botox hoofdpijn

Botox risico's

Wat zijn de risico's van een botox behandeling?

Botox risico's zijn gelukkig erg beperkt. Botox is een zeer veilig medicijn, wat al sinds 1989 voor cosmetische doeleinden wordt gebruikt. Hoewel het zeer veilig is, bestaan er zoals bij elk medicijn mogelijke bijwerkingen. In de praktijk komt dat neer op het volgende.

Na een injectie met Botox kan er een klein blauw plekje zijn. Dit gebeurt bijna nooit, maar het is wel mogelijk. Een blauw plekje mag altijd met mak-up gecamoufleerd worden.

botox risico's

De eerste dagen kunnen er wat hoofdpijnklachten zijn. Hoewel botox een uitstekend middel is tegen migraine en hoofdpijn, kan het dus in de eerste dagen na de behandeling wat hoofdpijn veroorzaken. Dit gebeurt maar bij een klein percentage van de patiënten. Ook kan er een licht griepachtig gevoel zijn, maar dit komt zeer zelden voor.

De risico's van de behandeling zijn erg gering, wanneer de behandeling wordt uitgevoerd door een deskundig arts. Vroeger zijn er in het buitenland wel eens behandelingen gedaan met een stof die leek op botox, maar het eigenlijk niet was. Het ging hier om een aanverwant van botulisme. In Nederland komt dit soort dingen echter niet voor. Zorg er vanzelfsprekend wel altijd voor dat je gebruik maakt van een gespecialiseerd medisch of cosmetisch instituut.

Voor meer informatie - lees verder op: Botox behandeling - of voor het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de kliniek.


FacetiteLip fillers, Morpheus8Skinade, Profhilo, Botox Den HaagSkinceuticalsFillers

Reactie plaatsen