Maatregelen Gaaf Injectables i.v.M. Corona

Infectiepreventie is altijd belangrijk bij cosmetische behandelingen. In verband met het coronavirus zijn wij extra alert. Naast de reguliere preventieve en hygiëne maatregelen nemen wij extra maatregelen om eventuele verspreiding via ons en cliënten te voorkomen. Volgens het kabinet is het daarmee verantwoord om de reguliere zorg op veilige en gepaste schaal uit te voeren. 


We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM met betrekking tot de niet-Coronazorg, en de infectiepreventie richtlijn van onze eigen beroepsvereniging, de NVCG. In de praktijk komt dit op het volgende neer:


1. Alleen gezonde cliënten (zonder klachten van hoesten, keelpijn, koorts, neusverkoudheid en/of diarree) kunnen worden geholpen. Ook wanneer je een huisgenoot hebt die in quarantaine is, kan je geen afspraak maken. Cliënten met een verhoogd risico of verminderde weerstand mogen niet naar de kliniek komen.


2. Iedereen komt alleen naar de praktijk, niet eerder dan het afgesproken tijdstip. 


3. Bij binnenkomst wordt je gevraagd je handen te desinfecteren met het aanwezige desinfectiemiddel.


4. Er worden geen handen geschud. Omdat bekend is dat het verspreiden van druppels uit de mondkeelholte een grote rol speelt bij de verspreiding van SARS-CoV-2, geldt tijdens de behandeling binnen de 1,5 meter dat er zo min mogelijk gesproken wordt.


5. Indien de arts zelf klachten heeft, kan de behandeling helaas ook niet doorgaan.


6. De arts draagt bij elke behandeling handschoenen.


7. Meerdere keren per dag worden alle deurkrukken, kranen, toiletknoppen, pinapparaten, telefoon, toetsenbord gereinigd met schoonmaakdoekjes.Voor vragen kun je ons altijd bereiken via mail en het contactformulier op de website.We wensen je alle gezondheid toe!