Plexr voor- en nadelen

Plexr voor- en nadelen

Plexr is een innovatieve, nieuwe technologie om overtollige huid te verwijderen. Plexr behandelingen zijn razendpopulair en het aantal behandelingen met Plexr stijgt met de dag. Hoe komt dat eigenlijk? En is Plexr echt zo goed, of is het te mooi om waar te zijn? In dit artikel vertelt onze arts over de mogelijke toepassingen van Plexr. Ook lees je wat Plexr precies is, wat je er mee kunt en wat de voor- en nadelen van een Plexr behandeling zijn. 
Wat is Plexr precies?

Plexr is een innovatieve, nieuwe technologie die gebruik maakt van plasma (plasma is naast vloeibaar, vast en gas de vierde aggregatietoestand) om overtollige huid te verwijderen. Met Plexr kunnen chirurgische ingrepen uitgevoerd worden, zoals ooglidcorrecties. Alleen hoeft er bij deze technologie niet gesneden of geprikt te worden. Vandaar dat het ook wel soft surgery wordt genoemd. Het vermijdt veel van de ongewenste aspecten van chirurgie.


‘Plexr’ staat voor plasma exeresis. Het betreft een apparaatje dat gebruik maakt van plasma om huid te laten krimpen. Plasma klinkt misschien een beetje eng, maar dat is het niet. Het is een natuurlijk verschijnsel. Naast vloeibaar, vast en gas is het de vierde aggregatietoestand van materie. 


[caption id="attachment_1875" align="alignnone" width="447"]plexr voor en nadelenAggregatietoestanden[/caption]


Voorbeelden van plasma in het dagelijks leven zijn bliksemschichten, statische vonken en laslampen. Een Plexrapparaat genereert een kleine boog, als een kleine bliksemschicht, die de huid raakt. Hierbij wordt vaste stof - huidweefsel - omgezet in gas. Kortom, het oppervlak van het behandelde weefsel (de huid) verdampt direct.


plexr voor en nadelen


Plexr is ontwikkeld in Italië en werd voor het eerst gebruikt bij patiënten voor het liften van hangende oogleden. 

Waarom is Plexr zo populair?

Subtiele anti-aging procedures hebben tegenwoordig de voorkeur van consumenten. Het aantal ooglidcorrecties is de afgelopen drie jaar min of meer gelijk gebleven, terwijl het aantal chirurgische ingrepen radicaal is afgenomen. Doordat informatie steeds toegankelijker is hebben mensen meer kennis over cosmetische ingrepen dan ooit. 


Er is duidelijk een trend waarneembaar waarbij mensen minder opvallende verbetering wensen, maar kiezen voor wat ingetogener, fris ogende resultaten. 

De huidige trend is om te 'tweaken' (verfijnen / verbeteren), niet om de boel strak te trekken. Het is om deze reden dat de wereld zo enthousiast is over de komst van Plexr Soft Surgery. Deze niet ingrijpende techniek sluit perfect aan op de wensen van de huidige consument en is een revolutionaire vooruitgang op het gebied van medische esthetiek. Plexr heeft bewezen een effectief instrument te zijn in het beheersen van ongewenste tekenen van veroudering en huidaandoeningen. 


plexr voor en nadelen


Vooral is het een uitstekend alternatief voor conventionele ooglidcorrectie chirurgie. Plexr levert chirurgische kwaliteit, met significante vermindering van de risico's, kosten en downtime.

Voordelen van een Plexr behandeling

1. Het natuurlijke karakter blijft altijd behouden: 


In tegenstelling tot bij een operatie blijft het natuurlijke karakter van het gezicht altijd. Bij een chirurgische ingreep kan het uiterlijk helemaal veranderen, door vetweefselverijderdering of het oog te strak te hechten. Hiervan is geen sprake bij een Plexr. Het liftende effect van Plexr wordt daar veroorzaakt door verdamping van de huid, waarbij heel precies (alleen de benodigde plekken) kan worden gewerkt.


plexr voor en nadelen


2. Blijvend resultaat: 


Resultaten zijn permanent en bovendien onomkeerbaar. Soms zal iemand toch enkele jaren later wat willen laten bijwerken, omdat het natuurlijke verouderingsproces natuurlijk niet stopt na een behandeling.


Plexr soft surgery


3. Chirurgische resultaten zijn mogelijk zonder operatie: 


Met een Plexrbehandeling zijn chirurgische ingrepen mogelijk, zoals huidverstrakking en ooglidlifting. Alleen hoeft er bij deze technologie niet gesneden of geprikt te worden. Vandaar dat het ook wel soft surgery wordt genoemd. Het vermijdt veel van de ongewenste aspecten van chirurgie. De behandeling is minder risicovol en biedt een kortere hersteltijd, maar biedt wel een vergelijkbaar resultaat. 


