Behandelingen vergelijkbaar met Plexr zijn vaak níet vergelijkbaar met Plexr
27 juni 2019 

Behandelingen vergelijkbaar met Plexr zijn vaak níet vergelijkbaar met Plexr

Plexr: medisch instrument conform Europese normen van veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit

Plexr staat voor PLasma EXeResis. De Plexr technologie is bedacht en ontwikkeld door GMV. Dit Italiaanse bedrijf ontwikkelt medische apparatuur voor minimaal invasieve esthetische chirurgie. Het bedrijf heeft meer dan 10 jaar ervaring in plasmatechnologie.

Plexr is het eerste plasma-apparaat ter wereld dat wordt gebruikt in de esthetische geneeskunde. Het is gecertificeerd volgens de Europese richtlijn voor medische hulpmiddelen (93/42 / EEC ). Dit betekent dat de methode uitgebreid getest is en voldoet aan de Europese normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en betrouwbaarheid. De plexr methode is bovendien internationaal gepatenteerd.

Plexr is gepatenteerd voor zijn precisiewerking

Plexr heeft twee patenten op de technologie (ook geldig in europa). In andere apparatuur, waaronder vergelijkbare plasma lift apparaten, mag deze technologie niet gebruikt worden.

Certificaat van het Amerikaanse patent

De patentering ziet op de technische precisie waarmee gewerkt kan worden door Plexr. Het werkt als volgt:

Met technische precisie wordt door het plexr apparaat een specifieke vorm van plasma (geladen gas) gegeneerd tussen het metalen puntje van het handapparaat en de te behandelen huid. Een klein boogje plasma als het ware.

plexr plasmage

Door de huid te bewerken met dit plasma verdampt de bovenste laag van de huid en daarmee krimpt deze in. Bij een Plexr-behandeling wordt de huid op specifieke punten volledig verdampt. Omdat Plexr zo ontzettend nauwkeurig werkt wordt het gebied eromheen niet aangetast. Er treedt daardoor geen schade op in de omringende huid. Hierdoor is er ook geen kans op afsterving van huidweefsel. Bij een Plexr behandeling wordt de huid niet verbrand, maar hij verdampt in gas en water.

plexr voor en nadelen

                       Aggregatietoestanden

Kopie apparatuur: geen eisen voor medische apparatuur, geen precisietechnologie en meer kans op bijwerkingen

Plexr heeft zijn kwaliteit en resultaten op het gebied van huidverstrakking klinisch bewezen. Met de populariteit van Plexr zijn er meerdere aanbieders van plasma apparatuur op de markt gekomen voor huidverstrakking en rimpelvermindering. Dit zijn alleen meestal geen echte medische apparaten. Medische apparatuur wordt voor een specifiek doel ontwikkeld en de ontwikkeling vergt over het algemeen jarenlang onderzoek en testen om de techniek zó te verfijnen om het bepaalde doel te bereiken. Plexr heeft in de afgelopen jaren bewezen uitstekende resultaten en hoge veiligheid te bieden.

Bij kopie / of niet-medische plasma-apparatuur is de plasmaboog mogelijk niet zo nauwkeurig (het precisiepatent ontbreekt). Hierdoor kan huidverbanding ontstaan rondom het behandelgebied. Dit kan leiden tot afgestorven huidweefsel en lang aanhoudende roodheid en pigmentvlekken. Bij verkeerde schade aan de huid kan de huid als reactie overmatig of juist te weinig pigment aan gaan maken. Dat zorgt voor pigmentvlekken.

Een ander plasma apparaat

Medische training voor Plexr behandelaars

Alleen artsen mogen met het officiële Plexr apparaat werken. Bovendien moet elke arts die Plexr behandelingen uitvoert een officiële training volgen, voordat hij Plexrbehandelingen mag uitvoeren. Door te kiezen voor een behandeling met het gepatenteerde Plexr ben je daarom verzekerd van de beste technologie, weet je dat je door een arts behandeld wordt die bovendien getraind is in de behandeling.

Risico’s kopie- / niet medische Plexr behandelingen

Ondanks het feit dat Plexr met internationale patenten tegen namaak beschermd is, zijn er diverse aanbieders die een ‘kopie’ plasma lift apparatuur aanbieden, soms onder de naam Plexr (=illegaal). Plexr wordt regelmatig geconfronteerd met onwettig gebruik van de Plexr-naam. Er zijn diverse bedrijven die op een onbehoorlijke en soms zelfs onverantwoorde wijze onder diverse namen Plexr proberen te dupliceren met inferieure kopieën. Dit gebeurt onder meer via Groupon, waar zogenaamde Plexr-behandelingen worden aangeboden, terwijl desbetreffende aanbieders geen origineel Plexr apparaat in het bezit hebben en geen officiële medische Plexr-training hebben gevolgd. Deze aanbieders voldoen dus niet aan de hoge kwaliteitseisen en veiligheidsnormen en behoren daarmee niet tot officiële Plexr-klinieken. Wij werken bewust alleen met de officiële Plexr technologie.

Meer informatie? 

Lees ons uitgebreide blog over Plexr. Hier staat alles in wat je moet weten mocht je een Plexr behandeling overwegen. Of bekijk reviews en voor- en na foto’s van Plexr behandelingen.

Je bent bij ons ook altijd van harte welkom om voor een gratis en geheel vrijblijvend consult met onze arts om te kijken of een Plexr behandeling voor jou geschikt zou kunnen zijn.

Reactie plaatsen