Wat is een chemische peeling?

Wat is een chemische peeling?

Een chemische peeling is een behandeling waarbij een niet giftige, zure oplossing wordt gebruikt om de beschadigde buitenste lagen van de huid te verwijderen. Bij het uitvoeren van chemische peelings brengen artsen alfahydroxyzuren (AHA), trichloorazijnzuur (TCA) of fenol op de huid toe. Dat trekt in de huid en 'beschadigt' deze lichtelijk. Hierdoor gaat de huid nieuwe cellen aanmaken, omdat hij gedwongen wordt zich te herstellen.

chemische peeling kopen

Peelings worden gecategoriseerd door hoe diep ze de huid binnendringen.
 • Lichtere peelings verwijderen de buitenste lagen van de opperhuid en richten zich op milde hyperpigmentatie en vlekjes.
 • Diepere peelings verwijderen meer huidlagen en bereiken de onderste opperhuid of de dermis. Deze peelings verwijderen diepere littekens en fijne rimpels, maar vereisen meer hersteltijd.

chemische peeling kopen

Toegediend als een gezichtspeeling, verbetert een chemische peeling de textuur van de huid en maakt deze glad. Het is een effectieve behandeling voor gezichtsvlekken (pigmentvlekken of zwangerschapsmasker bijvoorbeeld), rimpels en ongelijke huidpigmentatie. Ze verwijderen de buitenste lagen van de dode huid en onthullen een nieuwe huidlaag met verbeterde teint, textuur en kleur.

De chemische peeling is een van de oudste cosmetische ingrepen ter wereld en werd al uitgevoerd in het oude Egypte, Griekenland en Rome om mensen een gladdere, mooiere huid te geven. Tegenwoordig zijn chemische peelings erg populair omdat ze bijna onmiddellijke resultaten bieden en kunnen worden uitgevoerd als een poliklinische procedure.

Wat doet een chemische peeling met je huid?


Met een chemische peeling kun je op een effectieve manier (weer) een gladde, egale, mooie huid krijgen. Bij een chemische peeling wordt de bovenste huidlaag met een chemisch middel verwijderd.

chemische peeling kopen

Peelings:
 • maken de huid zachter en gladder
 • verbeteren de teint en structuur van de huid
 • laten oneffenheden en huidverkleuringen vervagen of zelfs verdwijnen (zoals pigmentvlekken)
 • verminderen ondiepe acne littekens
 • verstevigen de gerimpelde huid en maken fijne lijntjes minder zichtbaar (afhankelijk van de diepte van de peeling)
 • geven een frisser ogende huid
 • verminderen mee-eters
 • laten de hoeveelheid collageen en elastine in de huid stijgen

Voor wie is een chemische peeling geschikt?


Over het algemeen zijn mensen met een lichte huid en licht haar de beste kandidaten voor chemische peeling. Mensen met andere huidpigmentatie en haarkleur kunnen echter ook goede resultaten behalen.

Een chemische peeling is erg geschikt als je acne wilt verminderen, rimpels glad wilt maken, last hebt van grote porieën, de huidtextuur wilt verbeteren, ouderdomsvlekken wilt verwijderen of de gevolgen van schade door de zon wilt verminderen. De verschillende soorten chemische peelings komen in verschillende sterkten en bieden verschillende niveaus van behandeling. Vraag je arts welke chemische peeling het beste is voor jouw huidtype en behoeften.

chemische peeling kopen

Diepe chemische peelings


Bij diepe chemische peelings duurt de procedure langer en duurt het herstel langer. De resultaten zijn over het algemeen wel sneller beter. Mensen die vlekken willen corrigeren die worden veroorzaakt door blootstelling aan de zon of veroudering, of grove rimpels willen minimaliseren, kunnen baat hebben bij een diepe peeling. Er zijn bepaalde factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij het overwegen van een diepe chemische peeling.

chemische peeling kopen

Chemische peelings versus microdermabrasie


Met het steeds breder wordend scala aan huidverfijningstechnieken dat tegenwoordig beschikbaar is, is het begrijpelijk dat mensen niet zo goed meer weten welke techniek het beste aansluit op hun behoeften. Mensen vragen zich vaak af wat de respectieve voordelen van chemische peelings en microdermabrasie zijn.
 • Het meest opvallende verschil tussen chemische peelings en microdermabrasie is dat microdermabrasie een niet-chemische procedure is, maar onvolkomenheden aanpakt door scheuren van het huidoppervlak te "schuren".
 • Hoewel behandelingsplannen voor microdermabrasie en milde chemische peelings zoals glycolzuur chemische peelings vergelijkbaar zijn, vereisen meer geavanceerde chemische peelings minder sessies: slechts één. Echter, diepe chemische peelings zoals de fenolpeelings vereisen ook veel meer hersteltijd dan microdermabrasie en de mildere peelings.
 • In tegenstelling tot microdermabrasie, veranderen diepe chemische peelings de feitelijke pigmentatie van de huid door bleken. Hierdoor kunnen mensen met een van nature donkerdere teint betere kandidaten zijn voor microdermabrasie.

chemische peeling kopen

Chemische peelings versus huidvernieuwing van de laser


 • De voor- en nadelen van laser huid resurfacing versus chemische peelings zijn iets moeilijker te bepalen, vanwege de relatief nieuwe aard van de laser resurfacing procedure. Veel artsen beweren echter dat de verbetering van de huid van mensen na huidvernieuwing van de laser in essentie gelijk is aan die met chemische peelings en microdermabrasie.
 • Lasers stellen artsen wel in staat om specifieke onvolkomenheden en onvolkomenheden met veel meer precisie aan te pakken dan chemische peelings.
 • Laserbehandelingen zijn vaak duurder dan een chemische peeling.

Overweeg je een chemische peeling?


Lees hier meer informatie over onze peelingbehandelingen, voor- en nafoto's van behandelingen en ervaringen van onze klanten. Je bent verder altijd van harte welkom om gratis en geheel vrijblijvend advies te krijgen van onze arts tijdens een consult.

chemische peeling kopen
Reactie plaatsen