fillers? Kijk op: Fillers Den Haag en Lipfillers Den Haag
TIP 7: Verwijder overtollige huid met Plexr soft surgery
Plexr is een innovatieve, nieuwe technologie die gebruik maakt van plasma (plasma is naast vloeibaar, vast en gas de vierde aggregatietoestand) om overtollige huid te verwijderen. Met Plexr kunnen chirurgische ingrepen uitgevoerd worden, zoals ooglidcorrecties. Alleen hoeft er bij deze technologie niet gesneden of geprikt te worden. Vandaar dat het ook wel soft surgery wordt genoemd. Het vermijdt veel van de ongewenste aspecten van chirurgie.
Hoe werkt Plexr?
Met het Plexr apparaat wordt de huid behandeld met kleine boogjes geladen plasma. De aanraking met plasma zorgt ervoor dat de huidvezels samentrekken. De huid wordt als het ware gericht verdampt. Hierdoor wordt de huid gelift. De plasma stimuleert dat de huid(vezels) samentrekken, krimpen en strakker worden.
Hoe gaat een behandeling?
Tijdens de behandeling zet de arts ‘stippen’ gemaakt met het Plexr-apparaat op circa 5 mm uit elkaar om onmiddellijke samentrekking van de huidvezels te stimuleren. Elk van deze stippen verdampt de oppervlakkige huidcellen zonder een belangrijke diepere huidlaag aan te tasten. Dat voorkomt bloedingen, nog belangrijker, beschadiging van het omringende weefsel.
Een standaardsessie duurt 20 – 30 minuten, afhankelijk van de zone (s). Patiënten moeten de afspraak 30 minuten voorafgaand aan de daadwerkelijke behandeling bijwonen om plaatselijke verdovende crème op het te behandelen gebied te laten aanbrengen om het risico op ongemak tijdens de procedure te minimaliseren.
Direct na de behandeling zal het behandelde gebied (en) vrij rood en licht gezwollen zijn. Patiënten kunnen enige zwelling en lichte ongemakken ervaren in het behandelde gebied na hun behandeling en dit kan tot 3 dagen duren. Op de plaats van elke stip van de behandeling vormt zich onmiddellijk een korst. Deze korstjes mogen niet worden aangeraakt gedurende 5-7 dagen, behalve om ze te camoufleren met zuurstofhoudende post-procedurele foundation. Zonlicht en zonnebank moeten absoluut vermeden worden de eerste periode.
Wat kan met Plexr behandeld worden?
Plexr kan onder andere worden toegepast voor:
- Ooglidcorrectie
- Wenkbrauwlift
- Mondhoeklift
Verwijdering en vermindering van:
- Fibromen
- Wratten
- xanthelasma
- littekens (bijv door acne)
- ouderdoms-, zonne- en pigmentvlekken
- striae
- tatoeages
Plexr, of Soft Surgery-behandeling is een niet-ingrijpende, bloedeloze, betrouwbare, gemakkelijk te implementeren en veilige procedure. Dankzij deze innovatieve techniek is het nu mogelijk om dezelfde resultaten te verkrijgen als bij traditionele chirurgische ingrepen, zonder de noodzaak van anesthesie, zonder littekens en andere onnodige risico’s van een operatie.
TIP 8: Laat je doffe of verouderde huid weer stralen met Profhilo
Profhilo is een zogenaamde bioremodellerende behandeling. Het helpt rimpels van binnenuit te genezen, in plaats van ze slechts op te vullen.
Profhilo bestaat volledig uit puur hyaluronzuur. Dat maakt het de zuiverste en natuurlijke injectable op de markt momenteel. Hyaluronzuur zorgt onder andere voor hydratatie van de huid. Deze stof kan namelijk heel goed vocht aan zich binden. Ons lichaam maakt van zichzelf ook hyaluronzuur aan. Maar naarmate we ouder worden, neemt die aanmaak af. Daardoor ziet de huid ziet er droger uit, verliest het stevigheid en haar jeugdige glans, wat resulteert in wat huidverzorgingsspecialisten huidveroudering noemen. Omdat Profhilo uit 100% puur hyaluronzuur bestaat kan het ontzettend goed vocht vasthouden, waardoor de huid na een Profhilo behandeling diepgaand en langdurig gehydrateerd is. De huid ziet er voller en stralender uit. Dit geeft een jeugdige en frisse blik.
Daarnaast stimuleert de behandeling de aanmaak van elastine en collageen, wat de huid zachter, steviger en elastischer maakt.
Hoe gaat een Profhilobehandeling?
Tijdens een behandeling injecteert de arts Profhilo in de huid. De stof blijft zo’n 28 dagen in de huid zitten. De Profhilo zorgt voor langdurige en langzame afgifte van hyaluronzuur aan de huid. Dit stimuleert de aanmaak van vier typen collageen (type 1,3, 4 en 7), elastine en zelfs vetweefsel. Dit heet bioremodelling. Profhilo stimuleert daarmee de huidvernieuwing. De huidtint, textuur, hydratatie en glans verbeteren.
Het creëert volume in het weefsel waar het nodig is vanwege de goede verspreiding. En tot slot heeft Profhilo ook een liftend effect op het weefsel.
Dankzij de unieke kenmerken van Profhilo wordt de huid vernieuwd binnen slechts twee sessies, met een interval van 1 maand.
Profhilo werkt met een straal van 2 cm rond de injectieplaats, waarbij het product geleidelijk door de huid wordt geabsorbeerd in dit specifieke gebied. Daardoor zijn er, als het gezicht wordt behandeld, slechts vijf injectiepunten aan elke kant van het gezicht nodig om een optimale verdeling en absorptie van de hyaluronzuurformule te garanderen. De vijf punten identificeren vijf anatomisch ontvankelijke delen van het gezicht die specifiek zijn gekozen om de verspreiding van het product in de gebieden te maximaliseren.
Meer informatie over Profhilo?
Kijk op: Profhilo Den Haag
Meer lezen?
In ons artikel over rimpels vind je nog meer tips voor een jonge huid, ook voor de wat langere adem. En tevens staat daarin alles wat je wilt weten over het ontstaan, behandelen en voorkomen van rimpels.
Of lees de anti-rimpel-beauty-routine van beauty blogger Malu.
Persoonlijk advies?
Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen doen om er uitgeruster of wat jonger uit te zien? Neem contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend persoonlijk consult.
Gaaf Skin Clinic Populairste behandelingen
Gaaf Skin Clinic Populairste behandelingen
Facetite/ onderkin weghalen Den Haag