Plexr voor en nadelen


4. De behandeling is zeer veilig, met weinig kans op complicaties: 


Alleen de bovenste huidlaag wordt ‘bewerkt’. Daardoor kunnen er geen bloedingen of andere blijvende huidschade optreden. 


plexr voor en nadelen


Bij een operatie is de kans op een complicatie hoger. Voorbeelden zijn een infectie, grote bloeding of beschadiging van zenuwweefsel.


5. Er ontstaan geen littekens en er wordt niet gehecht: 


Een Plexr behandeling geeft geen littekens. Het kan juist gebruikt worden om bestaande littekens te verwijderen. Omdat er niet gesneden wordt, hoeft er ook niet gehecht te worden bij gebruik van Plexr.


plexr voor en nadelen


6. De huid wordt compleet verjongd: 


Plexr maakt gebruik van plasma. Dit krimpt de huid in en leidt tot versteviging van (slappe gerimpelde) huid. Daarnaast zorgt de behandeling ervoor dat het lichaam zelf na de behandeling meer collageen (maakt de huid stevig) en elastine aanmaakt (maakt de huid elastisch en glad).


Plexr voor en nadelen


huidverstrakking met plexr


7. Snel herstel: 


De hersteltijd bedraagt ongeveer vier tot acht dagen en is daarmee beduidend korter dan een chirurgische behandeling; De duur wordt bepaald door de omvang van de behandelde huid en hoe gevoelig de huid is.


8. Veel verschillende toepassingen: 


Voorbeelden zijn ooglidcorrecties, wenkbrauwlifts, mondhoeklifting, verwijdering van moedervlekken, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, wallen, actieve acne en nog veel meer.


[caption id="attachment_1190" align="alignnone" width="731"]Plexr voor en nadelenKraaienpootjes verminderen met plexr [/caption]Plexr voor en nadelen


Voor en na foto van Plexr behandeling van de wallen


plexr voor en nadelen


pigmentvlek verwijderd met Plexr


9. Relatief goedkoop: 


Plexr is relatief goed betaalbaar en goedkoper dan chirurgische ingrepen.10. Er wordt niet gesneden of geprikt in de huid: 


Omdat er niet gesneden of geprikt wordt in de huid, is de behandeling een uitkomst voor mensen die bang zijn voor naalden of messen of behandelingen daarmee. Het Plexrapparaat raakt de huid niet aan.


11. Mogelijk voor bijna alle huidtypen: 


Afgezien van erg donkere huidtypen is Plexr voor alle huidtypen geschikt.

Nadelen Plexr behandeling

Plexr heeft vele voordelen, maar ook enkele nadelen:


1. Plexr kan niet alles behandelen: 


Bij heel veel overtollige huid is Plexr minder geschikt (het wordt minder mooi of vergt veel behandelingen) dan een operatieve ingreep.


2. Er kunnen pigmentvlekjes ontstaan als complicatie: 


Soms ontstaan er pigmentvlekjes na een behandeling. Deze verdwijnen vanzelf weer, of kunnen met een crème verwijderd worden. Theoretisch gezien zou ook een infectie op kunnen treden. Dit gebeurt echter zelden en dit voorkomt men door goed ontsmetten.


3. Tijdelijk uit de zon blijven:


Om pigmentvlekken te voorkomen is het belangrijk om de huid direct na de behandeling goed te beschermen tegen UV straling. Dit voorkomt dat de huid verbrandt en beschadigt. Wanneer de huid niet goed beschermd wordt kan er hyperpigmentatie ontstaan bij de behandelplek. De huid kan beschermd worden met een goede sunblock. Het allerbeste is het echter om vier tot vijf weken na de behandeling UV straling te  vermijden. Ook al lijkt de huid veel sneller alweer hersteld, pas na die periode is de huid volledig hersteld. 


ooglidcorrectie plexr behandeling plexr soft surgery plexr kosten plexr voor en na


Voorbeeld van hyperpigmentatie


4. De behandeling vereist een ervaren arts: 


Het is erg belangrijk dat de behandelaar voldoende ervaring heeft met de behandeling. Een Plexr behandeling betreft namelijk precisiewerk, waarbij de behandelaar de werking van het apparaat exact moet kennen en begrijpen om de behandeling dusdanig uit te voeren dat je ook goede resultaten krijgt. Helaas horen wij maar al te vaak klachten van mensen die een Plexr behandeling hebben ondergaan, maar nauwelijks resultaat zien. Dat is natuurlijk erg vervelend en door dergelijke ervaringen worden mensen wantrouwend over de behandeling. Dat is niet nodig. Plexr kan namelijk een heel effectieve behandeling zijn. Zolang je maar bij een betrouwbare en ervaren behandelaar komt. Dit kun je bijvoorbeeld checken door recensies van mensen over de betreffende arts en behandeling te zoeken, te controleren of je met een arts te maken hebt (die moeten in nederland geregistreerd staan in het BIG-register: https://www.bigregister.nl/zoek-zorgverlener) en enigszins wantrouwend of erg kritisch te zijn wanneer de prijs van een behandeling te mooi om waar te zijn klinkt.


