Ooglidcorrecties zonder opereren. Tegenwoordig kan het. Dat is een echte uitkomst, want er zijn zeer veel mensen die last hebben van hangende oogleden. Een operatieve ingreep kan de ogen weer liften, maar dit is duur en ingrijpend. Met de ontwikkeling van de Plexr methode is er nu een betaalbaar alternatief met bovendien geen littekenvorming en nauwelijks kans op complicaties. Een ooglidcorrectie behandeling van een half uurtje kan je al van je hangende oogleden verlossen. En er jaren jonger doen uitzien.
Hoe ontstaan hangende oogleden?
Waar kan Plexr voor gebruikt worden?
Hoe gaat een Plexrbehandeling?
Wat gebeurt er na de behandeling?
Alternatief voor operatie: soft surgery
Veelgestelde vragen over Plexr
Wat kost een Plexr behandeling?
Is een Plexr behandeling veilig?
Wat zijn de risico’s van een behandeling?
Zijn Plexr behandelingen pijnlijk?
Wanneer kun je geen Plexr behandeling ondergaan? (contra-indicaties)
Wanneer kun je weer in de zon of onder de zonnebank?
Hoe ontstaan hangende oogleden?
Hangende oogleden zijn het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces. Naarmate we ouder worden, wordt onze huid dunner. Ook produceert ons lichaam minder collageen en elastine. Collageen zorgt voor stevigheid in de huid en elastine zorgt dat de huid mooi en glad blijft (elastisch). Als het lichaam deze stoffen minder maakt verslapt de huid en kan deze gaan hangen. De ooglidhuid is bovendien erg dun en daardoor extra gevoelig voor uitrekking en de zwaartekracht.
Deze verzakking van de ooglidhuid is heel normaal en heet officieel dermatochalasis. Boven- en onderoogleden kunnen beiden uitzakken, al komt het het vaakst voor bij de bovenoogleden. Met een ooglidcorrectie is dit prima te herstellen.
Wat is Plexr en wat doet het?
Plexr is een afkorting van Plasma Exeresis. Het is een relatief nieuwe methode om overtollige huid mee te verwijderen. Het werkt op basis van plasma (geïoniseerde gasmoleculen). Plasma wordt in de natuurkunde ook wel de vierde ‘aggregatietoestand’ genoemd wat betekent dat het naast vast, vloeibaar en gas de vierde vorm is die materie aanneemt.
Tijdens een Plexr behandeling wordt de huid op kleine schaal behandeld met plasma. Zonder direct contact met de huid te maken, ontstaat er een kleine boog bestaande uit geladen plasma waarmee de huid puntsgewijs wordt behandeld. Door deze aanraking trekken de huidvezels direct samen. Plasma stimuleert namelijk het samentrekken, strakker worden en ‘krimpen’ van de huidvezels. Zo ontstaat er een liftend effect. Een behandeling bestaat uit een serie van deze aanrakingen. Hierdoor kan er heel precies gewerkt worden op bepaalde probleemzones. Met het Plexr apparaat kan een arts de huid gericht liften en bepaalde gezichtszones weer stevig maken.
De effecten van Plexr zijn gebaseerd op gedeeltelijke verdamping van de bovenste laag van de huid, zonder verspreiding van ongewenste warmte in de diepte of omringende huid. Door verdamping van kleine stukjes van de opperhuid (bovenste huidlaag) ontstaat een lokaal krimpeffect van de huid. Dit leidt tot meer strakheid en lifting. Omdat de behandeling zich alleen toespitst op de oppervlakte van de huid, treedt er geen littekenweefsel in de huid op. Na de behandeling activeert het lichaam zelf de aanmaak van collageen (wat zorgt voor stevigheid in de huid) en elastine (zorgt ervoor dat je huid mooi en glad blijft). Dit is een indirect effect, maar daardoor ontstaat er een nog beter resultaat op lange termijn. Het resultaat is een natuurlijk ogende verjonging van het gelaat of hals. Resultaten met Plexr soft surgery behandelingen zijn snel zichtbaar en definitief.
