RF Microneedling: de nieuwste therapie voor huidverjonging
31 mei 2022 

RF Microneedling: de nieuwste therapie voor huidverjonging

vermoeide blik morpheus8

RF microneedling (radiofrequentie microneedling) natuurlijk en grootse resultaten

Radio Frequency Microneedling (RF Microneedling) met Morpheus8 is een populaire procedure die veilig en effectief een verscheidenheid aan huidproblemen kan aanpakken. Het combineert het innovatieve proces van microneedling met radiofrequentie (RF) en tilt huidverjonging naar een hoger niveau.

Wat is rf microneedling?

De Radiofrequente-energie wordt geleverd door kleine naalden. Naast de voordelen die gepaard gaan met microverwondingen door de naalden, levert radiofrequente microneedling ook RF-energie tot diep in de dermis, wat de huidverstrakking en littekenvermindering verder verbetert. De RF-energie verwarmt de onderliggende lagen, waardoor de huid vernauwt en strakker wordt en de collageen- en elastineproductie wordt gestimuleerd. Omdat de RF-energie zo diep wordt afgegeven, kan het snellere en effectievere resultaten opleveren.

morpheus8 rf microneedling

Bij traditionele microneedling gebruiken we een speciaal apparaat dat micro-wondjes in de huid veroorzaakt en het lichaamseigen genezingsproces stimuleert. De productie van collageen en elastine wordt gestart, waardoor de huid effectief strakker wordt en fijne lijntjes en acnelittekens worden verminderd.

Hoe werkt de rf microneedling behandeling?

Voorafgaand aan de radiofrequentie microneedling behandeling wordt een plaatselijke verdoving op de huid aangebracht om  comfort tijdens de procedure te garanderen. De behandeling duurt meestal 1 uur en is enigszins afhankelijk van de grootte van het behandelgebied.

Tijdens de rf microneedling-behandeling wordt de radiofrequentiestraal via kleine naalden op de huid aangebracht en gericht op de dermis, waardoor de collageenproductie wordt gestimuleerd. Drie weken na de ingreep verbetert de opperhuid op indrukwekkende wijze en ervaren mensen een frissere huidkwaliteit.

De eerste dag of twee na de behandeling is de huid rood, maar de roodheid is meestal veel minder dan bij laserbehandelingen. Er is weinig of geen ongemak na de procedure en je kunt meestal binnen een dag je normale activiteiten hervatten. Make-up kan een paar uur na de procedure worden aangebracht om roodheid te camoufleren.Wat is het voordeel van rf microneedling ten opzichte van lasertherapie?

Hoewel vrijwel iedereen zijn uiterlijk zou willen revitaliseren, is rf-microneedling niet geschikt voor iedereen. Ideale kandidaten voor laserbehandelingen voor huidvernieuwing zijn mannen en vrouwen die milde onzuiverheden op hun gezicht willen verminderen. Als veroudering, acne of te veel blootstelling aan de zon je gezicht heeft aangetast met pigmentvlekken, littekens, rimpels of lijnen, kan huidvernieuwing met laser de huid er jonger en gezonder uit laten zien.

Patiënten die een significante huidverslapping en verslapping vertonen, zijn mogelijk niet de beste kandidaten voor deze procedure en zijn mogelijk beter geschikt voor meer corrigerende chirurgie, zoals een gezichts- of halslift of een andere vorm van niet-invasieve facelift, zoals het gebruik van radiofrequentie.


Is iedereen geschikt voor radiofrequentie microneedling?

RF Microneedling is geschikt voor bijna elk huidtype en huidskleur. De procedure behandelt fijne lijntjes en rimpels in het gezicht, littekens van acne en waterpokken, milde tot matige huidlaxiteit en een onregelmatige huidtextuur. Veel van onze patiënten vullen deze huidverjonging aan met een  botoxbehandeling of profhilo.


Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Radiofrequentie microneedling wordt beschouwd als een revolutie onder anti-aging methoden, na één behandeling kun je de resultaten al voelen en merken, bij de meeste patiënten werken we met 2 of 3 sessies met tussenpozen van ongeveer 4 weken om het volledige effect te bereiken. Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, hangt sterk af van hoe goed je op de behandeling reageert en de ernst van de huidproblemen die moeten worden behandeld.

Kosten voor radiofrequentie micro-needling

Elke patiënt heeft een eigenheid wiens behoeften centraal staan in onze behandelingen. Het is daarom niet altijd mogelijk om een globale schatting van de kosten te geven. Houd er daarom rekening mee dat we geen algemeen geldende prijzen kunnen geven voor radiofrequentie microneedling. De kosten van elke behandeling zijn ook afhankelijk van jouw persoonlijke uitgangspunt en je wensen. Tijdens een vrijblijvend consult kan de arts je informeren wat de kosten voor jou precies zullen zijn. 

Voor uitgebreidere informatie kijk op: RF microneedling


Reactie plaatsen