botox behandeling

Botox

Gladde en rimpelvrije huid door spierontspanning

Hoewel ouder worden bij het leven hoort, zijn er veel mensen die hun verouderingsproces graag wat vertragen. Met botox kan je de zichtbare effecten van veroudering verminderen. Botox is niet voor niets wereldwijd de meest populaire, niet-chirurgische cosmetische behandeling. Er worden jaarlijks meer dan 6 miljoen doses van toegediend.Skin Clinic Gaaf Injectables botox kliniek is gespecialiseerd in botox • 9,6 klantenwaardering
 • Alleen natuurlijk resultaat
 • Ervaren BIG geregistreerd artsen
 • Alleen A-merken


Botox voor een jeugdige, natuurlijke uitstraling

Een botox behandeling, of een behandeling met Bocouture, is tegenwoordig normaal. Van de Nederlandse vrouwen maakt ongeveer een op de 53 hier gebruik van. Botox is ook niet alleen voor vrouwen of oudere mensen. Ongeveer 8% van mensen tussen de 18 en 25 jaar gebruikt botox en/of fillers. Ook mannen doen steeds meer aan hun uiterlijk door middel van een gezichtsbehandeling. Botox is een toegankelijke en bijna pijnloze behandeling. Botox zelf is een natuurlijk eiwit (Botuline toxine) dat de spieren in het gezicht helpt te ontspannen. Hierdoor ontstaan er minder rimpels en worden bestaande rimpels minder zichtbaar. Het resultaat is dat je huid en je uiterlijk in het algemeen een meer jeugdige, vriendelijke en uitgeruste uitstraling krijgt.

Hoe ziet een botox behandeling eruit?

Een behandeling met botox herhaal je ongeveer twee a drie keer per jaar. Na 3-6 maanden werkt het eiwit namelijk uit en zullen de spieren in je gezicht weer sterker aanspannen. Met de hierbij terugkerende rimpels tot gevolg. Bij de behandeling worden plaatsspecifieke zones behandeld. Je kiest zelf welke zones behandeld worden. Denk hierbij aan zones zoals rondom je ogen, mond, je voorhoofd of je wangen. Botox behandelingen worden, naast de bestrijding van rimpels, ook voor andere doeleinden gebruikt. Bijvoorbeeld voor een mooiere lach. Wanneer je te veel tandvlees ziet bij een brede lach en je daar last van hebt, kan een botox behandeling uitkomst bieden. Wist je dat botox ook helpt tegen migraine of tegen overmatig zweten


Resultaten botox behandelingen

Met botox kun je rimpels en plooien die het gevolg zijn van beweging in je gezicht heel mooi glad maken. Denk aan voorhoofdsrimpels, fronsrimpels, kraaienpootjes, neusrimpels. Maar botox kan ook fysieke problemen behandelen.  


botox fronsrimpels voor en na fotoBotox behandeling fronsrimpelsbotox voorhoofd voor en naBotox behandeling voorhoofdsrimpels

Benieuwd naar meer resultaten? Kijk op Botox Den Haag.


Hoe werkt onze botox kliniek?

Onze kliniek is een begrip in Nederland. Met inmiddels ruim 8 jaar ervaring, kunnen wij je uitstekend adviseren en op maat behandelen. Een behandelingstraject start altijd met een vrijblijvend gesprek. In dit gesprek kun je al jouw vragen stellen en krijg je informatie over de behandeling zelf. Wanneer je de behandeling direct na het gesprek wilt laten uitvoeren, dan behoort dit zeker tot de mogelijkheden. Een botox behandeling duurt maar enkele minuten. Na een of twee dagen zul je al resultaat zien en merken. Meestal duurt het ongeveer een weekje totdat het resultaat helemaal zichtbaar is. Ook wanneer je botox tegen hoofdpijn of tegen transpireren laat injecteren, merk je binnen enkele dagen al resultaat. Onze persoonlijke benadering en aandacht maakt de behandeling prettig. Onze focus op subtiele en natuurlijke resultaten is een van de redenen waarom mensen zo te spreken zijn over Botox kliniek Gaaf Injectables.

profhilo advies consult

Onze arts is specialist op het gebied van botox. Wij voeren ieder jaar duizenden behandelingen met injectables uit. Onze botox kliniek richt zich op subtiele, mooie en natuurlijke resultaten.


Naast Botox bestaan er meer merken

Botox is in de volksmond de naam van de behandeling zelf geworden. Dit komt omdat dit het meest bekende merk is in de Botuline toxine behandelingen. Naast dit merk zijn er echter meer merken, zoals Bocouture en Dysport. Wij werken met Dysport in plaats van met het traditionele merk Botox. Waar botox veelal een compleet ‘bevroren’ mimiek veroorzaakt, is Dysport subtieler en geeft een meer natuurlijke look. Wanneer je een ander merk wenst, omdat je daar bijvoorbeeld goede ervaringen mee hebt gehad, geef dit dan gerust aan tijdens het vrijblijvende gesprek. Wij delen dan ook graag onze ervaringen die wij met verschillende merken hebben gehad. De kans bestaat dat je namelijk tevreden met een merk bent omdat je geen ander merk geprobeerd hebt.


Wat is Botox?