Klik op de afbeelding voor meer foto’s
Voor-en-na-foto’s van Plexr behandelingen ooglidcorrecties
Waar kan Plexr voor gebruikt worden?
Plexr is een veelzijdige behandelmethode. Met deze techniek kunnen verschillende verouderings- en huidproblemen behandeld worden:
- Facelifting:
- ooglidlilfting / ooglidcorrectie
- wenkbrauwlifting
- mondhoeklifting
- overtollige huid- en rimpelverwijdering, bij de:
- nek / hals
- buik
- kaaklijn
- kin
- oogleden
- wallen
- kraaienpootjes
- neus-lipplooi
- mond-/rokersrimpels
- moedervlekken
- ouderdomsvlekken
- pigmentvlekken
- lipcorrectie
- actieve acne
- littekenvermindering, bijvoorbeeld door acne of postoperatief
- striae
- diverse huidaandoeningen, zoals:
- angiomen
- cysten
- chalazion
- fibromen
- papilloma
- xanthelasmata
- pigmentvlekken
- eczeem
- verwijdering van tatoeages
Ooglidcorrecties en lifting van onder andere wenkbrauwen wordt veel gedaan. Evenals het behandelen van rimpels en een verslapte huid.
Hoe gaat een Plexrbehandeling?
Als de cliënt dat wenst wordt de huid eerst verdoofd met een verdovende crème. Deze moet ongeveer een half uur inwerken. Afhankelijk van de behandeling kiest de arts het toepasselijke apparaat. Er zijn namelijk drie Plexr handstukken, elk met een andere sterkte. Het verwijderen van een moedervlek vereist een andere sterkte dan een ooglidcorrectie bijvoorbeeld. De handstukken zien eruit als soldeerboutjes. De arts houdt het stompe naaldje net boven de te behandelen huid. Vervolgens geeft het een soort ‘flitsjes (de geladen plasma). Hoe lang een behandeling duurt verschilt per te behandelen gebied. Een ooglidcorrectie duurt bijvoorbeeld circa 10 minuten per oog. En verwijdering van rimpels op de bovenlip 5 tot 10 minuten.
Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid van huid overschot, huid type, complexiteit van het probleem en de individuele wensen. Vaak is een keer al voldoende, maar in sommige gevallen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.
Wat gebeurt er na de behandeling?
Direct na de behandeling kan een branderig gevoel ontstaan. Dit verdwijnt na 1 a 2 dagen. Verder kan de behandelde huid gaan zwellen en roodheid vertonen. Dit is afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak en persoonlijke nijging en gevoeligheid voor oedeemvorming. Het gebied rond de ogen heeft meer neiging tot zwelling. De zwelling duurt een tot drie dagen. In veel gevallen ontstaat er helemaal geen zwelling op de behandelde plek, maar in uitzonderlijke gevallen kan er een grotere zwelling ontstaan die wat langer kan aanhouden.
Ook ontstaat er na de behandeling zogenaamde “crusting” van de huid. Dit houdt in dat er een veelvoud van hele kleine korstjes ontstaan.
Deze korstjes verdwijnen meestal binnen vijf tot acht dagen. Het is belangrijk om niet aan deze korstjes te krabben of ze op een andere manier te verwijderen. Dat kan namelijk leiden tot littekens of pigmentatie. De korstjes moet men er spontaan af laten vallen. Onder de korstjes ontstaat nieuwe, jonge huid, roze van kleur.
Direct na de behandeling moet de huid goed tegen de sterke UV stralen van de zon beschermd worden, zodat de jonge huid niet verbrand en beschadigd raakt. Als de behandelde plekken niet goed beschermd worden kan dit namelijk leiden tot hyperpigmentatie.
