Botox lippen? Beter van niet
27 februari 2018 
in botox

Botox lippen? Beter van niet

Botox lippen

Veel mensen denken dat botox in lippen gebruikt wordt om je lippen te vergroten. Dit is een misvatting. De cartoon hieronder is wel grappig maar hij klopt niet. Van een “overdosis” botox kun je geen te grote lippen krijgen.

Lippen opvullen met botuline toxine (botox) is niet verstandig. Je lip is eigenlijk grotendeels spier. Aangezien botox spierverlammend werkt zou je je lippen niet goed meer kunnen gebruiken. En dat is natuurlijk erg onhandig. Je kunt dan niet meer goed eten, drinken en praten.

Als je meer volume in je lippen wilt hebben dan moet je fillers en niet botox gebruiken, zoals sommige mensen denken. Alleen hyaluronzuur fillers zijn hiervoor geschikt. De enge grote lippen zoals in de cartoon hierboven kennen we allemaal helaas wel.  Dat zijn niet de resultaten die wij nastreven. Een mooi natuurlijk resultaat heeft altijd onze voorkeur.

Botox lippen bestaan niet

Nog niet zo lang geleden werd er nog regelmatig gebruik gemaakt van permanente lipfillers om lippen op te vullen. Vanwege de mogelijke problemen van die permantente producten mag dat tegenwoordig gelukkig niet meer. Voor cosmetische doeleinden zijn permanente fillers verboden. Er zijn tegenwoordig uitstekende en veilige fillers beschikbaar waarvan de effecten soms wel meer dan een jaar aanhouden. Dit zijn de fillers op basis van hyaluronzuur. Die fillers kun je gebruiken om de contour van de lippen te accentueren, zoals de cupidoboog. Of je kunt het lippenrood iets aanzetten of uiteraard het volume wat vergroten. De mate waarin je de lippen kunt vergroten hangt af van de omvang van de lippen voorafgaand aan de behandeling. Van hele dunne lippen kun je geen enorm dikke lippen maken. Als je dat namelijk probeert dan krijg je de lelijke onnatuurlijke resultaten die we allemaal helaas wel kennen…

botox lippen den haag

Naarmate we ouder worden ontstaan er bij veel vrouwen verticale lijntjes in de bovenlip. Dat noemen we rokerslijntjes. Die lijntjes kun je ook corrigeren met een kleine hoeveelheid hyaluronzuur.

De lipbehandelingen die wel mogelijk zijn met botox zijn:

  1.  mondhoeken wat verzachten 

Een botoxbehandeling kan helpen wanneer de mondhoeken een beetje naar beneden hangen. Botox verlamt de spieren die het hangende effect veroorzaken. Deze ontspannen daardoor en dat zorgt ervoro dat de mondhoeken minder naar beneden trekken.

botox lippen - hangende mondhoeken

     2. verminderen van de gummy smile.

Een gummy smile houdt in dat je iemands tandvlees ziet als deze lacht. Als iemand last heeft van een zogenaamde gummy smile zou botox kunnen helpen. Het betreffende spiertje dat die gummy smile veroorzaakt wordt door een botox injectie verslapt. Hierdoor zal het tandvlees minder zichtbaar worden.

botox lippen - gummy smile

Overigens kunnen ook afhangende mondhoeken en de gummy smile heel mooi en veel beter behandeld worden met fillers dan met botox.

Botox lippen nadelen

Er zitten grote nadelen aan het behandelen van de lippen met botox. Botox vermindert de spieractiviteit. Als je een lip dus met botox behandelt kun je de lip niet meer normaal bewegen. Dat ziet er onnatuurlijk uit. Het wordt lastig om te articuleren en de lippen te tuiten. Daarom zou je dit beter niet kunnen doen. Bij Gaaf Injectables kun je je lippen wel laten behandelen, maar dan doen wij dit op de enige echt effectieve en dus juiste manier: met hyaluronzuur fillers.

botox lippen - hyaluronzuur lipvergroting

Lippen opgevuld met hyaluronzuur fillers

Waarvoor is botox wel geschikt?

Botox verlamt de spieren. Dat maakt het geschikt voor delen in het gezicht waarbij de spieren niet noodzakelijk zijn om normaal te functioneren en en ook nog een natuurlijke uitstraling geven. Voorbeelden zijn:

Maar ook als je last hebt van overmatig zweten of hoofdpijn, migraine, of tandenknarsen is botox erg effectief.

botox lippen - hoofdpijn / migraine

Voor meer informatie over botoxbehandelingen, kijk hier: Botox, of Botox in Den Haag  

lees ook: lipfiller verdwijnt snel? Zo niet meer 

Reactie plaatsen