Botox is officieel een medicijn dat spieren verzwakt of verlamt. Het heeft zowel cosmetische als medische toepassingen. Zo kan het rimpels doen vervagen, maar ook spasmen, pijn, overmatig zweten en meer fysieke klachten verminderen.

Botox is vernoemd naar de stof waar het van afgeleid is: botuline toxine. Dat is een eiwit gemaakt door een bacterie (Clostridium botulinum). Botox is weliswaar een toxine, maar door correct en kleine doses toe te passen is botox volkomen veilig. Het wordt al bijna twee decennia lang door plastisch chirurgen gebruikt. De eerste cosmetische behandeling met Botox vond was in 2002.


Resultaten Botox behandelingen

Je gezicht beweegt zich door middel van spiertjes. Die spiertjes geven je je gezichtsuitdrukking. De bewegingen zorgen in de loop der jaren voor lijnen en rimpels in je huid. Hierdoor krijg je een vermoeider en minder jeugdig uiterlijk. 

Tijdens een botoxbehandeling past een arts een reeks kleine injecties toe. Die blokkeren zenuwsignalen van en naar bepaalde spieren. De injecties zorgen ervoor dat de spiergroepen ontspannen, waardoor ze niet meer zo goed kunnen bewegen.  Als die spiertjes niet meer of minder bewegen verdwijnen de rimpeltjes. De huid wordt gladder en voorkomt dat de huid verder 'verrimpelt'.

 Botox werkt na 3 tot 6 maanden geleidelijk uit. De beweging van de spieren komt langzaam terug. Om het effect van botox te behouden moet je een behandeling dus elke 3-6 maanden herhalen.

 Naast het verminderen van rimpels kan het ook zorgen voor een vriendelijker, jonger en meer uitgeruste uitstraling.


botuline toxine


De meest voorkomende toepassing van Botox is voor rimpels, waaronder fronslijnen, kraaienpootjes en wenkbrauwrimpels.


Waar kan je Botox voor gebruiken?

Naast cosmetische behandelingen heeft botox ook vele medische toepassingen. Botox is namelijk officieel een medicijn. Voorbeelden waartegen botox effectief is:

 • rimpels
 • migraine / zware hoofdpijnen
 • overmatig zweten en transpireren  
 • tandenknarsen
 • tandvleesglimlach
 • bepaalde blaasaandoeningen
 • ooglidkrampen


Botox behandelingszones 

Een behandeling met botox wordt verdeeld in zones. Onderstaand plaatje toont de verschillende botox zones van het gezicht:


botox kliniek


Is Botox veilig? 

Botox is een goedgekeurd medicijn dat al decennia in ziekenhuizen over de hele wereld gebruikt voor allerlei medische problemen. Het is dus, mits juist en door een gekwalificeerd persoon toegepast, volkomen veilig. Dat betekent gebruik in kleine doses, door een gecertificeerd en een geoefend arts in een hygiënische omgeving. 

In onze kliniek gebruiken wij Dysport. Dat is een botuline toxine die uitvoerig getest is op langdurige werkzaamheid en veiligheid. Het wordt alom gebruikt als cosmetische en medisch middel en beschouwd als zeer veilig.  

Sommige mensen kunnen een overgevoeligheid hebben voor botox, of een bestanddeel ervan. Ook kan het bij bepaalde mensen bijwerking geven i.c.m. specifieke medicatie als antibiotica. 

 

Verschil tussen Botox en Fillers 

Het is noemenswaardig te vermelden dat een Botox behandeling absoluut niet hetzelfde is als een  fillerbehandeling. Ze verminderen allebei rimpels, maar op een verschillende manier. 

Botox ontspant spieren. Daarmee is botox geschikt om rimpels te verminderen die ontstaan door beweging van je gezicht; je oogrimpels / kraaienpootjes, voorhoofdsrimpels, neusrimpels, fronsrimpels. 

Fillers zijn daarentegen 'vulmiddelen' die rimpels als gevolg van volumeverlies en stevigheid van de huid herstellen. Als je ouder wordt word je huid namelijk dunner en slapper. Daardoor ontstaan ook rimpels, bijvoorbeeld de plooi die van de neus naar de lippen loopt (neuslippenplooi). Fillers herstellen volumeverlies en maken je huid weer steviger. Bovendien zijn Botox-injecties geen magische vervanging voor huidverzorging en zullen ze de pigmentatie niet verbeteren of puistjes verminderen. Wanneer Botox-injecties echter worden gecombineerd met een gezond dieet en regelmatige huidverzorgingsroutine, zal uw gezicht stralen als nooit tevoren.


botox bocouture


Vragen of persoonlijk advies?

Of je nu nog nooit een botox behandeling hebt gehad, of wanneer je al vaker botox behandelingen hebt laten doen, alle klanten van ons krijgen onze toegewijde aandacht. Wij staan voor maatwerk en persoonlijke benadering wat terug te zien is in de behandelresultaten en hoge klanttevredenheid bij Gaaf Injectables. Ondanks dat wij duizenden behandelingen per jaar uitvoeren, nemen we gegarandeerd altijd de tijd voor je. Onze persoonlijke werkwijze en uiteraard onze hoge kwaliteit is de reden dat klanten ons gemiddeld met een 9.6 beoordelen!

Neem gerust contact met ons op of boek online je gratis consult.

Artikelen in Botox