De behandelde plekken kunnen gemakkelijk met een vloeibare foundation worden bedekt, zodat deze niet of nauwelijks zichtbaar zijn. De bescherming (sunblock/speciale camouflage) moet de hele dag ruimschoots op de behandelde plekken aanwezig te zijn. Ondanks deze preventieve maatregelen is het verstandig om gedurende vier a vijf weken na de behandeling de huid niet aan de zon bloot te stellen. Na ongeveer vier weken is de huid weer hersteld.
Ontwikkeling van de methode
De Plexr methode is in Italië bedacht door Prof. Dr. Giorgio Fippi en verder ontwikkeld door het Italiaanse bedrijf GMV. Dit bedrijf is gespecialiseerd in de productie van geavanceerde medische technologie. Het heeft tientallen jaren ervaring in het ontwerpen en produceren van medische hulpmiddelen. GMV heeft inmiddels verschillende apparaten en methoden die beschermd zijn door nationale en internationale patenten. Alle methoden en apparaten (dus ook Plexr) zijn onderbouwd met wetenschappelijk medisch onderzoek dat uitgevoerd is op prestigieuze nationale universiteiten. Aan de Plexr methode heeft Prof. Dr. Sotiris Tsioumas jarenlang gewerkt in zijn praktijk en de apparatuur geperfectioneerd en geprotocolleerd.
Alternatief voor operatie: soft surgery
Een Plexr behandeling wordt ook wel soft surgery genoemd. Er wordt niet gesneden en gehecht; er komt geen naald of mes aan te pas. De behandeling vindt plaats middels een apparaat met gasmoleculen die geïoniseerd zijn. Dat betekent dat de moleculen geladen zijn. Door het gebruik van een verdovende crème kan de behandeling vrijwel pijnloos gebeuren. De behandeling is een alternatief voor een chirurgische ooglidcorrectie, het verwijderen van littekens of verwijdering van overtollig huid. Dit maakt het bijvoorbeeld erg geschikt voor mensen die bang zijn voor naalden of operaties.
Deze innovatieve behandeling is zeer doeltreffend op tal van indicaties die tot nu toe alleen in operatiekamers uitvoerbaar waren, zoals ooglidcorrecties.
Voor- en nadelen van Plexr
Sommige onderdelen zijn in dit artikel al naar voren gekomen, maar hieronder staan alle voor- en nadelen gezamenlijk opgesomd.
- Geen operatie nodig, maar wel chirurgisch resultaat: met de Plexr technologie zijn er nu tientallen nieuwe medisch, esthetische behandelingen mogelijk. De resultaten zijn vergelijkbaar met de invasieve operatieve ingrepen, maar hebben lagere risico’s en kortere hersteltijd;
- Veilig; kans op complicaties is minimaal: De werking van Plexr is oppervlakkig, wat betekent dat de plasmastraal de levende epidermale laag (opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade zoals bijvoorbeeld wel het geval is bij (verkeerd) gebruik van lasers. De levende laag van de huid wordt niet bereikt. Bij een operatie is de kans op een complicatie hoger. Voorbeelden zijn een infectie, grote bloeding of beschadiging van zenuwweefsel;
- Geen littekens en hechtingen: de behandeling verstrakt de huid zonder agressieve werking op de huid. Er ontstaat geen littekenweefsel, omdat de behandeling zich alleen richt op de bovenste huidlaag. Ook hoeft er niet gehecht te worden, in tegenstelling tot een chirurgische ingreep / chirurgische ooglidcorrectie;
- Complete huidverjonging: De huid krimpt door de plasma in, waardoor slappe gerimpelde huid weer steviger wordt. Bovendien activeert het lichaam na de behandeling zelf de aanmaak van collageen (dit zorgt voor stevigheid in de huid) en elastine (dit geeft elasticiteit aan je huid en zorgt ervoor dat de huid mooi en glad blijft);
- Geschikt voor alle huidtypen: De Plexr methode is geschikt voor bijna alle huidtypen. Alleen bij erg donkere huidtypes wordt het afgeraden;