Samenvattend plexr voor- en nadelen 

Vergeleken met een chirurgische ingreep, heeft plexr soft surgery aanzienlijk minder risico's. Geen enkele medische behandeling is gegarandeerd zonder risico. De resultaten en het risicoprofiel maakt Plexr echter een zeer effectief en betaalbare optie vergeleken met conventionele chirurgie. 


In tegenstelling tot een conventionele chirurgische ingreep, wordt de huid bij een plexr behandeling niet verwijderd. Ook worden de vetkussentjes rond de ogen bij een plexrbehandeling niet weggehaald. De resultaten worden bereikt door huidverstrakking. Dit betekent dat de resultaten afhankelijk zijn van de hoeveelheid overtollige huid die er is om te corrigeren. De mogelijke mate van huidverstrakking is de beperkende factor in hoeveel resultaat kan worden bereikt.


Omdat slechts het bovenste oppervlak van de huid wordt behandeld voorkomt dat er sparke is van van warmtegeleiding naar de dermis (diepere huidlaag). Hierdoor is er geen kans op schade aan de onderliggende huid. Dit maakt Plexr veilig voor gebruik, ook op kwetsbare huid als het ooglidweefsel. Plexr zorgr voor een significante vermindering van risico in vergelijking met normale chirurgische ingrepen. 


Er is een minimaal risico op littekens in vergelijking met conventionele chirurgische ooglidcorrecties. Deze laten altijd een litteken achter, hoe klein en goed verborgen ook.


Een plexr behandeling zorgt voor een reeks kleine, bruineachtige vlekken op het huidoppervlak. Dit zorgt voor een wondhelende reactie die resulteert in:

  • de vorming van nieuw collageen in de huid, 
  • versteviging van de huid en 
  • een jeugdiger uiterlijk


De resultaten ontstaan onmiddellijk na de behandeling en blijven verbeteren in de eerste twee weken, terwijl de huid heelt. Daarna treedt verdere verbetering op met geleidelijke regeneratie van de huid.

Nazorg plexr behandeling

Simpelweg omdat het niet-chirurgisch is, maakt het de behandeling helaas niet 'downtime'-vrij. 

De behandeling zelf maakt een reeks van uiterst kleine bruine stippen op het behandelgebied: crusting noemen we dat.


Plexr voor en nadelen


Direct na de behandeling kan een geschikte concealer worden aangebracht op het behandelde gebied. Dit maskeert de korstjes en zorgt ervoor dat het gebied niet wordt blootgesteld aan UV-straling. Tevens bevordert dit de genezing en regeneratie van het huidweefsel. 


De eerste 3-5 dagen na een Plexrbehandeling kan er zwelling ontstaan. Vooral bij een ooglidcorrectie. Het oog is een delicaat gebied en daarom is zwelling te verwachten. Sommige patiënten ontwikkelen meer zwelling dan anderen. Koude kompressen kunnen de zwelling verminderen. Gedurende de eerste dagen kunnen de oogleden gevoelig zijn en kan het verstandig zijn vrij te nemen van werk. 


In de eerste periode is het noodzakelijk het behandelgebied droog te houden.  Het gebied schoon houden en beschermd tegen de zon is het belangrijkste onderdeel van de nazorg. 


De korsten zullen na ongeveer 7-14 dagen afvallen, waarna de huid schilferig en roze kan tonen. De roodheid kan rond een maand verminderen, maar dit is afhankelijk van het huidtype en de manier waarop de wond geneest. De huid die ontstaat is dan zacht en kwetsbaar, ook wel “babyhuid” genoemd. Het zal even duren voordat de huid zich aangepast heeft aan de omringende onbehandelde huid. 


Recensies Plexr behandelingen Gaaf Injectables

plexr voor en nadelenplexr voor en nadelenplexr voor en nadelenplexr voor en nadelen


Vrijblijvend persoonlijk advies

Plexr is niet voor iedereen geschikt. Daarbij vinden wij het belangrijk dat je de behandeling en de risico's begrijpt, realistische verwachtingen hebt en je comfortabel voelt bij de arts die je behandelt. Daarom kan iedereen bij ons terecht voor een gratis en geheel vrijblijvend persoonlijk consult. Onze arts zal je uitgebreid informeren over de behandeling en tevens kijken of jij een geschikte kandidaat bent voor de behandeling en andersom.


 Overweeg jij een plexr behandeling? Vraag dan hier een gratis consult aan. Meer weten?

Wil je weten hoe een Plexr behandeling bij Gaaf Injectables in zijn werk gaat en wat de kosten zijn? Klik hier.


In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over Plexr


Of kijk hier voor onder andere ervaringen van anderen met Plexr.Reactie plaatsen