- Korte hersteltijd: De hersteltijd is afhankelijk van de grootte van het behandelde huidoppervlak en persoonlijke gevoeligheid, maar ligt gemiddeld tussen de 4 en 8 dagen. Dit is korter dan een operatieve ingreep; De eerste 2 maanden na behandeling moet de nieuwe huid wel goed beschermd worden tegen UV straling;
- Betaalbaar: Plexr behandelingen zijn betaalbaar en goedkoper dan operaties;
- Geen prikjes of snijden: De behandeling is uitermate geschikt voor mensen die een behandeling met naalden of een operatie niet zien zitten. Het Plexrapparaat raakt de huid niet aan;
- Permanente resultaten: Het resultaat is in principe blijvend en onomkeerbaar. Omdat het verouderingsproces echter wel gewoon doorgaat, kan bijwerken enkele jaren later nodig zijn;
- Het natuurlijke karakter van bijvoorbeeld de ogen blijft altijd behouden met een Plexr ooglidcorrectie. Bij een operatieve ingreep kan het uiterlijk compleet veranderen, door bijvoorbeeld het verwijderen van vetweefsel. Ook de vorm van het oog kan met een operatieve ingreep veranderen, door te strak op het oog te hechten.
- Niet alles is te behandelen met Plexr: als er bijvoorbeeld teveel overtollige huid is kan niet zo’n mooi resultaat behaald worden als met een chirurgische ingreep / ooglidcorrectie, of er zijn veel behandelingen nodig; Op oudere leeftijd, of bij te veel overtollige huid, is een operatie daarom een betere/snellere optie.
- Complicaties: mogelijke complicatie kan bestaan uit pigmentvlekjes. Deze trekken na verloop van tijd weer weg of zijn te behandelen met een crème. Ook kan in theorie een infectie, zelfde als wat voorkomt als je een wondje hebt. In de praktijk zien we dit zelden en kan dit voorkomen worden door goed te ontsmetten.
Veelgestelde vragen over Plexr
Is het resultaat blijvend?
Het resultaat is in principe permanent. En onomkeerbaar. Omdat het verouderingsproces wel gewoon doorgaat, kan het zijn dat mensen na enkele jaren toch de behandeling willen herhalen.
Wat kost een Plexr behandeling?
De kosten lopen uiteen bij de verschillende klinieken en zijn daarnaast afhankelijk van de gewenste behandeling, maar liggen over het algemeen een stuk lager dan chirurgische ingrepen. Zo zijn ooglidcorrecties mogelijk vanaf circa 500 euro.
Is een Plexr behandeling veilig?
Plexr is een gepatenteerd gecertificeerd medisch en cosmetisch apparaat. Doordat alleen de bovenste laag dode huidcellen wordt verwijderd is het zeer veilig. De plasmastraal bereikt de basaal cellenlaag (de levende epidermale laag) van de huid niet. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade, zoals littekens.
De hersteltijd is kort. Hyperpigmentatie van de nieuwe huid kan optreden, met name als het behandelde gebied niet goed verzorgd wordt (zoals krabben aan de korstjes of (onbeveleiligde) blootstelling aan zon).
Plexr behoort tot de nieuwste generatie medische apparatuur en is één van de meest innovatieve, effectieve en veilige medische methodes voor niet ingrijpende medisch/cosmetische behandelingen. Het is geschikt voor elk huidtype. Ooglidcorrecties of andere behandelingen met de Plexr worden uitsluitend uitgevoerd door een arts of huidtherapeut die speciaal voor deze methode is getraind.
Het is een effectief alternatief voor chirurgische ingrepen. Er komt geen naald in de huid of mes bij aan te pas. Er wordt dus ook niet gehecht en er komt geen litteken.
Wat zijn de risico’s van een behandeling?
De risico’s zijn minimaal, mits deze door een ervaren arts uitgevoerd worden die speciaal voor deze methode getraind is.
Als u besluit tot een Plexr behandeling, verzeker u er dan van dat u met een dergelijke arts te maken heeft. Er zijn namelijk mensen die zonder de juiste scholing dergelijke behandelingen uit willen voeren. Het is belangrijk dat een behandelaar precies weet waar hij moet behandelen en hoe het lichaam werkt en reageert op de behandeling. Dit om complicaties te voorkomen en in het onverhoopte geval van complicaties is een medische achtergrond gewenst om direct op een juiste manier in te kunnen grijpen.
De behandeling is oppervlakkig, wat betekent dat de plasmastraal de levende epidermale laag van de huid niet bereikt. Daardoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade en ontstaat er geen littekenweefsel. Er wordt geen scalpel (chirurgisch mes) gebruikt.
Wel kan er de eerste dagen na de behandeling een branderig gevoel zijn, crusting (meerdere miniscule korstjes) en zwelling. Dit verdwijnt na enkele dagen vanzelf.
Indien men zich niet houdt aan de voorgeschreven nazorg (zoals krabben aan de korstjes of (onbeveleiligde) blootstelling aan zon) kan hyperpigmentatie optreden. Een huid die van zichzelf al meer pigment heeft, kan het beste na behandeling een crème tegen pigmentvorming gebruiken.
Voor wie is Plexr geschikt?
Plexr is in principe geschikt voor bijna ieder huidtype. Bij een getinte huidskleur vormt een Plexr-behandeling geen probleem. Bij een zeer donkere huidskleur is een behandeling met Plexr af te raden, vanwege een verhoogd risico op hyperpigmentatie (donkere vlekken) of hypopigmentatie (lichte vlekken). Deze verschijnselen treden vooral op als het korstvormingsproces en de genezing daarvan verstoord wordt door krabben of pulken.
Zijn Plexr behandelingen pijnlijk?
Voor de meeste behandelingen met Plexr zijn geen zware verdovingsmiddelen nodig omdat de behandeling in principe niet echt pijnlijk te noemen is maar ook niet volledig pijnvrij is. Bij het behandelen van grotere huidzones en gevoelige plekken zal er verdoving worden aangebracht. Dit gaat in de vorm van een crème, waardoor naalden achterwege blijven.
Een verdovingscrème kan worden gebruikt bij gevoelige delen als oogleden,
mond en lippen en zal ongeveer 30 minuten voor aanvang van de behandeling worden aangebracht.
Wanneer kun je geen Plexr behandeling ondergaan? (contra-indicaties)
Zoals bij de meeste cosmetische behandelingen kan je beter geen Plexr-behandeling ondergaan als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
Wanneer je recent een behandeling hebt ondergaan die de bovenste laag van de huid heeft weggehaald, zoals microdermabrasie, chemische peelings, een behandeling met roaccutane, laser, enz., kan er geen Plexr behandeling gedaan worden. Ook bij bepaalde ziektes zoals diabetes, of autoimmuunziekten, kom je niet in aanmerking voor een Plexr behandeling. Heeft je huid snel de neiging tot dikke littekenvorming (keloid) dan is het verstandig om geen Plexr behandeling te ondergaan.
Wanneer kun je weer in de zon of onder de zonnebank?
De eerste 2 maanden is het absoluut niet verstandig om te gaan zonnen. Wanneer je in de zon gaat is het verstandig de huid met een factor 50 te beschermen. Naar de zonnebank gaan is sowieso sterk af te raden. Een keer naar de zonnebank moet je namelijk vergelijken met de hoeveelheid uv-straling van een dag naar het strand.
Meer informatie?
Voor meer informatie en ervaringen van anderen over ooglidcorrecties met Plexr en andere Plexr behandelingen: Plexr Den Haag.
Of neem contact op voor een gratis oriënterend gesprek. Wij beantwoorden graag al je vragen en informeren je persoonlijk over de mogelijkheden voor jou.